• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Bahçeli Ne Yapmak İstiyor?

25 Ekim 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Bu seçimde herkesin ne istediği belli, ne istediği belli olmayan tek parti var, o da MHP..

Bahçeli, yani Mr. No’nun bildiği tek kelime “Hayır”..

Seçim kampanyasını AK Parti ve HDP karşıtlığı üzerine kurmuş.

Şu anda Türkiye’nin önündeki en büyük engel MHP.. AK Parti tek başına iktidar olamayınca, geriye kalan tek alternatif HDP’nin de içinde olduğu CHP’nin kuracağı bir hükümet.. Ama “HDP ile de olmaz” deyince o alternatifte olmuyor. 

Peki Bahçeli ne istiyor? Onu bilen yok.. Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı dersi veriyor, Davudoğlu’nun yerine AK Parti genel başkanlığına Gül’ü getiriyor..

Dün Ergenekon’un avukatlığına soyunmuştu, bugün Paralelcilerle birlikte.. Türk dünyası, İslam dünyası, Balkanlar, Kafkasya ile ilgili bir önerisi yok.. Türk dünyası ile ilgili de bir söyleyeceği yok..

Aktif bir kadın kolları da yok, mediası, sermayesi, dirsek teması içinde olduğu STK da yok.. Daha önce Yazıcıoğlu’nun BBP’yi kurmasıyla MHP ile yollarını ayırmıştı. Ülkü ocaklarından ayrılanların bir kısmı Alperen oldu. Bugün Alperen’ler büyük ölçüde AK Parti’de. Avrupa’daki Milli Görüşçü’ler de büyük ölçüde AK Parti saflarında. En son Türkeş de ayrıldı MHP’den..

Eski bir MHP’li arayıp, soruyor. Bahçeli’nin ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyor. Olanlara bir anlam  veremediğini söylüyor.. 

Garip iddiaları var. İddiaları inanılacak türden  şeyler değil. “Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz” diyor. Bahçeli’nin bir başka misyonu olabilir mi, mesela MHP’yi tasfiye etmek gibi.. Olaylara bakınca, bu sonuca ulaştığını söylüyor. Hatta MHP’nin bu tavrının sonunda AK Parti’ye yaradığını söylüyor.. MHP’lilerden HDP’ye oy gitmez. Pek azı AK Parti’ye karşı CHP’ye gidebilir. Bir kısmı bu durumda sandığa gitmeyebilir, ama önemli bir kısmı AK Parti’ye gidecektir. Ona göre  MHP bu seçimden en fazla kayıpla çıkan parti olacaktır. MHP’den giden sandalyeler AK Parti’ye yarayacaktır.

Komplo teorisi dediğin böyle olur. Bahçeli el altından AK Parti’yi destekleyerek devlete sadakatını gösteriyor. İster inanın ister inanmayın, ama Türkeş’in hükümete katılması, AK Parti’ye transferi, Meral Akşener’in tasfiye süreci bu senaryoya göre hepsi bir oyunun parçası idi.

İddia sahibi, Bahçeli için “Devlet, devletin adamı” ve “görevini yapıyor” diyor. Ona göre MHP tasfiye ediliyor. MHP barajı aşamazsa, AK Parti’nin referandum çoğunluğuna ulaşabileceğini söylüyor o da. Ona göre MHP ya derin devletin eline geçecek, ya paralel yapının kontrolüne geçecek, ya da AK Parti içinde varlığını sürdürecek..

Bu senaryonun sahibine göre, parti içinde yaşanan olayları ve Bahçeli’nin uzlaşmaz tavrını açıklamaya yetmez. Bahçeli partinin bölünmesini ve başka grubların ele geçmesini istemiyor. MHP’nin AK Parti ile bütünleşmesi de, MHP içindeki klikler ve kripto kişiler sebebi ile mümkün değil.

Ben senaryoyu çok fazla komplocu buldum.. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, Bahçeli’nin kendi içinde tutarsız, çelişkili, anlamsız söz ve eylemlerine bir açıklama getirmek de aynı derece zor. Bu tavra ilişkin açıklamalar, bu komplodan daha ciddi ve inandırıcı değil.

Hatta bu komploda parti ve Bahçeli’yi aklama çabası da var. Diğer senaryolar çok daha tehlikeli boyutlara sahip.

Bahçeli zaten  başından beri tartışılan bir isim. Her anlamda tartışılan, ama bir türlü baş  edilemeyen yalnız bir adamdan söz ediyoruz.. Bahçeli sonrası nasıl bir MHP sorusunun da cevabı yok.. En son Türkeş adı da partiden silindi. Bahçeli’nin yapıp ettikleri, hikaye etmeye çalıştığım komplo teorisinden daha inandırıcı değil. Bahçeli’nin yaptıklarının, söylediklerinin bir açıklaması olmalı..

MHP tabanı bu olanlara bir anlam veremiyor.. bu seçim süreci MHP tabanında “ne oluyoruz, nereye gidiyoruz” sorusunun en çok sorulduğu bir seçim olacak.. Seçim anketleri, bu seçimde en çok kaybeden partinin MHP olacağını gösteriyor.. Seçim sonrası MHP’yi ciddi bir fırtına bekliyor olabilir.. 

Sahi, Bahçeli kim ve ne yapmak istiyor? Bilen var mı? Kim böyle bir MHP’ye niçin oy versin ki!

Selam ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23