• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Futbolu ‘Onur’lu mu, ‘Kıvrak’ mı bıraktı?

16 Ocak 2019
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Bordo-mavili takımın yıldız oyuncusu Onur Kıvrak, sadece Trabzonspor’u değil, futbolu bıraktığını açıkladı. Yıldız oyuncunun Karadeniz ekibiyle yol ayrımına gelmesi, Süper Ligin 2018-19 sezonunun 12. Haftasında oynan ve 5-0 yenilgiyle sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor maçıyla başladı. Farklı yenilginin bir karşılığı olması gerekiyordu. O isimler de  takımın iki kaptanı Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak kadro dışı kalmasıyla sonuçlandı. Kaleci ve golcü ismi için süreç, Burak’ın Beşiktaş ile anlaşması, Onur ise futboldan kopmasıyla neticelendi. Spor arşivimizin Trabzonspor rafına baktığımızda futbolcunun 2008 yılında Karşıyaka’dan Trabzonspor’a transferi ve 3,5 yıllık imza töreninde yıldız oyuncu şu sözleri dikkat çekiciydi; “Transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Büyük bir camiaya geldiğimi biliyorum. Elimden gelenin en fazlasını yapmak için gayret edeceğim. Trabzonspor’un son zamanlarda başarıya aç bir camia olduğunu biliyorum. Ben de başarıya açım. Elimden gelenin en fazlasını yapmak istiyorum…” Yıl 2019. Onur Kıvrak katıldığı özel televizyon kanalında futbolu bıraktığını söylüyor. Trabzonspor’da ‘kadro’ dışı kalması, takımın ligde aldığı kötü sonuçlarının faturası olarak, bugün yaşanan sonucun yansıması. 

Takım kaptanı olduğunuz bir dönemde, kendisi gibi aynı görevi (kaptanlık) üstlenen isimle (Burak) birlikte kadro dışı kalıyorsunuz. Özel program dahilinde çalışmalarını sürdüren Onur Kıvrak’ı ziyaret eden taraftarlara, açıkladığı “Sosyal medyada gördükleriniz, konuşulanlar kesinlikle doğru değil. Konuşamıyorsun, konuştuğun zaman ceza yersin. Ben buraya hayatımı verdim. Ben buradan gideceğim zaman sadece taraftar hakkını helal etsin, başka kimse de umurumda değil” şeklindeki düşünceler dikkat çekici. Onur’un sözlerinden, bordo-mavili yönetime sitem, helallik istediği taraftara ise vefa vardı…

Bir futbolcu için 31 yaşında, sadece takımın başarısızlığı gerekçe gösterilerek, sezonun ortasında kadro dışı kalmak ve futbolu bırakmak, sıradan bir durum olması gerek. Bu görüşümüze destekleyici en açık örnek, ülkemizdeki yabancı oyuncuların yaş ortalaması. 30 yaşın üzerindeki isimler, yıldız oyuncu diye transfer ediliyor. Futbolumuzda yabancı oyuncu sayısının çokluğu ve kendi içimizde oyuncu yetişmemesinden dert yanarken, Onur Kıvrak gibi futbolcunun Kulüp ve Milli Takımlar düzeyinde yararlı olacağı bir dönemde, takımdan ayrılması ve futboldan kopma noktasına getirilmesi, sıra dışı bir olaydır. Trabzonspor yönetiminin aldığı kararın bir sağlamasını yapalım. Futbol takım oyunu, eyvallah. Takım oyununda ekip olabilmek önemli ve o görüşe de karşı çıkamayız. Peki, ‘Futbol gibi bir oyunda, en önemli mevkii neresi?’ diye soru yönelttiğimizde, karşımıza ‘kale’ ve ‘forvet’ bölgesi geliyor. Klasik ifadeyle kaybetmemek için gol yemeyeceksin, kazanmak için ise gol atacaksın! On iki ayrı sezonda aralıksız bordo-mavili takım kadrosunda yer almak, Trabzonspor tarihinde ki istatistiklere göre dokuz isimden birine nasip oluyor. O isimlerden birisi de Onur Kıvrak. Şimdi böyle bir gerçekle, Bordo-Mavili ekipte yaşananlar kıyaslandığında, Burak ve Onur gerçeğini hangi statüye koyulması gerektiği yorumlanmasını, siz değerli okuyuculara bırakalım! Denilebilir ki ‘Trabzonspor oyuncuya alacağını da (3 milyon Euro) ödüyorsa, daha ne olsun?’ Mevzu paradan daha öte, zor kazanılanların kolay kaybedilmesi. Bu durumdan hiç kimsenin kazançlı ayrılması söz konusu değil. 

Yazımızı, Onur Kıvrak’ın futbola veda konuşmasında değindiği ve kendisine düstur edindiğini belirttiği, tesislerde asılı rahmetli Dozer Cemil’in sözü ile tamamlayalım; ‘Ben Trabzonspor’un takım kaptanıyım. Gerekirse futbolu bırakırım ama başka bir takımın kaptanının arkasında sahaya çıkmam’...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23