• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Bak şu konuşana

16 Ocak 2019
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

ABD Başkanı siyasi ve ekonomik aklın gereği gibi davranmak yerine küstah bir dil kullanarak yaptığı tutarsız açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump,  “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Her şeyi sahip bulunduğu güçle halledeceğine inanan “sarışın aptal” Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon istemiyor. Karşılığında PKK teröristlerini daha güneye indirmeyi vaat ediyor. ABD askerlerini de Suriye’den tamamen çekip, sınırımızdan uzak bir bölgede PKK teröristlerinin örgütlenmesinin sağlanacağı çok kirli bir proje düşlüyor.

PKK’yı uzun zamandır Ortadoğu politikasının bir aracı olarak “havuç ve sopa” anlayışı çerçevesinde kullanan Amerika tampon bölge ya da güvenli bölge dayatmasıyla PKK’yı Türkiye üzerinden meşrulaştırıp Suriye’yi bölmek istiyor.

ABD çekilse bile geride daha sonra kullanılmaya hazır bir mayın bırakacak. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi otonom bir Kürt bölgesi. Sonrasında Filistin gibi silahla, parayla ya da gaspla ele geçirilip kuzey Suriye’nin İsrail’e katılacağı yüz yıllık kirli bir düş.

Şunu idrak edemiyor ki, bu millet bedeli ne olursa olsun Suriye’nin bölünmesine, Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde paravan bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Birilerinin bu aptala Çanakkale’den, Kut’ül Amare’den, Aziziye’den, Kurtuluş Savaşı’ndan bahsetmesi ve Türk Milleti’nin hokkabazlara boyun eğmeyeceğini anlatsa iyi olur. 

Türkiye’ye aba altından sopa gösterenler şunu iyi bilsin ki, Türkiye, Kürtlerle değil teröristlerle savaşıyor. Bu teröristlerin dili, dini, ırkı ne olursa olsun karşılarında olduk hep de olacağız.

Devletin ve milletin bekasını, Türk vatanının bölünmez bütünlüğünü tehdit edecek her girişim Türk milletinin dün de tokadını yemiştir, yarın da yiyecektir. Bu duruşumuz milli şerefimizin bedelidir ve bu bedeli ödemeye de hep varız.

Dünyada terörizmi en büyük sorunlardan biri ilan eden ABD Ortadoğu’da teröristlerle işbirliği yapmakta, terör örgütlerini besleyip, büyütmekte ve işine geldiği gibi kullanmaktadır.  

Ortadoğu’da ve Türkiye’de olup biten bütün irili ufaklı hadiselerin arkasında ABD’nin bu kirli oyun planı yatıyor.

ABD işgal ettiği topraklarda işleri berbat ederek, içinden çıkılmaz hale sokarak Dünya Jandarmalığı rolünü beceriksizce oynamaya devam ediyor. Terörle mücadele, demokrasi, insan hakları, kitle imha silahlarının yok edilmesi gibi kavramlarla dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışsa da yerküredeki toplumların nefretini kazanıyor, güvenilirliğini yitiriyor. 

İran-Irak Savaşı sona erince Iraklı Kürtler Saddam’ın başlattığı Enfal Operasyonu kapsamında, özellikle Halepçe katliamında, bombalar ve kimyasal gazlarla vahşice katledilirken savaş boyunca Saddam’ı destekleyen ABD bu dram karşısında sessiz kalmayı tercih etmişti. 

Çünkü ABD için Kürtler Irak’ta Ruslara karşı kullanılacak bedava ve akılsız bir insan gücüydü. Irak’ın işgaliyle Kürtler gözden çıkartılabilecek, değeri olmayan varlıklardı.

Halepçe ve Enfal operasyonlarında 180 bin civarında Kürt yok edilmişti. Saddam’ın kimyasal silah tehdidi karşısında kalan yüzbinlerce Kürt evini barkını terk ederek Türkiye’ye sığınırken ABD çıkar peşindeydi, petrol peşindeydi.

Irak işgal edildiği 20 Mart 2003’ten bu yana kan ve gözyaşıyla yıkanıyor. Iraklılar, ABD ve müttefiklerinin ülkelerini sadece petrol için işgal ettiğini şimdi daha iyi idrak ettiklerini belirtiyorlar.

Irak’ta kimyasal silah olduğu iddiasıyla bu ülkeyi işgal eden ABD’nin bölgede barış ve demokrasi yerine kan ve gözyaşı bırakarak çıktığı konusunda bütün dünya hemfikir. ABD askerlerini başkent Bağdat’ta sevinç gösteriyle karşılayan Iraklılar,  ülkedeki eski günleri mumla arar duruma geldi. 

ABD, hiçbir İslam ülkesine saadet götürmemiş, yaralarını sarmamıştır. Aksine daha büyük yaralar açmış, daha derin acılar yaşatmıştır. İşte Irak, işte Afganistan, işte Suriye, Yemen ve işte diğerleri…

Batı dünyası gücü yettiği sürece işine nasıl geliyorsa öyle davranmakta beis görmedi, görmez de.

Oysa Türkiye Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türk, Kürt düşman değil kardeştir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur.

Türkiye, ulusal güvenliğini sağlama esasıyla terörle mücadele etmektedir. Türkiye, Suriye’de PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyla mücadele etmektedir ve mücadelesini de kararlılıkla sürdürecektir.

Yaşananlar Türkiye’nin Türkiye olma mücadelesidir.” Çünkü Suriye’nin kuzeyi Türkiye için bir beka sorunudur. Çünkü bölgesel denklem içinde en az zararla çıkacak politikalar geliştirmek zaruridir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23