• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Tedrat, kehanet ve..

02 Ekim 2015
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Bizde “Kahin” denilince gaybın sırlarını bildiği iddia edilen sihirbazlar anlaşılır. Hıristiyanlarda Kahin “peygamber mirasçısı” demektir.

Bunların çoğu ya şizofrenik zihinlerin ürettiği hayal ürünü şeylerdir. Ya cinni  ya da Şeytani safsatalardır. Bütün bu esoterik hikayeler bir şekilde dinle ilişkilendirilir.. Mehdi, Mesih, Deccal’e ilişkin anlatılan o kadar çok hikaye var ki.. Bunların çoğu birbiri ile örtüşmez..

Kur’an-ı Kerim, bize kıyametten ve din gününden söz eder. Yeni bir peygamber gelmeyecek, yeni bir şeriat da.. Yecüc Mecüc diye müfsit bir yaratıktan söz ediliyor. Bunların sayıları çok. Kaf dağının, yani Kafkasya’nın doğusu ile Moğolistan’ın batısı arasında bir bölge çıkış için işaret ediliyor.

Dabbetül arz, tek bir kişi. Hayri bir varlık. Bir de Hz. Musa’nın yaptırdığı bir vahiy sandığı var.. O ortaya çıkacak..

O kadar çok hadis var ki bu konuda. Kıyamet alametleri, Mehdi  ve Mesih’in halleri, kıyamet savaşı gibi birçok konuda çok sayıda rivayet var.. Melheme-i kübra ya da Armegedon önemli.. Yahudiler Mabedi yeniden inşa edecekler. Mesih’in dönüşü ayrı bir öneme sahip bu çerçevede..

27 Eylül’de tedrat’ın 4. Evresi tamamlandı. Kıyametin son kavşağı aşıldı birilerine göre. Süreç 2023’de tamamlanacak. Birileri savaş, terör, tabii afetler, büyük olaylar bekliyor.. Kimi Tanrıyı kıyamete zorlamaya çalışıyor, kimi uzaylıların dünyayı işgal edeceği endişesini taşıyor.. Kimine göre nükleer bir savaş, kimine göre biyolojik bir savaş, kimine göre kimyasal bir savaş sonucu insanların çoğu hayata veda edecek.. Buna inanan Müslümanlar,  Yahudiler, Hıristiyanlar var.. Müslümanlar, Yahudi ve Hıristiyanlar kendi aralarında ve kendi içlerinde görüş birliğine sahip değil. Mesela “Paralel din” de bunlardan biri.. “Tarihin sonu”, ya da “Medeniyetler arası savaş”dan söz edenler de aslında aynı şeyden söz ediyorlar..

Şiilerde bu Mehdilik konusu iman esaslarından. Suriye ve Filistin meselesi aslında bu açıdan büyük önem taşıyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın statüsü bu açıdan önemli..

Mehdilik ve Mesihlik konusunda, Mekke, Medine, Şam, Kudüs, Hatay, Maraş, İstanbul, daha geniş bir çerçevede Nil ile Fırat’ın arası kıyamet senaryosunun tabii platosu. Tabii Horasan’dan gelen siyah bayraklılar da İran üzerinden, Bağdat yolu ile Şam’a gelecek. Bu anlamda, bu gizemli beklentinin coğrafi çerçevesi içinde, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Suriye, Ürdün, Lübnan, Filistin, İsrail, Irak, İran ve tabii Türkiye de var. Yemen ve Umman’ın da bu senaryoda önemli yerleri var. Husiler, Hizbullah, DAEŞ, PYD, Esed, MOSSAD, Sisi hepsi bu anlamda çok özel bir anlam kazanıyor.

Korkulan, işlerin kontrolden çıkıp kıyamet savaşına dönüşmesi. İsrail’in umudu ise, Sünni ve Şii Müslümanların Mehdilik tartışmaları sonucu birbirine girmesi.. Bunun için MOSSAD ve CIA  eski metinlerin anlatımlarından yola çıkarak kadrolu Mehdileri piyasaya sürebilir.. Bu anlamda oluşturulan yüksek beklenti, umut ve dini motivasyon bu çevrelerin işini kolaylaştıracağa benziyor.. DAEŞ, Boko Haram ya da Husi, Şii Mehdici hareketler gibi oluşumlar, Tapınakçılar, Siyonist çeteler, Tanrıyı kıyamete zorlama gayretindeki Evengalistler çılgınca işler yapabilirler..

Birileri için arkası arkasına gelen 4 kırmızı dolunay bir işaret. Hatta kıyametin alameti..

Bu inancı ve tedratları kendi siyasi planları için fırsat olarak gören istihbarat örgütlerinin yangına körükle gidercesine üstleneceği tehlikeli roller, komplolar konusunda herkesin dikkatli olması gerek.

Sizin bu anlatılanlara inanıp inanmamanız sizi ilgilendirir. Başkaları için önemli olmayabilir. Bunlara inanan örgütlerin planları, emrivakileri ya da bu ortamı değerlendirmek isteyen ajan provokatörler hepimizi ilgilendirebilir. Bu çevreler bölgeyi cehenneme çevirebilir. Buna hazırlıklı olmak ve bu konuda dikkatli olmak gerek.

Benden söylemesi. Selâm ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23