• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Mavi Marmara katliamının yıldönümünde

01 Haziran 2017
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Mavi Marmara bir hilfu’l-fudul gemisi gibiydi. Çağımızın eli kanlı katilleri siyonistlerin abluka altına aldığı Filistinlilerin çağrısına bigane kalmamak, ses vermek ve onlara insanlık adına el uzatmak için yola çıkmak isteyenlerin Gazze’ye götürülmesi üzere satın alınmıştı. Bundan dolayı zulme başkaldıran, haksızlığa karşı duran vicdanların buluşma aracı gibiydi.

Gazze’de ablukaya alınan mazlumlara el uzatmak ve onların yaralarına merhem sürmek isteyen duyarlı vicdan sahiplerinin sayısı çok fazlaydı. Dolayısıyla Özgürlük Filosu gemilerinde yolculuk etmek üzere müracaatta bulunanların sayısı on binleri buldu. Daha milyonlarca insanın gönlü de o yolculukta bulunmayı arzuluyordu ama kişisel şartlarının elvermemesi sebebiyle katılamayacakları için müracaatta bulunmamışlardı.

Mavi Marmara’nın yolcu kapasitesinin yirmi katından fazla sayıda insan bu gemide yolculuk yapmak üzere müracaat etti. Dolayısıyla yolculuğu organize eden İHH görevlileri Mavi Marmara’ya sığdırılacak sayıda şahsın tespitinde hayli zorluk çektiler. 

Katılabilenler katılmak isteyenlerin çok az bir kısmını oluşturduklarından onlar gerçekte bu yolculuğa gönül verenlerin elçileri gibiydiler. Yani bu yolculuğun gönül yolcularının sayısı milyonları buluyordu.

Aslında istedikleri bir nimet, bir çıkar temini değildi. Çünkü katılacakları yolculuğun külfetli ve zor hatta riskli bir yolculuk olduğunu biliyorlardı.

Herkes heyecanlı bir şekilde ilerliyordu. Bu, tedirginlik ve ümidin iç içe girdiği bir heyecandı. Çünkü bir yandan Gazze’yle aradaki mesafe kısaldıkça yolcularda emanetleri sahiplerine ulaştırmanın ve mazlumlarla kaynaşmanın, kucaklaşmanın ümidi pekişiyordu. Bir yandan da siyonist işgalcilerin tehditlerinin dozu artıyordu ve kimse ne yapacağını bilmiyordu. Bu tereddüt ister istemez bir tedirginliğe sebep oluyordu. Ama hiç kimse işgal güçlerinin tehditlerinden korkmuyordu. Herkes onun bütün tehditlerine rağmen Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ambargonun kaldırılması için kapıları zorlamakta kararlıydı. Ama hiç kimsenin işgalci siyonistlerle herhangi bir çatışmaya girme niyeti yoktu. Çünkü bu tamamen sivil bir eylemdi.

31 Mayıs’a girilmesinin ilk saatlerinde yani gece 24.00’ten sonra işgal gemileri tarafından taciz başladı. Tacizin başladığı sırada Mavi Marmara’nın da içinde bulunduğu Özgürlük Filosu “İsrail” kontrolü altındaki sahillere yaklaşık 120 mil uzaklıktaydı. İşgal yönetimi bir tatbikatı bahane ederek askeri kapalı alanı 60 mile çıkardığını açıklamıştı. Bu uygulama uluslararası yasalara aykırıydı. Ama buna rağmen Mavi Marmara işgalcilerin askerî kapalı alan ilan ettikleri bölgeye girmemek için yönünü güneye çevirdi. 

Buna rağmen işgal güçleri gemi daha uluslararası sularda iken saldırı gerçekleştirdiler ve on insanımızın şehit olmasına onlarca insanımızın da yaralanmasına neden oldular. Saldırı sabah namazı vaktinde başlamıştı. Hem denizden hem de havadan saldırı düzenlendi. 

Bu zulüm, vahşet ve katliam unutulmadı, unutulmayacak. Bu olay siyonist saldırganların vahşi yüzlerini bir kez daha dünyaya göstermiştir. 

Mavi Marmara şehitleri insanlık adına verilen bir mücadelede hayatlarını kaybetmişlerdir. Onları bir kez daha saygıyla anıyoruz. Yüce Allah kendilerine rahmet eylesin ve bizleri onlarla cennette buluştursun. 

Mavi Marmara gemisine yönelik saldırının ve gerçekleştirilen katliamın yıl dönümü münasebetiyle 31 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde “Özgür Kudüs Yürüyüşü” adıyla bir yürüyüş düzenlendi. Unutmamak gerekir ki bu yürüyüşlerin, bu mücadelenin amacı Kudüs’ün özgürleştirilmesidir ve Kudüs özgür oluncaya kadar da devam edecektir. 

Taziye: Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Muhterem Kadir Demirel’in vefatı hepimizi üzdü. Yüce Allah’tan kendisine rahmet ve mağfiret ailesine ve tüm sevenlerine de başsağlığı diliyorum. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23