• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Aileleri İmha Yöntemi

11 Temmuz 2014
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Siyonist işgalci her savaş nöbetinde kendince bir yöntem geliştiriyor. Vahşette sınır tanımadığı ve bir savaş ahlâkı olmadığı için onun açısından önemli olan yıldırma, tehdit ve elde edeceği stratejik faydadır. Yerine göre Firavun’un İsrail oğullarına yaptığı gibi, “bu çocuklar büyüdüklerinde bizimle savaşacaklar, biz onları savaşabilecekleri yaşa gelmeden öldürelim” diyerek kundaktaki bebekleri ve oyun çağındaki çocukları hedef alıyor. Aksa intifadasında çok sayıda Filistinli bebek ve çocuğun öldürülmesinin sebebi bu yöntemdi. Bazen “bu adamların namazda dünyayla irtibatı kestikleri anı fırsat olarak değerlendirelim” diyerek ezandan kısa süre sonra bir camiyi hedef alıyor. 2008 sonu başlatılan saldırıda çok sayıda caminin namaz esnasında vurulmasının sebebi bu yöntemdi. Yerine göre çocukların gözünü korkutmak için kollarını ve bacaklarını kırıyor. “Kemik kıran Rabin” olarak tarihe geçmesine rağmen küresel derin güçlerin “Nobel barış ödülü”ne lâyık gördüğü İzak Rabin’in önerisiyle Birinci İntifada döneminde uygulanan kemik kırma yöntemiyle de yüzlerce Filistinli çocuğun kol ve bacakları kırıldı. Benim Amman’daki İslamî Hastane’de tedavi için getirilen Filistinli çocuklardan gördüklerim arasında sadece kol ve bacakları değil kafatası kemikleri de birkaç yerden kırılmış olanlar vardı. 

Siyonist saldırgan “Sert Kaya Operasyonu” adını verdiği son saldırısında da özellikle aileleri toptan imha etmek amacıyla aile fertlerinin bir araya toplandığı anı ve mekânı belirleyerek üzerlerine füze atıyor. Bunun için bazen evde toplandıkları anda evlerini başlarına yıkıyor ve kadınıyla, çocuğuyla bütün aile efradını öldürüyor. Bazen tarlada birlikte ve yan yana çalıştıkları anı kollayıp yine çoluk çocuk demeden topluca katlediyor. Bazen bir araca toplandıkları veya bir sahil kenarında birlikte dinlendikleri vakti değerlendiriyor. Bu şekilde hedef alınacağı önceden haber alınan aileleri korumak amacıyla insanların kendilerini canlı kalkan yapmalarını ise vahşi siyonist kendi açısından daha iyi bir fırsat oluşması olarak gördüğünden canlı kalkan olmaya çalışan vicdan aktivistlerini de hedef almaktan çekinmiyor. O yüzden vahşi siyonistin “Sert Kaya Operasyonu” adını verdiği insanlık dışı saldırıyı başlattığı andan bu yana Gazze’de ölü sayısı genellikle teker teker değil beşer, onar artıyor. Ölenlerin de çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Saldırılarda yaralananların sayısı da çok ve onların da çoğunluğu kadınlar ve çocuklar. Ailelerin bütün fertlerinin en sık bir araya geldiği mekânlar evler olduğundan çok sayıda ev yıkıldı. 

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta Kavari’ ailesinin evinin hedef alınacağı bilgisi üzerine çevredeki kadınlar evin terasına çıkarak kendilerini canlı kalkan yapmak ve işgalcileri vazgeçmeye zorlamak istediler. Belki vahşi siyonistte, kendilerinin bu girişimleriyle insafa gelecek bir vicdan olmadığını onlar da tahmin ediyorlardı. Ama bir aile toptan yok edilirken kendileri seyirci olmak istemiyorlardı. O yüzden canlarını feda etme pahasına da olsa komşularına sahip çıkmak ve “ölsek de kalsak da beraberiz” mesajı vermek istiyorlardı. Vahşi siyonist, kadınların kendilerini canlı kalkan yapmasını önemsemedi ve hedefindeki evi yine füzeyle vurdu. İlk saldırıda en az yedi kişi hayatını kaybederken bazıları ağır onlarca kişi de yaralandı. 

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun’da Hamid ailesinden altı kişi yine evlerinin başlarına yıkılması sonucu hayatını kaybetti. Bu bölgede bir aile de tarlada çalışırken toptan imha edildi. Gazze’nin ortalarındaki Şati Mülteci Kampı’nın sahilinde dinlenenlerin hedef alındığı katliamda da en az sekiz kişi şehit edildi. 

Bütün bu saldırılar ve katliamlar vahşi siyonistin bir halka karşı toplu savaş verdiğini gözler önüne seriyor. Ama onun vahşette sınır tanımamasına rağmen Filistin direnişi işgalciyi zorluyor ve bu kez geçmiştekilerden daha büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu kendisi de itiraf etme ihtiyacı duyuyor. Bu konunun ayrıntılarına da inşallah müteakip yazımızda gireceğiz. 

Not: Bugün Türkiye genelinde Gazze halkına ve Filistin’e destek için eylemler düzenlenecek. İstanbul’da da Fatih Camisi’nde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazıyla birlikte bir program düzenlenecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23