• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Engelsiz sporun akademik temelleri

10 Mart 2019
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Ruhsal veya bedensel yönden dezavantajlı durumdaki bireylerin, günlük gereksinmelerini yerine getirme ve hayatlarını kaliteli şekilde sürdürmekte, fiziksel hareketlilik oldukça önem taşımakta. Kaynağı insan olan bu programların proje olarak ortaya koyulması kadar, hayata geçirilmesi/uygulanması da bir o kadar değerli. Uygulama aşamasında görev alacak konusuna hakim ve gelişime açık insan unsuru bir o kadar hassasiyet göstermekte. Böyle bir açığın üstesinden gelme görevi üniversitelerimizin ilgili bölümleri ve akademisyenlere düşüyor. Nasıl ki bir doktor, mühendis, avukat vb. üniversitelerin ilgili bölümlerinden yetişmeli, yetirilmeli, aynı durum/hassasiyet engelli olarak isimlendiren özel bireyler için de geçerli. Günlük yaşamdaki süreci iyi yönetmek, konusunda uzman kişilerin bu sürecin içinde yer almasıyla mümkün. Zihinsel ve bedensel yeteneğe sahip, fakat engeli nedeniyle hayatı dezavantajlı şekildeki, kendi insanımızı kimler, nasıl yetiştirecek? Sosyal hayatın içerisinde yer alması gereken kendi insanımızı külfet olmaktan çıkarıp, mükâfata dönüşecek uygulamaları kimler, ne şekilde gerçekleştirecek? Bu soruya kafa yorup, düşündüğünü hayata/icraata sokan eğitim kurumu olarak dikkatleri üzerinde topluyor, Muş Alparslan Üniversitesi…

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 

Sultan Alparslan’ın 1071 yılında kazandığı zafer ile Anadolu’nun kapılarını araladığı Muş ilinin incisi Muş Alparslan Üniversitesi, attığı önemli adımlarla gerek bölgede gerekse ülkemizde gelecek vadeden güzide üniversiteler arasında yer aldığının önemli yansıması oluyor. Muş Alparslan Üniversitesinde, YÖK’ün onayı ile Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın başkanlığında hayata geçirilen akademik çalışmalar büyük takdir topluyor. Bu anlamlı yapılanma içerisinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) önemli yere sahip. Sporsever Rektörü, çalışkan akademik kadrosuyla kısa sürede ülkemizin en hızlı, bir o kadar ayakları yere sağlam basan BESYO bölümü çalışmalarıyla takdir topluyor. Bizleri fazlasıyla ilgilendirdiği kadar da sevindiren, yeni dönemde ilk öğrencilerini kadrosuna katacak olan ‘Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitim i Bölümü’ ile ilgili merak ettiklerimizi, okulun başarılı Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu’ndan dinlemek istedik;

ENGELLLİLERDE 

EGZERSİZ VE SPOR 

“BESYO’muz hâlihazırda 18 akademik personelle hizmet veriyoruz. Nitelikli ve kaliteli eğitimin yanı sıra bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlenen faaliyetler de okulumuzun öne çıkan yönleri. Henüz ilk yılında ülkemizdeki tüm üniversite gençliğini kucaklayan, geleceğin akademisyen adayları ile kıymetli spor bilimci akademisyenleri bir araya getiren üniversitemiz BESYO’su, 2-5 Mayıs 2019 tarihinden, 15 ülkenin de katılacağı 2. Uluslararası Avrasya Spor Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapacak. BESYO’muzu ön plana çıkaran diğer bir önemli özelliği, toplumumuzda dezavantajlı durumda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan engelli vatandaşlarımızın beden eğitimi ve spor alanında eğitmen ihtiyacını karşılayacak ikinci Üniversite BESYO’su olmasıdır. Engellilere yönelik yaptığımız konferans, panel ve akademik çalışmalarla ülkemiz spor bilimlerinin ve üst yönetimimizin dikkatini çekmeyi başardık. Bu çalışmalara kayıtsız kalmayan başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan Hanımefendi kıymetli destekleri ile ‘Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğimi Bölümü’ açıldı. Akademik kadrosunu da tamamladığı için önümüzdeki öğretim yılından itibaren öğrenci alınmasına YÖK’ün izin vereceğini umduğumuz bu güzide bölümümüzde; engelli vatandaşlarımızın beden eğitimi ve spor alanında ihtiyaç duydukları hizmeti sunacak, alana özgü donanımlara sahip kalifiye spor eğitmenlerinin yetiştirilecek olması, bizim için en önemli gurur kaynağıdır.” 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23