• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Netanyahu’nun Hamas’ı bitirme vaadi

14 Eylül 2019
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

9 Nisan seçimleri öncesinde Gazze’ye yönelik tehditlerde bulunan ve saldırılar düzenleyen ama direnişin karşılık vermesi üzerine sıkışan ve Mısır’ı devreye sokarak ateşkesi kabul etmek zorunda kalan Netanyahu bu sefer benzer bir saldırı düzenlemek yerine seçim sonrasında geniş çaplı bir operasyon düzenleme vaadinde bulunmayı tercih etti. 

Netanyahu siyonistlere ait bir radyonun sorularına verdiği cevaplarda yeniden iktidara gelmesi durumunda Hamas’ın Gazze’deki otoritesine son verecek bir operasyon düzenleyeceğini iddia etti. Alışılmışın dışında bir savaş planı için hazırlıklarını sürdürdüğünü ve düzenleyeceği operasyon karşısında, Hamas’ın Gazze’deki otoritesine son verilmesi ve Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine yönelik füze saldırılarının da son bulmasını sağlayacak bir sükûnetin hakim kılınması dışında bir seçeneğin kalmayacağını iddia etti. Aynı zamanda Hamas’ın da bölgede şartlara hakim olmak için hazırlıklarının olmadığını ileri sürdü. 

Fakat ilginçtir bu iddialarının arkasından geçtiğimiz Salı akşamı Asdud’da düzenlediği miting esnasında Gazze’den füze atıldığını haber veren alarm sirenlerinin çalması üzerine neden konuşmasını yarıda kesmek ve güvenli bir noktaya kaçmak zorunda kaldığı sorulunca da; “Ben bunu son yıllarda birkaç kez yaptım” diye itirafta bulunarak böyle hareket etmesinin duygusal değil sorumluluk bilinciyle hareket etmesinden kaynaklandığı iddiasında bulundu. 

Netanyahu, Hamas’ın şartlara hakim olmak için herhangi bir hazırlığının olmadığını ileri sürse de bizzat İsrail’in kendi uzmanlarının bu hareketin herhangi bir İsrail saldırısına karşı hazırlıklarının bugün 2014’tekine nispetle çok daha ileri düzeyde olduğunu itiraf etmek zorunda kaldıklarını da gözardı etmemek gerekir. Siyonist işgal yönetimi 2014’te çok kapsamlı bir saldırı düzenlemesine rağmen yine direnişin Gazze’de kontrolü elinde tutmasının önüne geçememiş ve onun şartlarını kabul ederek ateşkese razı olmak zorunda kalmıştı. Dolayısıyla her ne kadar Netanyahu, alışılmışın dışında bir operasyon planı yaptığını iddia etse de Filistin direnişinin de kendilerinin alışık olduklarının dışında yeni hazırlıklarının ve yeni taktiklerinin bulunduğunu dikkatten uzak tutacağını da sanmıyoruz. 

Tabii Netanyahu radyodaki konuşmasında iktidarı yeniden ele alması durumunda bu vaadini yerine getirmek için hemen dalış yapma gibi bir niyetinin de olmadığını ortaya koymak için savaş için gerekli tüm hazırlıkları yapmadan askerleri göndermeyeceğini ve İsraillilerin hayatını tehlikeye atmayacağını da belirtmeyi ihmal etmedi. Bu sözleriyle bir bakıma aslında siyonist tabanın desteğini kazanmak için böyle bir vaatte bulunduğunu, seçimi kazanması durumunda hemen kendisinin “neden vaatlerini yerine getirmiyorsun?” diye sorguya çekilmemesi, kendisine tüm hazırlıkları yapması için mühlet tanınması gerektiğini hatırlatmış oldu. 

Siyonist saldırganların Filistin’deki direnişi bitirme vaatleri hemen her seçimde gündeme getirdikleri ve siyonist işgalci kitlenin oylarını kazanmak için kullandıkları vaatlerdir. Ama işgal yönetiminde birçok değişiklik yapılmasına ve birçok seçim gerçekleştirilmiş olmasına rağmen Filistin direnişi bitirelememiş aksine her keresinde yeni araçlar ve taktikler geliştirerek işgal karşısında daha dirayetli bir şekilde durmayı başarabilmiştir. Bunu, Arap dünyasındaki tüm dikta rejimlerinin siyonist katillerle işbirliği yaparak Filistin’deki direnişe hep köstek olmalarına rağmen başarabilmiştir. 

Hamas Filistin’de marjinal bir örgüt değil kitlesel güce sahip, tecrübelerini ve mücadele araçlarını geliştirmiş önemli bir direniş hareketidir. İşgalcilerin siyasi liderlerinin onu bitireceklerine dair vaatleri de boşunadır. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Tarikatlar dan kopmadan mesheplerden ayrılıp kurana dönmeden kurtulamayağız. Hamas olama dı olamayacak kurana dönmeden.

İhsan

Nisa Sûresi 59.........Eğer herhangi bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz; Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resulüne arz edin. Bu, daha iyidir ve sonuç bakımından da daha güzeldir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23