• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Kızımın seçtikleri

13 Kasım 2019
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Bugün köşemi kızımın sosyal medyadan not ettiği ve insanların da bilmesinde fayda olur diye düşündüğü küçük alıntılardan oluşturdum.

Türkiye şahlandıkça morali bozulan bir kitle var, Atatürkçü kılığına girmiş beyaz Türkler. Türkiye Cumhuriyeti kimlikli Yahudi, Ermeni ve Rumlar.

İslam’da tek eşlilik esastır, çok eşlilik bir hak değil ruhsattır ve şartları ağırdır. Osmanlı’da çok eşlilik yüzde iki civarındaydı. İslam’ı, Osmanlı’yı öcü gibi göstermeye çalışanların yüzde altmışının metresi var.

Bülent Arınç üzülme, soruları çalmasalardı, zaten pompacı ve temizlikçi olacaklardı.

Türkiye’yi soykırım yapmakla itham eden Amerika; Vietnam’da 4 milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya ve Laos’ta 1 milyon, Afganistan’da 1,5 milyon, Irak’ta 1 milyon, Hiroşima ve Nagazaki’de 350 bin, ayrıca 15 milyon Kızılderili’yi katletmiştir.

Evler büyüdü ama aileler küçüldü, zekâ arttı ama vicdan azaldı, uzay yakın ama komşu uzak oldu, iletişim araçları arttı ama muhabbet azaldı, ilaçlar arttı ama kanser çoğaldı, bilgi arttı ama güven azaldı, ben’ler büyüdü biz’ler azaldı.  

Laiklerin gözünde çocuk; 16 yaşında soyunursa çağdaş, örtünürse gericidir. 16 yaşında aşk yaşarsa Avrupalı, evlenirse Arap’tır. 16 yaşında şarkıcıysa sanatçı, hafızsa şeriatçıdır. 16 yaşında diskodaysa genç, camideyse yobazdır.

Bir âlime sormuşlar “neden bu kadar sakinsiniz?”, cevap vermiş “hayatımı beş esas üzerine kurdum:

Benim rızkımı kimsenin yiyemeyeceğini anladım ve sakinleştim.

Allah’ın beni daima gördüğünü anladım ve hayâ ettim.

Benim işimi kimsenin yapamayacağını anladım ve çalışmaya koyuldum.

Anladım ki, işin sonu ölümdür ve ona hazırlandım.

Anladım ki, iyilik ve kötülük her ikisi de kalıcıdır, dolayısıyla iyiliklerimi çoğalttım ve kötülüklerimi terk etmeye çalıştım.

50 sene IMF defol diye bağıran solcuların IMF’yi def eden Erdoğan’a diktatör deyip IMF ile gizlice zina eden CHP’ye sonsuz destek vermeleri, Türkiye’de solculuğun özetidir. Türkiye’de İslam ve millet düşmanlığına solculuk denir. Diğer tanımlamalar bunu kamufle etmek içindir.  

İçki içince aydın olunmaz, sarhoş olunur. İnançsızlıkla aydın olunmaz, ateist olunur. Milletin değerleriyle alay edince, aydın olunmaz, hain olunur. Devletini başka ülkelere şikâyet edince aydın olunmaz, hain olunur. Ordusuna savaş açmakla aydın olunmaz, terörist olunur.

İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, “Eğer bugün Avrupa’ya gelmek için ülkelerini terk eden insanlar var ise bunun sorumlusu başta Fransa olmak üzere halen Afrika kıtasını sömürmeye devam eden Avrupa ülkeleridir.”

Dervişe sordular “Nasıl olmalıyız?

Derviş dedi ki: “Mütevazı ol saygınlaşırsın, çalışkan ol nasiplenirsin, nazik ol hatırlanırsın, cömert ol rızıklanırsın, meraklı ol öğrenirsin, güvenilir ol değerlenirsin, affedici ol hafiflersin, kendin ol mutlu olursun.

Fakirin gayrimeşru çocuğu olursa piç, zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur. Fakir toplanırsa çete, zengin toplanırsa toplantı olur. Fakir çalarsa hırsızlık, zengin çalarsa yolsuzluk olur.

Clinton, Bush, Obama 23 yıllık başkanlıklarında 9 İslam ülkesine savaş açtılar. 11 milyon Müslümanı katlettiler ama kimse onlara terörist demedi.

Yumuşak söz söylemek öfkeyi, Allah’a sığınmak şeytanı, ihtiyatlı hareket etmek pişmanlığı, dilini tutmak hata yapmayı, dua kaderin şerrini giderir.

İnsanı mahveden 6 et: şöhret, servet, şehvet, gıybet, nefret, haset. Rabb’im sen bunların hepsinden bizleri muhafaza et.

Ünlü filozof Eflatun’a insanoğlunun şaşırtan davranışlarını sormuşlar:

- İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir? 

Şöyle cevaplamış:

- İnsanoğlu çocukluktan sıkılır, büyümek için acele eder, sonra da çocukluğunu özler. Önce para kazanmak için sağlığını harcar, sonra yitirdiği sağlığını kazanmak için parasını harcar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, sonra hiç yaşamamış gibi ölür. Hayata hazırlanmaya o kadar çok vakit harcar ki, hayatını yaşamaya vakit bulamaz. Yarınını o denli düşünür ki, bugünün elinden kayıp gittiğini fark etmez bile. Oysa hayat geçmişte ya da gelecekte değil, şimdiki zamanda yaşanır

Türk Milli Takımı Türk ordusunu selamlıyor. Bundan daha güzel bir gol sevinci olamaz.

Kıyıda köşede bir şeyler satan insanlar gördüğünüzde alış veriş yapın. Çünkü onların ki ticaret değil, hayata tutunma çabasıdır, unutmayın.

Ne oldum değil ne olacağım demeli insan. Bir bakarsınız Gül’sünüz, bir de bakarsınız ki kül. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bir fania

Allah hayırlı ömürler versin kızınıza

Cok guzel mus ama

Keske isin icine siyaset katmasaymissiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23