• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Siyaset sorun çözme sanatıdır..

19 Ağustos 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Evet, siyaset sorun çözme sanatıdır. Öyle olması gerekir. Ama bugün yaşadığımız gerçekler bunun böyle olmadığını gösteriyor.. En azından birileri için bu böyle..

Bu süreçte Kılıçdaroğlu Bahçeli’den daha aklıselim ile hareket etti. Bahçeli’ye bir haller oldu.. “CHP ile olmaz, MHP denenmeli” diyenler; yaşanan olaylarla sükutu hayale uğradılar..

Bu saatten sonra ya meclis olaya el koyacak ya da Erdoğan bu düğümü bir başka şekilde çözecek.. Başbakan görevi iade edecek ve meclisi toplantıya çağırmayacaksa sonuç belli..

MHP koalisyona katılmıyor, seçime karşı, azınlık hükümetine de destek vermeyecek..

Herhalde Cumhurbaşkanı şimdi görevi Kılıçdaroğlu’na verecek hali yok. Bütün alternatifler değerlendirildi.. Herhalde Kılıçdaroğlu başbakan, Davudoğlu başbakan yardımcısı olacak değil. AK Parti MHP koalisyonu olmuyorsa herhalde CHP MHP koalisyonu kurulacak hali yok.. AK Parti ya da MHP, CHP’nin kuracağı azınlık hükümetine ya da CHP’nin HDP ile kuracağı hükümete destek vermeyecek herhalde. O zaman Cumhurbaşkanı herhalde olmayacak duaya amin demeyecek.. Düşünsenize Cumhurbaşkanı, parti liderlerini istişare etmek için Beştepe’ye davet ederse gidecekler mi? Ya da görevlendirme için Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu Beştepe’ye davet edecek olursa gidecekler mi?

Varsayalım gittiler ve bir hükümet kuruldu. Cumhurbaşkanı, bakanlar kurulunu Beştepe’de toplantıya çağırırsa gitmeyecekler mi? 3’lü kararname nereye gidecek. Bu bakanlar Beştepe’de yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına katılmayacaklar mı?

Bu komikliklerin siyaset yapmayla ne alakası var..

Dolar 3 liraya yaklaştı. Teşekkürler Bahçeli!.. Birileri Bahçeli’ye “Ahmet Necdet Sezer’in rekorunu kırmayı deneme sakın” demeli.

İşe bakar mısınız, MHP akıl dışı inadla HDP’ye seçim hükümetine ortak olma şansı tanıyor.. MHP harakiri yapıyor.

Ne diyor Bahçeli, 1-”Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanmasın.” Nasıl yani. “Anayasayı değiştirelim” deyince “hayır” diyeceksin. Sonra yetkilerini kullanmaya kalkınca, “hayır kullanamazsın”  diyeceksin. Seni kim takar. Gücün ne, bu yetkiyi nereden alıyorsun. Bir hukuksuzluk varsa ona itiraz etmenin yolu belli. AYM’ye şikayet et.. Böyle bir talep nasıl bir hükümet protokolünün şartı olabilir.. Hem zaten kurulacak hükümet bir seçim hükümeti. Bu hükümetin böyle bir zamanı, yetkisi, gücü de yok..

2- Anayasanın başlangıcındaki 4 madde değişmeyecekmiş. Ya hu Anayasa mı yapacaksınız. Bunu kabul ya da reddedecek gücün var mı, bir seçim hükümetinin böyle bir günde, şartı, şansı olabilir mi? Ergenekon’un avukatlığı yetmedi, 12 Eylül mirasına sahip çıkmak, Kemalizme sahip çıkmak da Bahçeli’ye kaldı. Evren’in Anayasasına sahip çıkan Bahçeli, Evren’in kullandığı yetkileri Erdoğan’ın kullanmasına karşı.. Hem 12 Eylül Anayasına sahip çıkıyor, onun değişmesini istemiyor, hem de onun uygulanmasını istemiyor. Siz bundan ne anladınız!?

Sahi dikkat ediyor musunuz, Bahçeli  PKK için ağzına geleni söylerken, dün Ergenekon’un avukatlığına soyunurken, bugün paralel yapı hakkında bir şey söylemiyor.. Ama o paralel yapı bugün PKK ile kol kola..

3-Devlet beyimiz, arzu buyuruyorlar ki, “17-25 Aralık yolsuzluklarının üzerine gidilsin”. Niye sadece 17-25, öncesi-sonrası, “bütün yolsuzlukların üzerine gidilsin” dense olmaz mı. Dertleri malum, üzüm yemek değil, bağcı dövmek..

4-”Çözüm süreci bitirilsin!”.. Çözüm süreci mi kaldı. PKK ateşkesi bitirdi. Buyurun manzara bu, mutlu olun.. İstediğiniz ne.. Varsa fikriniz söyleyin. “Çarşı, her şeye karşı.” Var mı, söyleyin.. Ne, nasıl olmalı. Gel bakanlar kuruluna katıl. Yok!  Şurada 2 aylık geçici bir hükümetten söz ediliyor. Öyle hariçten gazel okumakla olmaz. Laf ile akıl verme, gel elini taşın altına koy..

Hadi Bahçeli’nin öfkesi gözünü kör etti, ya çevresindekiler.. Onlar da mı görmüyorlar..

“CHP ile ortaklık olmaz, MHP ile denenmeli” diye AK Parti’nin kapısına dayanan o milliyetçi, muhafazakar insanlar Bahçeli’ye inanılmaz bir öfke duyuyorlar.. Bu seçimin şimdiden iki kaybedeni belli. HDP ve MHP.. CHP itidalli tutumu ile aslında memleket genelinde daha fazla itibar topladı. Tabii seçim sürecinde o olumlu havayı kaybetmezse..

Devlet Bahçeli bunu da yaptı ya! Durmak yok, yola devam..

Eee. Durum bu.. Seçime gidiyoruz.. Hafta sonu ne olacaksa olacak.. Görelim Mevlam neyler.. Neylerse güzel eyler.

Unutmayın, dilerse “Hak şerleri hayreyler”. Ne varlığa sevinin, ne yokluğa yerinin. Hele biraz sabırlı olalım, gün doğmadan neler doğar. Allah bir şeyin olmasını dilerse; esbabını da halkeder. O, dilerse kafirlerin, fasıkların eliyle dahi rızasını gerçekleştirir. Ye’s yok, sabır ya hu! Hadi tebessüm edin. Sizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, kadiri mutlak bir Allahınız var. Ne gam!. Hey gidi dünya hey.. Selâm ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23