• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Pensilvanya’dan Toronto’ya

21 Ekim 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Geçen hafta Toronto’daydım. Bir konferans için gitmiştim. Birkaç gün kalıp döndüm.

Kanada’nın resmen 34 milyon nüfusu var. 9.984.670 km2 yüzölçümü var. Nüfusun 1 milyonu dışarıda. Yarıdan fazlası çifte vatandaş ya da aile bireylerinin bir kısmı başka bir ülkede yaşıyor.. 6 değişik saat dilimi var. 82 bin nüfuslu Niagara’ya yılda 16 milyon turist geliyor. Burası Las Vegas değil ama, şehirdeki dev kumarhane her zaman dolu. Ülkede faiz % sıfır. Ev almak isterseniz yıllık % 1,85’ten kredi bulabilirsiniz.. Her yıl Çinliler burada 100.000 kadar konut alıyorlar..

Kanada’da 135 etnik lokanta, yani o kadar farklı kesimden insan var. Şiisi, Sünnisi, Selefisi, Paraleli ile oldukça renkli bir ülke.

Kanada farklı bir ülke. Québec Fransız bölgesi ama, ülke İngiliz valisi tarafından yönetiliyor. ABD, İngiltere ve Fransa’nın belirleyici bir etkileri var.. Aynı şekilde Yahudi lobisi ülkede çok etkin. Hatta 2. İsrail de diyorlar..

Graham Fuller, Tuncay Güney, Paralelcilerin, ordu, istihbarat, polis gibi stratejik alandaki imamlarının çoğu Kanada’da yaşıyor. Paralel yapının arası Yahudi ve Ermeni lobisi ile çok iyi. Aynı şekilde HDP ile de, AK Parti ile araları bozulduktan sonra düzelmiş. Geçen seçim öncesi Demirtaş bir kaç kez gitmiş Kanada’ya..

Gülen, ABD’den ayrılmak zorunda kalırsa ilk durağı Kanada olacak diyorlar. Ama G. Fuller’le ters düştükten sonra bu ne kadar mümkün belli değil. Kanada’da bir çok ülkeden insan geliyor ve gelenler bir süre kalıp dönüyorlar, ama Kanada ile bağlarını kopartmıyorlar.

Gülen’in Kanada’nın Toronto bölgesinde bir yakınının üzerine çiftlik aldığı, ama bu duyulunca, şimdi batı Kanada’da, Alberta Province bölgesinde yine bir yakınının üzerine çok daha büyük bir çiftlik aldığı söyleniyor..

Kanada’dan her yere ulaşabileceklerini düşünüyorlar.. Özellikle de hem ABD’ye yakınlığı, hem İngiltere ve hem de Fransa ile, aynı zamanda Yahudi lobisi ile sıcak ilişkiler kurulabilen bir ülke olması sebebi ile Gülencilerin gözünde Kanada ayrı bir öneme sahip.

Fuller’in Gülen ile ters düşmesi, yapının deşifre olması, Gülen’in öngörülerine dayalı taahhütlerinin gerçek hayatta bir karşılığa sahip olmaması üzerine projede önemli revizyonlara gidilmesi sözkonusu. Gülen’in ezoterik ön görüleri, kendisine atfedilen ruhani misyon ve geleceğe ilişkin kehanetleri boşa çıkınca kaçınılmaz bir şekilde hareketin bundan sonraki yol haritasının ne olacağı, hareketin yerli ve yabancı kripto elemanları arasında derin tartışmalara sebeb olmuş gözüküyor.. Bu durumda sadece hareketin geleceğinin ne olacağı değil, Gülen’in geleceğinin ne olacağı da tartışılıyor  ve tabi yerine kimin geleceği de. Bu da Gülen’i ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Hareketin merkezi artık Pensilvanya değil, Kanada. Zaten Pensilvanya’dan Kanada’nın sınır şehri Niagara’ya kara yolu ile 3 saatlik bir mesafe sözkonusu. Hareketin şu anki lideri Pensilvanya’da olsa da, o artık orada yalnız bir adam. Artık eskisi gibi ziyaretçileri de yok. Hareketin kripto kadroları büyük ölçüde Toronto’da bulunuyor ve stratejik bir karar alırken de Pensilvanya’ya sorma hatta bilgi verme ihtiyacı bile duymuyorlar. Yarın hareketin finansal yapısı, yatırım, gayrimenkul stoğu ve banka hesapları, hareketleri ile ilgili bir iç denetim başlatılacak olursa kızılca kıyametin kopacağı söyleniyor. Özellikle de bu hesapların hepsi atanacak kişilere devri konusunda başlayacak süreç sonrası örgüt içinde ciddi tartışmaların başlaması kaçınılmaz gözüküyor..

Bu durumda örgüt içinde bir takım kişilerin itibarsızlaştırılması, tehdit ve şantajlar yanında ciddi bir tasfiyenin önümüzdeki yıl içinde başlaması bekleniyor..

Hani derler ya; çocuk, hırsızı yakalamış, “baba hırsız yakaladım” demiş. Baba “getir oğlum” demiş. Oğlan “gelmiyor” demiş. Baba “o zaman bırak gitsin” demiş. Oğlan  cevap vermiş, “bırakmıyor”. Gülen işi o hesap. Alsan alınmaz, satsan satılmaz. Bu gidişle Gülen projesinin fiyasko ile sonuçlanması İrangate gibi patlayacak, Fuller de Oliver North gibi bu işin altında kalacak. BOP ve Arap Baharı hikâyesi de aslında bu proje ile ilgili idi. 1991’den beri yüz milyarlarca dolar harcanan bir proje bu.. Bu kadar ülkede, bu kadar cemaat mensubunu cin toplar gibi başlarına topladılar. Şimdi bu insanlar başlarının belası. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Bunları dağıtmak toplamaktan daha zor..

Özellikle bu paralel yapının Ermeni meselesinde Ermenilerle, bu son seçimde HDP ile ittifak kurması kendi tabanlarında ciddi kopmalara sebep oldu.. Yarın da bu konuyu yazmak gerekecek. Oradaki dostlardan, kardeşlerimizden söz edeceğim. Hemen söyleyeyim. Kanada’da seçim heyecanı iki kat fazla. Dün Kanada’da seçim vardı zaten. Önümüzdeki hafta sonu burada yapılacak seçimlerin heyecanı orada bugünden yaşanıyor..  Küçük bir farkla, Toronto’da AK Partililer, seçim çalışmalarını dergahlarda, kapalı salon toplantısını Milli Görüş’ün kültür merkezinde yapıyor. Orada bu anlamda ayrılık gayrılık yok. Paralel yapıya gelince onların kripto isimleri HDP’ye gidecek gibi. Diğer paralellere gelince sandığa gitmeyecekler. 

Selam ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23