• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Emperyalizmin terörle işbirliği

24 Kasım 2016
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Görünüşte teröre karşı savaştığını ileri süren küresel emperyalizm gerçekte terörle işbirliği yapıyor ve onunla koordinasyon içinde ortak operasyonlar düzenliyor. Bu işbirliğinin Suriye’de PKK uzantısı PYD ile nasıl gerçekleştiği ve üstelik emperyalizmin bunu açıktan yaptığı biliniyor. Aynı işbirliği Irak’ta da bir başka terör örgütü durumundaki Haşdi Şa’bi ile gerçekleşiyor. 

Haşdi Şa’bi IŞİD’in Şii görünümlü versiyonudur ve gerçekte ABD - İran - Irak ittifakıyla yürütülen Şiileştirme operasyonunun da milis gücüdür. Düzenlediği baskınlarda IŞİD’in gerçekleştirdiklerinin kat kat fazlası ve çok daha korkunç katliamlar gerçekleştirdiği biliniyor. 

Bu örgütün Musul operasyonuna dâhil edilmesinin büyük bir felakete neden olacağı çeşitli açıklamalarda dile getirilmişti. Fakat küresel emperyalizm hiçbir itirazı kabul etmeyerek onunla işbirliğini tercih etti. 

Şimdi Telafer ve Musul’da gerek uluslararası koalisyon ve gerekse Irak ordusu Haşdi Şa’bi’yle işbirliği içinde ortak operasyonlar düzenliyor. Son günlerde de bu örgütün Telafer’e yönelik yoğun saldırıları var. 

Telafer, Musul şehrinin batısında yer alan ve Musul vilayetine bağlı bir ilçedir. Şimdi buranın Musul’la birlikte özellikle hedefe yerleştirilmesi görünüşte IŞİD’e karşı savaş olarak yansıtılıyor. Ama gerçekte büyük ölçüde hedef alınan ve en çok zarar gören sivil halktır. Çünkü Telafer halkı, IŞİD’in bu bölgeyi kontrol altına almasından önce de Bağdat ‘taki işbirlikçi yönetimin yürüttüğü Şiileştirme operasyonu önünde bir engeldi. 

Son günlerde Haşdi Şa’bi’nin Telafer’e girmek amacıyla gerçekleştirdiği topçu saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti veya yaralandı. Ölenlerin ve yaralananların arasında kadınlar ve çocuklar da var. Çünkü Haşdi Şa’bi’ye bağlı teröristlerin zihniyeti bu insanların hunharca katledilmesine engel değil. 

Örgütün saldırılarına küresel emperyalizme ait bir askerî organizasyon olan koalisyon güçleri de havadan saldırılarla destek veriyorlar. 

Diğer yandan Bağdat’taki işbirlikçi hükümetin emrinde hareket eden Irak ordusu da Haşdi Şa’bi adı verilen terör örgütüyle organizasyon içinde operasyonlar düzenliyor. İkisinin ortak operasyonlarıyla Telafer şehri güneydoğu ve güneybatı yönünden kıskaca alınmış durumda. Buralardan ilerlemeye çalışan saldırı güçleri henüz şehrin içine girebilmiş değiller. Fakat kuzeydoğu tarafından saldırı düzenleyen Haşdi Şa’bi ve Irak ordusu ortak güçleri Çarşamba sabahı Kahire mahallesi adı verilen mahalleye girdiler. Burada sokaklarda saldırılar düzenlediler. 

Musul’da olduğu gibi Telafer’de de çok sayıda sivil insan evini terk etmek zorunda kaldı. Savaş görünüşte IŞİD’e karşı ama hedefte sivil halk var. Çünkü Şiileştirme operasyonunun önündeki asıl engel sivil halktır. Asıl bu halkın sindirilmesine ve önemli bir kısmının bölgeden tasfiye edilmesine çalışılıyor. Irak’ın diğer bölgelerinde daha önce Şiileştirme amaçlı baskınlarda izlenen stratejinin aynısı Telafer’de de izleniyor. 

Bu arada Musul çevresinde de saldırılar ve çatışmalar devam ediyor ve bu bölgede de en çok siviller zarar görüyor.

Musul’un çevreyle bağlantısını sağlayan bazı köprüler koalisyon güçlerinin havadan düzenledikleri saldırılarla yıkıldı. Bu köprülerin yıkılması sivil halkın Haşdi Şa’bi ve Irak ordusu tarafından kıskaca alınmasını kolaylaştırma anlamına geliyor.

Küresel emperyalizmin IŞİD bahaneli bu savaşının gerçekte Şiileştirme planının önünde engel teşkil eden halka karşı verilen bir savaş olduğunu Ribat dergisinin Kasım 2016 sayısı için yazdığımız “Emperyalizmin Irak komplosu” başlıklı yazımızda ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bu yazımızı kişisel web sitemiz olan www.vahdet.info.tr adresinden de okuyabilirsiniz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23