• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Ahmed El-Ammari’nin vefatı

24 Ocak 2019
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Suudi Arabistan’ın tanınmış ilim adamlarından olan Prof. Dr. Ahmed El-Ammari sırf siyasi görüşlerinden ve Suudi Arabistan’daki MbS yönetiminin tutumuna muhalif bir tavır sergileyen Sefer El-Havali’ye yakın durmasından dolayı beş aydan beri hapiste tutuluyordu. Geçtiğimiz günlerde sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı haberleri yayınlanmıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda da vefat ettiği haberi yayınlandı. Oğlu, twitter’de babasının vefat ettiğini açıklayan bir mesaj yayınladı. 

Oğlu twitter’deki mesajında şu ifadeye yer vermiş: “Kıymetli babam Ahmed ibnu Abdillah El-Ammari Ez-Zehrani hoca Allah’ın rahmetine intikal etmiştir. Biz hepimiz Allah’a aitiz ve O’na döneceğiz. Allah bize yeter ve O ne güzel vekildir. Güç ve kuvvet ancak Allah’la birliktedir.” 

“Düşünce Mahkûmları” twitter hesabından verilen bilgide de Medine-i Münevvere Üniversitesi Kur’an-ı Kerim Fakültesi’nin eski dekanı Dr. Ahmed El-Ammari’nin beyin kanaması geçirdiği, bunun üzerine hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındığı fakat kurtarılamadığı ve bir süre bitkisel yaşamda kaldıktan sonra hayata veda ettiği dile getirildi. 

Suudi Arabistan’daki dikta rejiminin sırf düşünce ve görüşlerinden dolayı hapse attığı kişilerle ilgilenen “Düşünce Mahkûmları” grubunun twitter hesabında Ocak ayının yedisinde yayınlanan mesajda da Ahmed El-Ammari’in beyin kanaması geçirdiği ve komaya girdiği, durumunun ağır olduğu dile getirilmişti. 

Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyor, mekanının cennet olmasını temenni ediyoruz. 

Dr. Ahmed El-Ammari, Suudi Arabistan yönetiminin siyasi görüşlerinden dolayı mağdur ettiği yüzlerce ilim adamından biri. Geçtiğimiz Ağustos ayında Suud yönetiminin Sefer El-Havali’ye yakın duranlara karşı başlattığı tutuklama kampanyasında bir oğluyla birlikte gözaltına alınmıştı. Sağlık durumunun kötüleşmesine rağmen Suud rejimi kendisiyle ilgilenmedi. Cezaevi şartlarında ve gördüğü kötü muameleden dolayı beyin kanaması geçirdiği tahmin ediliyor. 

İstanbul’daki Başkonsolosluk binasında Cemal Kaşıkçı’yı muhalif görüşlerinden dolayı korkunç bir şekilde katleden Suudi Arabistan rejimi ülke içinde de yüzlerce ilim ve fikir adamını yine sadece muhalif görüşlerinden dolayı hapiste tutuyor. Bunların birçoklarının sağlık durumlarının kötü olduğuna dair haberler yayınlanıyor. 

Bunlardan biri de, Dr. Ahmed  El-Ammari’nin kendisine yakın durmasından dolayı tutuklandığını ifade ettiğimiz değerli ilim ve fikir adamı Sefer El-Havali’dir. Onun sağlık durumu konusunda da ciddi endişeler var. Hatta bir ara onun da vefat ettiğine dair haberler yayınlanmıştı. Ancak daha sonra bu haberler teyit edilmedi. Fakat onun da sağlık durumunun kötü olmasından dolayı hastanede tedavi altında olduğu haberlerde dile getirildi. 

Sefer El-Havali, Suudi Arabistan’daki yönetime bazı mesajlar vermeye çalıştığı ve bu yönetimi ABD ve Batı’yla değil İslam dünyasıyla ilişkilerini güçlendirmeye çağırdığı “Müslümanlar ve Batı Uygarlığı” adlı kitabından dolayı ve üstelik kitap henüz basılmadan, daha basım aşamasındayken tutuklanmıştı. 

Sefer el-Havali’nin gözaltına alındığı sırada sağlık durumunun kötü olduğu ancak tedavisiyle ilgilenilmediği, ihmal edildiği, bu yüzden gittikçe sağlık durumunun kötüleştiği “Düşünce Mahkûmları” hesabında yayınlanan mesajlarda dile getirildi. Suud rejiminin politikasından dolayı onun da hayatının tehlikede olduğu düşünülüyor. 

Suud rejimi görünüşte bir imaj değişikliği gerçekleştirmeye çalıştığı iddiasında bulunsa da siyasi muhaliflere göz açtırmama konusundaki tutumunda hiçbir değişiklik yapmış değil. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23