• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

27 Ekim 2014
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Kılıçdaroğlu tam bir milli felaket.. Son olaylar karşısındaki teklifini biliyorsunuz.. Türkiye’yi Suriye’ye karışmamaya çağıran bu zat, bugün Türkiye’yi IŞİD ile savaşmak üzere Suriye’ye girmeye çağırıyor.. İyi, girmişken Esed’in yanında ÖSO’ya karşı, Hamas’a, İhvan’a karşı da savaşa girelim.. Madem ekimizi katmışken Sisi’nin yanında İhvan’a karşı savaşalım. En iyisi, İsrail’in yanında Gazze’ye girelim. Başka bir emriniz.. Şimdi BDP’liler Kılıçdaroğlu’na destek verecekler. CHP oy patlaması olacak..

Sayın bayım, üzgünüm. Geç kaldınız, işiniz bitti. Güle güle.

Baykal’ı gönderenler ve CHP’yi yeniden dizayn eden çevreler, seçimden önce CHP’yi yeniden  dizayn etmek isteyecekler.. MHP de masada olacak.

MHP’nin ulusalcıları nereye gider bilmem ama, bir kısmı AK Parti’ye gideceği hesap ediliyor, diğerleri yeni oluşuma.. Cemaatin yeni hayali, umudu bu yeni oluşum. CHP’nin kemalist ulusalcıların ne yapacaklarını bilmem ama ılımlılar bu yeni oluşuma katılacak.. Bir miktar da AK Parti’den oy bekliyorlar.. BDP Milletvekili seçimlerinde umduğunu bulamayacak..

ABD’deki bir kanat, AK Parti’ye destek veriyor.. Türkiye’ye politika dayatmadan Türkiye’nin kazanımlarına ortak olmayı düşünüyor sanki. Türkiye ister Hilafet ihya etsin, ister bölgede başka planları hayata geçirsin. Hatta, İsrail’i baskılasın, Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan, Kıbrıs ile pasaportsuz geçişi gümrük birliği ile tahkim edilsin. Yeter ki Türkiye kaybedilmesin. İktidara engel çıkartarak engellemeye çalışmak yerine, muhalefetin pozitif mesajlarla güç toplamaya çalışmasına destek vermek.

CHP’nin muhalefet söylemi değişecek.

Tabi tek senaryo bu değil. Neoconlar, İslam’a karşı sopa politikasından vazgeçmiş değil. Yahudi lobisi, laikçi, ulusalcı, derin ve paralel yapılara destekten vazgeçmiyor..

Almanya ve İngiltere süreci yeniden değerlendiriyor.. Ki süreci daha fazla provoke etmek istemiyor, haddinden fazla şiddetin gayedeki hikmeti yok ettiğinin farkına vardılar sonunda. Krizin derinleşmesi, kontrol dışı şiddeti tırmandırabilir ve bunun faturasını da batılılar ödemek zorunda kalabilir.. Bu şiddet kendilerini vurabilir.

Yeni senaryolarda paralel yapı yok.

Hemen şunu belirtelim ki, tek bir Amerika yok. Tek bir Avrupa da yok. Tek bir İsrail de yok. Tek bir NATO, hatta tek bir CIA da yok. Yani herkesin kafası karışık.. Türkiye’nin geleceği ne olacak? Mısır ne olacak? İran ne olacak, İsrail ne olacak, İran ne olacak?!

Bu sorulara verilecek tek bir cevap yok. Öncelikle yükselen tansiyonun düşürülmesi gerekiyor.. Çünkü kriz kontrol edilemez hale geliyor.. Uluslararası düzen, krizleri çözemiyor. Batı kontrol edemeyeceği kriz istemez.. Bunu tek isteyen İsrail. Aklı başında bir takım Yahudiler, bunun İsrail’in sonu olacağının farkında, ama onların da İsrail’in geleceğine ilişkin mucize bir çözümleri yok..

Şimdilik en akıllı çözüm Türkiye’nin gücünü koruması ve Türkiye’nin liderliğinde yeni bir İslam dünyası. Yani, yeni Osmanlı projesi. Kemalist, Laikçi Türkiye için yolun sonu..

Kesin olan bir şey varsa, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.. Cin şişeden çıktı. Taşlar yerinden oynadı. Yeni senaryoda CHP de, MHP de yok.. PKK da yok, Paralel yapı da.. Ama bu iş öyle çok da kolay olmayacak. Dış destekleri kesilecek. Ve yeni Türkiye’nin radikallerin eline geçmemesi için çaba gösterecekler..

Türkiye’nin yol haritası belli. Ekim’in sonuna geldik. Kasım sonunda bütçe süreci başlıyor. Bu arada 29 Ekim, 10 Kasım var. Belki bu arada seçim takvimi yeniden gündeme gelebilir. HSYK sonrası Paralel yapı davaları biraz hız kazanabilir. Bütçe sonrası zaten seçim süreci başlıyor.

Bu arada partilerin kongreleri olabilir. Ve tabi yeni siyasi oluşumlar, ittifak arayışları gündeme gelecek. Eski partilerinde yer bulma endişesi olanların transfer pazarlıkları gündeme gelecektir. Ve tabi her seçimde olduğu gibi kaset ve dosya savaşları olabilir..

Yeni siyasi oluşumlar AK Parti’den ciddi bir kopmaya sebep olması beklenmiyor. Siyasi çalkantılar, diğer siyasi partilerden istikrar arayan kişilerin yeni siyasi tercihi olabilir.. BDP ve yeni siyasi oluşumlar eğer baraji aşamazlarsa bu durum da AK Parti’nin işine yarayacak gibi gözüküyor. Mevcut partiler, zihniyet ve kadrolarla bir başarı şansları yok, yeni açılımlar da mevcut durumu muhalefet açısından daha vahim hale getirebilir.. Kahinler gelecek için kötü kehanetlerde bulunsa da, çanlar AK Parti için değil başkaları için çalıyor.. Görünen köyün hikayesi böyle.. Selam ve dua ile.. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23