• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Paralel yapı kaybetti

07 Eylül 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Paralel yapı inandırıcılığını ve ciddiyetini kaybetti. Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur. Kırık plak gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar..Düşmanımın düşmanı benim dostumdur anlayışı ile, AK Parti’ye karşı herkesle işbirliğine hazırlar.. CHP, MHP, HDP farketmez. Ya da İsrail, ABD, İngiltere, Vatikan, Almanya, Esed, Sisi de olabilir bu..

Dokundukları kimseye itibar ve şans getirmiyorlar.. CHP için de, MHP için de, HDP için de bu böyle. Kimle işbirliği yaparlarsa onlara bir uğursuzluk bulaşıyor sanki. 

Kendi TV’leri, gazeteleri hep aynı şeyi söyleyip durduğu için kendi tabanları bile bıkmış olmalı ki, kendileri bile kapı önlerine bırakılan gazetelerini alıp okuma zahmetine katlanmıyorlar.

Sosyal medyadaki adamları terbiyesiz, ahlaksız, ağzı bozuk tipler. Hakaret, iftira, tehdit, başka bir şey yok. Şecaat arzettiklerini zannederken içlerinde gizledikleri ikinci kişilikleri dışa vuruyorlar sanki.. Öfkeleri akıllarından büyük olduğu için, bu işin muhataplarından çok kendilerine zarar verdiğini  bile bilmiyorlar.. O hoşgörü, diyalog hikayesi de böylece bitmiş oluyor.

Bu arada; sanki Abdullah Gül üzerinde yoğunlaşıyorlar.. Fehmi Koru da AK Parti’deki kongre sürecinde sanki Paralelin paralelinde durumdan vazife çıkartma çabasında.. O da Gülen gibi dünyanın en büyük gücü olarak gördükleri, ABD, İsrail ve batıya karşı çıkmak yerine onun sınırlarını çizdiği çerçeve dışına çıkmadan, batıyı karşılarına alarak değil, arkalarına ve yanlarına alarak yola devam etmek istiyorlar.. Hayallerini tartışmasız bir otorite olarak gördükleri batılı kavram ve kurumlarla ifade etmeye çalışıyorlar. AK Parti içinde yeni bir liderlik, yeni bir kadrolaşma ve yeni bir politik kimlik inşası için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar..

Gül’ün çevresinde bu tip bir sürü adam var. İyi de tek başına Gül milletvekili olsa ne yapacak.. Partideki bu kafadaki kriptoya uyan paraleller tasfiye edilecek.. Dahası Gül’ün AK Parti’nin aday kadrosuna kendi ekibini taşıması da mümkün değil. Zaten herkeste böyle bir ön kabul ve tedirginlik varken, bu işin başarılması imkansız. Birileri Gül’ü mayınlı tarlada top oynamaya çağırıyor çünkü. Gül de AK Parti’ye zarar verecek, kendi itibar ve kariyerine zarar verecek, başarı şansı olmayan paralel bir komploya niçin figüran olsun ki.. Paralelcilerin Gül’ü düşündüklerini hiç sanmıyorum.. Eğer Gül’ün çıkışı Erdoğan ve AK Parti’ye zarar vereceğine dair kanaat belirtirlerse Gül’ün zararını hiç hesaba katacaklarını sanmıyorum. Birilerinin Gül aşkı Gül sevgisinden değil, Erdoğan nefretindendir. Yılların politikacısı Gül’ün bunu görmemesi mümkün değil. Sanırım çevresindeki ikiyüzlü, kripto bir takım kişileri daha yakından teşhis etmek için bu konularda konuşmuyor..

3 dönem  konusunda paralelciler parti içinde yeterli tepkiyi örgütleyemediler.. Erdoğan için demediklerini bırakmadılar ama o konuda da başarılı olamadılar.. Seçimlerin yenilenmesi, AK Parti’nin içindeki kriptoları temizlemesi için bir fırsata dönüşmesi de artı bir kazanç.

Gül’ün bu şartlarda kongrede ayrı bir baş çekmesi beklenmiyor.. Hele seçim öncesi böyle bir çıkışın ne anlama geleceği çok açık. Onun için Gül üzerinde hesap yapanların hesabı ciddiye alınmaya değmez..

Gül önemli bir figür, Gül kendi yol haritası ve ekibini yeniden kurana kadar birileri onun adı üzerinden spekülasyonlar üretmeye devam edecek. Bu da kendi adı etrafındaki spekülasyonları hep gündemde tutacak.. En basit söylentinin, bazen de tehlikeli gerçeklerden daha tehlikeli olabileceğini hatırlatalım bu vesile ile..

Gül’ün etrafı siyasetin cinleri ile dolu. Onları toplamak zor değil. Bala üşüşen karıncalar gibi gelirler ama onları dağıtmak çok zor.

Gideceği yeri bilmeyen kaptana hiçbir rüzgâr fayda sağlamaz bu arada.. Birileri kalkan trene atlamak için bekliyor.. Bunlarda vefa yoktur.. Onlar her zaman kazanan  takımı tutarlar.. Gelen ağaları, giden paşalarıdır.. Kral öldüğü gün yeni kralı alkışlamak için en önde onları görürsünüz.

Paralelciler bakalım bu durumda kimi piyasaya sürecekler.. Kimse yenilecek ata oynamak istemeyeceğine göre, bundan sonra kendilerine yeni adaylar bulmaları zor.

Bu merhalede, AK Partililer hem mevcut paralelcileri tasfiye etmeli hem de yeni kripto paralelcilerin partiye sızmalarının önüne geçmeli yoksa tek başına iktidar olmalarına rağmen kripto isimler, kaseti ve dosyası olanları da yanlarına alıp tek başına iktidar şansını tersyüz edebilirler.. Kaseti, dosyası olanları da liste dışı bırakın yoksa, başınıza gelmedik bela kalmaz..

Bu arada; Güneydoğu’da kadın adaylara öncelik verilmesi ile ilgili, o bölgeden bazı arkadaşların yönlendirmesi ile ilgili yazdıklarıma başka arkadaşlardan farklı görüşler var. HDP’liler için doğru olanın AK Partililer için doğru olmayabileceğini söylüyor bir arkadaş. Sosyolojik gerçekler ve geleneksel yapının dindar çevreler açısından farklı tercihler ortaya koyduğuna dikkat çeken arkadaşlar var. Doğu’yu anlamak bölge dışındakiler için çok kolay değil. 

Selam ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23