• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Ne olacak şu Bankasya’nın hali?

06 Şubat 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Bu işlerin bu noktaya geleceği belli idi..

Hatta bu el koyma işleminin neden bu kadar geciktiğinin sorulması gerek..

Ya da Gülen örgütü ile ilgili iddialar yalan, ya da..

140 ülkeye yayılmış bir örgütten söz ediyorsanız, bu örgütün bir bankası varsa, bu güne kadar çoktaaan el konulması gerekirdi..

Bugüne kadar geçen sürede bankada yapılan işlemlerin de ciddi ve sıkı bir şekilde takibi gerek bana kalırsa..

Bankasya’nın ortaklarından Konukoğlu bankayla bağını ilk günden kopartmış ama hala ortak gözüküyor..

Bankanın en aktif ortağı NT mağazaları.

NT mağazaları Cemaatin.. Daha doğrusu NT mağazaları da Kaynak yayınlarına bağlı.. Kaynak yayınlarından sonra bankaya en büyük desteği veren Kalkavan..

Cemaatin şirketleri resmi hesaplarını bu banka üzerinde tutuyor büyük ölçüde..

Zaman gazetesine abone olanlar, Samanyolu’na reklam verenler hepsi bu şirketlerle bağlantılı.. Örgütün okullarından öğrenci taşıma işi almak için bile gidip şu kadar gazete abonesi yapacaksın sonra gelip  iş alacaksın.. Ya da NT mağazalarına mal verirken ya da paranı alırken de öyle..

Birilerine kamudan ciddi kaynaklar aktarılıyor, onlar da himmet adı altında aldığını örgütle paylaşıyor. Yurt dışı iş bağlantıları da böyle..

Yoksa Zaman gazetesinin trajı, ilan edilen trajın onda biri bile değil.. Paralar başkasından alınıyor, başkası abone ediliyor. 

Dersaneye, okula kayıt yaptırandan da, bankaya hesap açtıran da, işe alınan da, terfi ettirilen de bu halkaya dahil oluyor..

Bu işin musluğu Cemaatin finans şirketinden geçiyor..

Yani Bankasya operasyonun altından daha bir çok şey çıkacak.. Sadece bankacılık faaliyetleri ile ilgili bir sıkıntı yok..

Dikkat etmek gerek, Asya Finans TMSF’ye devredildikten sonra  RCT Varlık Yönetim  tarafından satışı yapılacak olursa, banka kayıt ve işlemleri ile tekrar bir bakarsınız Lehman Brothers’ın, Rotchilt’in eline geçmiş.. Ya da cemaat arkadan dolanıp gelip şirketi yabancı bir broker adına alabilir, sonra da şubeleri tasfiye edip, bankanın merkezini dışarıya aktarım, burada sıfırdan yeni bir sayfa açabilir..

Asya Finans’ın hesapları kozmik bilgi olarak titizlikle korunması gerekir.. Ortaklık yapısı, hesap hareketleri, krediler, hesap sahiplerinin  kimlikleri, hepsi ilerleyen günlerde açılan ve açılacak davalarda kullanılabilir.

Şunu da görelim, paralel yapıların hesaplarının bir kısmı diğer katılım bankalarında da bulunuyor.. Paralel yapının finans hareketlerinin Asya Finans’tan ibaret olmadığını bilmek, görmek gerekiyor. Yani Paralel yapının para kaynakları ve hareketleri soruşturması sadece Asya Finans’la sınırlı kalmayacaktır.. Bir takım hesaplara, Asya Finans üzerinden ulaşmak ve farklı bankalardaki hesapları birbiri ile ilişkilendirmek için çok fazla çaba göstermeye de gerek yok aslında..

Tabi cemaatin tek finansal operasyon alanı Bankasya değildi.. Değişik illerde özel ve kamu bankaları, uluslararası finans kuruluşlarında da ciddi paraları var. Yurt dışındaki bankalarda ciddi hesapları var. Daha onların da kayıtlarına ulaşmak gerekecek.. Para yatıran da kredi kullanan da, bankada çalışan kripto isimler de hepsinin araştırılması gerek..

Bana kalırsa, Asya Finans satılacaksa, satmak yerine bir kamu bankasına devredilmeli ve geçmişten bu güne bütün işlemleri dikkatli bir şekilde gözden geçirilmelidir..

Zaten Ziraat, Halk, Vakıflar Katılım Bankacılığına geçmek istiyordu, buyursunlar bunu devralsınlar. İsterlerse adını da değiştirebilirler..

Eğer satılacaksa bile bankanın bütün işlemlerinin kopyalarının alınması gerekir..

Bu konuda değişik çevrelerden uyarı mesajları alıyorum. TMSF yetkilileri ve bankaya atanan yöneticilerin de bu konuda çok dikkatli olmaları gerekir.. Bankanın tahsil edilemeyen alacaklarının devri konusunda da çok dikkatli olmak gerek.. Paralel yapı, kendi borcunu kendi alarak yurt dışında bir hesap planı ile borcunu kapatma yoluna gidebilir.. Bu konuda ihbarlar var.. Bu konuda onlara akıl veren yabancı dostları var çünki.

Bakın yarın bu iş uluslararası siyasi ve hukuki krizlere sebeb olacak, o sebeble atılacak her adımda herkesin dikkatli olması gerekir. Yanlış yapan bu oyunun parçası olur ve bu işin altında kalır. Adamı günah keçisine döndürürler..

Bütün bunlar yapılırken, kurunun yanında yaş da yanmamalı.. Burada hesabı olan normal yurttaşlar ya da buradan kredi kullanan bu yapının kripto elemanı olmayan kişiler, bu yapıda çalışan  normal kişiler, hak sahipleri bu işten zarar görmemeli..

Birileri cemaatle ilişkili olsa bile, kripto ilişkilerle, kişisel mal varlığı arasında ilişki kurmak için zorlamak da yanlış olur..

Belki bu işi tam anlamak için, bankanın ilk kurulduğu günlere gitmek, sermayenin nasıl, hangi kaynaklardan sağlandığına bakmak gerek. Bu iş kimin fikri idi ve hangi düşüncelerle The Cemaat böyle bir işe soyundu..

Cevabını arayan o kadar çok soru var ki! Örgütler ve şirketleri..

Selam ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23