• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Oyun içinde oyun

20 Şubat 2019
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Mısır’ın darbeci lideri Sisi, Münih Güvenlik Konferansı’nda Batı’ya şirin görünme çabasıyla İslami retorikte reform çağrısı yapmış.

Orta Doğu’da radikalleşme ve terörle mücadele için İslami söylemleri değiştirmek gerektiğini savunan Sisi’nin açıklamaları daha önce “Ilımlı İslam”dan bahseden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ı tamamlar nitelikte.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, ilk kez Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmiş ve dinler arası diyalog konferansına katılmıştı.

İslam’da reform, Ilımlı İslam, dinler arası diyalog çeyrek yüzyılda Batının tasarlayıp yürürlüğe koyduğu siyasi projedir.

Haçlı Siyonist ortaklığı İslam’ı yeryüzünden silmek, İslami olan her şeyi yok etmeyi amaçlamakta ve bu uğurda çaba sarf etmektedir. Çabalarının boş olduğunu da bildiklerinden İslam’ı kendi inançları ve ideolojilerine benzeterek uzlaşmak, dönüştürerek, gevşeterek, kendileri için zararsız bir hale getirmek istemektedirler.

Bu proje, Batı’nın İslam ülkelerinde “radikal İslami hareket” diye tanıdığı ve tanımladığı yapıların, Batı karşıtlığı hareketlere, güvenlik zafiyetlerine ve olası menfaat kayıplarına örnek ve sebep olmasın diye Batılı düşünce kuruluşlarınca geliştirilmiş ve hükümetleri tarafından desteklenmektedir. 

Bu projeyle, İslam inanç ve anlayışı değiştirilerek reform edilecek, İslam inanç ve kuralları Batılılara göre belirlenecektir.

Ilımlı, budanmış, diyaloğa açık İslam projesi, Peygambersiz İslam projesidir. Müslümanları İslam’dan uzaklaştırmak, İslam’ın içini boşaltma projesidir. Laiklikle İslam’ın bağdaştırılması girişimidir.

İslam’ın yeniden dirilişinin önünü kesmek için planlanan nifak projesidir bu proje.   

Bu proje, İslam dinini mecrasından saptırma, özünü değiştirme ve çağdaş birtakım siyasi projelere alet etme, kendilerince ölçüp biçmek, şekilden şekle sokmak maksadıyla icat edilmiştir. 

Bu proje, aslında Batılı ve Siyonist aklın uşak ruhlu yöneticiler üzerinden devreye soktuğu bir yozlaştırma politikasıdır.

Bu proje, gerçek İslam’ın yerine uyduruk, düzmece bir ılımlı, ehlileşmiş, yumuşatılmış İslam oluşturma isteğidir.

İslam’ı toptan mahkûm edebilmek için yapılandırılmış, projelendirilmiş ve terörü İslam’la yapay bir biçimde buluşturma çabasıdır.

Rahmetli Necmettin Erbakan İslam’ın, Müslümanın ılımlısını bakın ne güzel tarif etmiş: “Ilımlı ne demek? Cihat şuuru olmayacak. Düzene karışmayacak. Yahudi kölesi olacak. Ama namaz kılacak, oruç tutacak. Düzeni Yahudi tanzim edecek. Sen Yahudi’ye ödeyeceksin her bir şeyin bedelini... Düzene karışmayacaksın... Haa namaz kılacakmışsın, kıl! Parayı ver, kıl. Ilımlı demek, cihat şuuru olmayacak! Yani insanların saadeti ile ilgilenmeyecek. Sömürüye sesin çıkmayacak! Yahudi’ye köle olacak...

Bu proje, İslam’ın modern ve barışçıl bir yorumunu yapma iddiasıdır. Aşırılıkları reddeden, mutedil, savaş yerine sevgiyi ve barışı(!) öneren bir İslam oluşturma sevdasıdır sözde.

Onların istediği İslam’ın din olmaktan çıkması, dünya hayatını düzenlemek gibi bir emrinin olmaması, Müslümanların Allah’ın otoritesine teslimiyetten taviz verdiği, İslam’ın bu temel vasıfları üzerinde pazarlıkların yapılabildiği bir din oluşturma gayreti, hengâmesidir.

Bu projeyle, demokrasi adı altında, beşeri hayatı, kendi heva ve hevesiyle insanın düzenlemesini öngören toplumların oluşturulması amaçlanmaktadır.

Ilımlı, diyaloğa açık Müslüman, zulmün safında ve mazluma silahını çevirerek konuşlanan ancak, namaz vakti geldiği zaman yine aynı safta riya namazı kılan Müslümandır.

Ilımlı İslam, dinler arası diyalog denilen ve 30 seneyi aşkın bir süre yürütülen bu proje ile İslam’ın içi boşaltıldı. İnsanlar itikadını bilmez, ibadetini anlamaz, değerlerini tanımaz hale getirildi, kimliği unutturuldu. Sonunda kendi ülkelerine ihanet edebilecek, kendi insanlarına ateş edebilecek konuma geldiler.

Ilımlı İslam, Radikal İslam tabirleri yutturmacasıdır. Yıllardır bu ifadelerle Müslüman milletlerin zihinleri bulandırılmıştır.

Ilımlı İslam kavramı, CIA laboratuvarlarında üretilmiş, yapay bir mahsuldür. Bu mahsulün proje öznesi, kanlı ve karanlık yüzü ise Türkiye’de FETÖ’dür.

Son yıllarda Batıda İslam düşmanlığı yani “İslamofobi” planlı bir şekilde organize edilmekte ve arttırılmaktadır. İslamofobi, Batı dünyasının bilinçaltında Haçlı seferlerinden kalma İslam korkusunun güncelleştirilmiş bir yansımasıdır. Bu maksatla bu projeler geliştirildi. Hedef, İslam’ın protestanlaşması, İslami görüşlerin sekülerleşmesidir.

İslamofobi çalışmalarının diğer bir gayesi, Batı’nın İslam coğrafyasında gerçekleştireceği insanlık dışı katliamları, vurgun, soygunları, saldırı ve sömürüyü, “terörle mücadele ediyorum” gerekçesiyle meşrulaştırmak gayretidir.

Aklımızı kimseye emanet etmeden dünya gerçeklerini anlamalı ve görebilmeliyiz. Dinimiz, milli manevi değerlerimiz ve ülkemiz üzerinde hesapları olanlarla hesaplaşabilmeliyiz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23