• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Dövüş sanatlarında tam 50 yıl; Mehmet Şahin (1)

14 Şubat 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

1959 Nevşehir Ürgüp’te doğan Mehmet Şahin, altı yaşında ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Çocukluğu ve gençliği Fatih’te geçti. Spor hayatını, Balat’taki spor merkezi Altınay’da 35 yıldır kesintisiz devam ettiriyor. Dikkat çeken, aktif bir hayat. Kendi ifadesiyle, ölünceye kadar sporun içinde var olmak. Niçin spor, niçin ölünceye kadar devam etme arzusu? Mehmet Şahin hocamızla hoş bir sohbetten, biz mesajı aldık. Spor kamuoyunun da (yöneten-yönetilenlerin de) gerekli dersi-mesajı alması arzusuyla paylaşmak istedik…

SPOR YOLCULUĞU 10 YAŞINDA BAŞLADI

“Benim spor hayatım 1970 yılında başladı. Fatih Karagümrük’teki Altınay Spor Kulübünde Tekvando çalışmaları vardı. Mahallemizde pazarcılık yapan Adnan abimiz vardı. 17 yaşındaydı. Ben o zaman 10 yaşındaydım. Adnan abi tekvandoya gidip gelerek kendine güveni çok arttı. Yürüyüşü bile değişti. On yaşında olmama rağmen, ben de dedim ki, bu nasıl bir şey ki Adnan ağabeyinin yürüyüşü bile değişti. Adnan abiyi takip ederek Altınay Spor Kulübünün yolunu öğendim. Onların çalışmalarını izledim, sonrasında ise dâhil oldum. Benim o zaman bu işe başlamamım sebebi Adnan abimdi…”

MTTB VE AKINCILAR ÇATISI ALTINDAYDIK

“Özellikle gençlik dönemine denk gelen 1970’li yıllarında Türkiye’de siyasi ve terör olaylarının en yoğun olduğu zamanlardı. Her gün bombalar patlar, insanlar ölürdü. Bir tezgâh, tuzak kurulmuştu. Doğu emparyalizmi, batı emperyalizmi bir taraftan, solcu sağcı gibi Türkiye üzerinde oyunlar oynanırken, bizim gibi Müslüman Türk gençlerde Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Akıncılar çatısı altında toparlanmaya çalışıyordu. Her yerde azınlıktaydık. Solculardan, sağcılardan dayak yiyorduk. Özellikle MTTB ve Akıncılar’da bu sporlara eğilmemiz bundandı. En azından kendimizi savunalım, bu vesileyle insanları İslam’a, Müslümanlığa, milli ve manevi değerlere kazanalım anlamında başladı…”

İNSANIN KAREKTERİNE YÖN VERİR 

“Zaten her Akıncılar Derneğinin altında bir spor salonu kurulmuştu. Müslüman kimliğimizle dayak ve sopa yemeyelim. Çünkü çok saldırıya uğruyorduk ve azınlıktaydık. Biraz da yönlenmemizin nedeni bundandı. O günden bugüne devam ediyorum. Bu sporları yapan insanların şiddet eğilimi ortadan kalkar. Kendine güveni gelir, rahatlar. Daha temkinli, tedbirli ve sabırlı hareket eder. Artı ahlaki değerleri de yükselir. Çünkü disiplin öğrenir. Hocaya, büyüğe kendisinden daha iyi olana saygı gösterir. Küçüklere, zayıf ve güçsüz insanlara daha merhametli olmayı öğrenir…”

SPORLA GENÇLERİMİZ KAZANILABİLİR

“Biz mesela sokaktaki gençleri, gelin tefsir veya hadis dersi yapalım desek gelmez. Ama kick boks yapalım desek gelir. Bu da bir yöntem. O insanları dini, milli ve manevi değerleri öğretmenin bir yolu aynı zamanda, ama bu antrenörüyle ilgili bir şey. Antrenörün böyle bilgisi varsa, bir mektepten yetişmiş ise bunu yapabilir. Ama yetişmemiş ise çocuğa ne verebilecek. Çocuğa Van Damme, Bruce Lee örnek gösterecek. Halbuki antrenör kendisini İslami manada geliştirip, aynı zamanda o gencin idolü haline gelmesi lazım. Antrenörlerin rolü, gençler üzerinde çok önemli. Ben bunu elli yıllık spor hayatımda bariz olarak gördüm…” (Devam Edecek)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hacı

Sağcılardan da dayak yiyorduk derken.........

Zeki ASLAN

Hacı: "Sağcılardan da dayak yiyorduk derken........." diye sormuşsun. O yıllarda, bilhassa okullarda, solcular, ülkücüler ve akıncılar grupları olurdu. Ve okullarda hakimiyet kurmak isterlerdi. Siyasi iktidar sağ taraftansa, ülkücüler, sol taraftansa solcu gruplar okulda hakimiyet sağlardı. Ve okullara dayak yememek için gruplar halinde gider, gelirlerdi. Ülkücüler, akıncılara da baskı yaparlardı. Yazıda bahsedilen bu olabilir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23