• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Hoş mu geldin Lovejoy!

07 Ocak 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Yine birileri şu günlerde birileri olmadık kehanetlerde bulunacak.. Kuzey yarımkürede dünyaya en yakın noktaya ulaşacak olan yeşil parıltısı ile dikkat çeken “Lovejoy” isimli kuyruklu yıldız kehanete meraklı çevrelerin ilginç yorumlarına sebeb olacağa benziyor..

Batının ufkunda yeşil bir kuyruklu yıldız! Bu hoş çağrışımlar yapmıyor batılılar için..

Ekonomistlerin 2015 kehanetleri de batılılar için hiç iç açıcı şeyler söylemiyor..

İslam dünyasında Mehdi beklentisi yüksek. Bir takım hesaplamalara göre, beklenen vakit geldi.. Kimilerine göre böyle bir gün yok.. İslam dünyasının önlenemeyen yükselişi de Siyonistler ve haçlı fikrinde olanların en büyük endişesi.

Ekonomi yayınları Forbes, Marginal Revolution, New York Times, BBC, The Atlantic, The Economist ve The Christian Science Monitor, 2015’te en çok konuşulacak konuları sıraladı. İşte medianın kehanetindeki öne çıkanlar: Rusya’daki resesyon sancılı olacak. Putin’in kurtuluş stratejileri ülkenin kaderini belirleyecek. Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkıp çıkmayacağı tartışılacak. İspanya, Portekiz ve İngiltere’deki seçimler önemli. Fransa ve İtalya ekonomileri kırılganlıklarını sürdürecek. ABD büyüyor ama işçi ücretleri Amerikalıları mutsuz ediyor. Hindistan 2015’te de büyümeye devam edecek. Avustralya ve Kanada’nın balonu sönecek. Japonya saplandığı resesyondan çıkış yolları arayacak. Çin’deki büyüme iç faktörlere bağlı olarak düşüyor. Latin Amerika’yı Brezilya ve Meksika da kurtaramayacak. 

Öte yandan; Saxo Bank, 2015 için Nostradamus’u aratmayacak kehanetlerde bulundu. Bankaya göre 2015’te Rusya iflas edecek, Japonya’da enflasyon yüzde 5 olacak. Petrolün 80 doların altına ineceğini bir yıl önceden öngören tek banka olan Danimarkalı Saxo Bank analizistlerinin 2015 için öngörüleri ise şöyle: 1- Rusya iflas edecek, 2- Volkanik patlama Avrupa tarımını vuracak, 3- Kakaonun tonu 5 bin dolar olacak, 4- Şirket tahvillerinin getirisi ikiye katlanacak, 5- İngiltere’de konut krizi yaşanacak, 6- Japonya’da enflasyon % -2’den % 5’e çıkacak, 7- Çin de, Yuan’ı % 20 devalüe edecek, 8- Almanya Merkez Bankası yönetimi değişecek, 9-Hackerlar e-ticareti vuracak, 10- İngiltere’deki Bağımsızlık Partisi 7 Mayıs 2015’teki seçimlerde % 25 oy alacak ve referandum yaparak 2017’de İngiltere’yi AB’den çıkaracak.

Bu arada; paralelciler, Erdoğan ve AK Parti’nin zarar görmesi için dualarına devam ediyorlar.. Amaa görünen o ki, hedefine ulaşmayan beddua sahibine geri dönüyor ve sahibini vuruyor bir bumerang gibi..

Herkes yeni yılda yeni umutlar biriktiriyor. Aylar öncesinden astrologlar, kâhinler 2015’e dair çeşitli kehanetlerde bulundu. Biz de haberler.com editörlerinin 2015 kehanetlerini sizler için derledik. Arkadaşlarımız Türkiye siyasetinden, dünyaya; magazin aleminden, ekonomi dünyasına birçok alanda biraz ironik, biraz komik sayısız kehanetlerde bulundu.

Geleceği kimse bilemez. Kimileri görünen köyün hikâyesini anlatır, kimi tahminde bulunur.. Ama birileri kâhinlere inandığı için süreci bir şekilde etkilerler..

Birilerinin 2015 yılında Türkiye’nin 1 yılına ilişkin öngörüleri şöyle: SİYASET: Muhalefet partileri birleşecek. Anadilde eğitim verilecek. Zorunlu din dersi kaldırılacak. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edecek; Genel Kurul’da Muharrem İnce ve Deniz Baykal yarışacak. HDP parti olarak girdiği seçimde barajı aşıp Meclis’e girecek. Abdullah Gül, siyasete geri dönecek. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Haber TMSF’ye devredilecek. Öcalan, Nevruz’da video veya telekonferans yoluyla halka seslenecek. Seçim barajı % 5’e düşürülecek. Devlet Bahçeli emekli olacak. Seçim barajı kalkacak. Erdoğan, CHP’den özür dileyecek. Öcalan, ev hapsine çıkacak. Fethullah Gülen, Türkiye’ye iade edilecek. Türkiye, başkanlık sistemine geçecek.

Dolar 3 lira olacak. GSMH’da rekor artış yaşanacak. Türkiye, dünya ekonomi sıralamasında gerileyecek. Bank Asya, iflasını açıklayacak ya da devlet el koyacak. Doğan Grubu, medya başta olmak üzere birçok alanda satış yapacak. Acun Ilıcalı, TV8’i satacak. Rusya’dan gelen turist sayısında patlama olacak.

 Suriye’de taraflar arasında barış anlaşması imzalanacak. Türkiye, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olmak için başvuru yapacak. Avrupa Birliği’nde kopmalar yaşanacak. Kuzey Kore ve Güney Kore arasında sıcak çatışma yaşanacak. Türkiye, Ermenistan’la sınır kapılarını açacak. Twitter’a rakip bir site kurulacak. Ebola krizi kontrol altına alınacak. Mursi serbest bırakılacak. Türkiye’nin ′Vizesiz Avrupa′ serüveni başlayacak. Uzayda hayat bulunacak. Bu bilgileri internetten derledim.. Her yıl bu günlerde bunlar yazılır-çizilir. Bu kehanetlerin çoğu da gerçekleşmez..

Sonuçta gideceği yeri bilmeyen kaptana hiç bir rüzgâr fayda sağlamaz.. Her topluluk layık olduğu gibi idare olunur. Herkes için ancak yaptığının karşılığı vardır. Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet nasib etmez. Bize hayr gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelende Allah hayır murat etmiş olabilir. Allah, servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir, çevirir.. Zulm ile abad olunmaz..

Bana sorarsanız, bundan sonra servet ve iktidarla imtihan olacağız. Fırtınalı bir denizde, ama doğru yönde, ileri doğru yol alıyoruz. Geminin kaptan köşkünü ele geçirmek isteyenler var.. Yolcuların kafası karışık.. Hava sisli.

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler..

Hak şerleri hayreyler, sen sanma ki gayreyler, arif anı seyreyler.

Görelim Mevlam neyler.. Siz ne olacak diye beklemeyin güzel şeyler yapın, kim ne yaparsa karşılığını görecektir ve aslolan ve bizim sorumluluğum altındaki gerçek budur. 

Selam ve dua ile.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23