• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Son söz milletin

03 Nisan 2019
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Seçimler demokratik bir olgunlukla tamamlandı ve seçimin galibi millet oldu, millet iradesi oldu. 

Millet yeniden tarih yazarak iradesine yön vermek isteyen dış güçlere, Türkiye üzerinde karanlık hesapları olanlara ve yerli piyonlarına gerekli dersi yine verdi.

İngiltere’den birkaç bankanın kirli oyunu ile yaşatılan dolar krizi milletin reyinin rengini değiştiremedi. Bu millet domates, biber yemeyi birkaç ay sonraya erteleyebileceğini fakat özgürlüğüne vurulacak bendi kabul etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırdı. 

Terör ve darbe sevdalısı sözde demokratlar, alkol, irtica sevdalısı laik cumhuriyetçiler, kendisini ülkenin gerçek sahibi zannıyla kafayı bulan beyaz Türkler ile vatan aşkı,  millet sevdası, beka derdiyle yanan cumhurun mücadelesinde Cumhur yine galip geldi.

Kumpaslarla, siyasi mühendisliklerle, AK Parti karşıtlığı ile oluşturulan siyasi bloka millet ayarını verdi.

Millete, milletin iradesine güvenenler seçimin galibi olurken, FETÖ’ye, PKK’ya, dış güçlere sırtını dayayanlar mağlubiyetle tanıştı.

Bu ülkede bağımsızlık ruhunu temsil eden Cumhur ittifakı, 17 yıldır iktidar olmanın verdiği dezavantajla seçime girmesine karşın hâlâ oy oranını koruyup, 24 Haziran ile paralel bir sonuç alan AK Parti bu seçimden açık ara birinci parti çıkarak büyük başarı elde etmiştir.

30 metropolün 15’ini, 51 ilin 24’ünü, 537 ilçenin başkanlığını kazanan AK Parti yüzde ellinin üzerinde kalarak galip benim diyebilmiştir. İstanbul, Ankara, Antalya gibi ülkenin kalbi sayılabilecek metropolleri AK Partini elinden alan CHP seçimin gerçek kazananı ve büyük ikramiyeyi kazanandır.  

İzmir’i modern köye çeviren CHP’nin yüzde yirmilik farkı koruması ilginçtir ve sosyolojik bir araştırma konusudur. 

Saadet yok olanı, HDP küçüleni, İYİ Parti’de tüm iddiasına rağmen ezilenidir.

Medyasıyla, STK’larıyla, odalarıyla, dernekleriyle, vakıflarıyla, sendikalarıyla, çapulcu işadamlarıyla, yurtdışı servisli organizatörleriyle bütün “Gezi konsorsiyumu” kaybetmiştir. 

Gizli FETÖ sevdalıları, mağduriyet gömleğiyle devlete meydan okuyan FETÖ artıkları kaybetmişlerdir.

Siyasi ikballerini yahut istikballerini, bu seçimden alınacak kötü bir sonuca bağlayan AK Parti içindeki AKP’liler kaybetmişlerdir.

Tayyip Erdoğan ismi, resmi, gölgesi altında varlığını sürdüren fakat halkın gönlüne giden yoldan uzak kalan, milletle bütünleşmeyen, milletle dertleşmeyen burnu büyük vekiller ve başkanlar kaybetmişlerdir. 

AK Partinin seçimde alacağı kötü bir sonucun kendilerinin doğum müjdesi olacağı kanaatiyle pusuya yatmış beklemekte olan AK Parti eskileri kaybetmiştir. 

Millet ittifakının arkasındaki irade ve kirli siyaset kaybetmiştir. Yerel seçimlerin yenilenleri Saadet, HDP ve İYİ Parti’dir. 

Kılıçdaroğlu kurduğu ittifakla kendi koltuğunu kurtardı fakat Akşenir’in koltuğunu sallantıya itti, HDP’nin varlığını tartışmaya açtı, Saadet Partisi’nin ve Karamollaoğlu’nun bindelik limiti aşamayacağını teyit ettirdi.

Saadet Partisi’nin rahmetli Erbakan’ın mirasçısı olmadığını, olamayacağı gerçeğinin altını millet bir kez daha çizdi. Küçük olsun bizim olsun anlayışındaki Saadet’li kadroları millet emekliye ayırdı.

24 Haziran’daki görece rüzgârını kaybederek bir ambalaj partisi olduğunu gösteren Meral Akşener’in İYİ Parti’si önümüzdeki seçimsiz 4.5 yılda bitişini tamamlayacağının sinyallerini verdi. 

İradesini Kandil’e teslim eden HDP’nin Kürt seçmenden yediği tokat ile tekrar belini doğrultamayacağını düşünüyorum. Yüzde 11’den yüzde 4’lere düşen HDP siyasi çöplükteki yerini sağlamlaştırdı gibi.

Terör partisi HDP, Millet ittifakının değirmenine su taşıdı. Güneydoğu’da terörün bitmesiyle terörün siyasi kanadının da biteceği çok net olarak görüldü. Güneydoğu’da bazı illerde AK Parti kaybetti fakat ciddi manada bir oy artışı sağladı.

Bazı illerde ittifaka gidilmemesi, doğru aday gösterilmemesi hem AK Parti’ye hem de MHP’ye başkanlık kaybettirmiştir. Yine Güneydoğu’da doğru adaylarla seçime gidildiğinde Güneydoğu’nun ve doğunun tekrar kazanılabileceğini gördük. Ağrı’da aldığı yüksek oy oranıyla Savcı Sayan bunun en güzel örneğidir.

Bu seçim sonuçlarıyla Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan halk devletin şefkat elini geri çevirmeyerek Tayyip Erdoğan’a terörle mücadelede tam yetki vermiş, “terörü bitir arkandayız” mesajıyla da bu yetkiyi süslemiştir. 

Bu seçimlerde AK Partinin tüm yükünü omuzlayan Tayyip Erdoğan’ın siyasi ağırlığı bir kez daha kanıtlanmıştır. 

Halk bu seçim sonuçları üzerinden partilere, adaylara, liderlere çok detaylı mesajlar vermiştir. Umarım bu sonuçlar Türkiye için hayırlı olur.

Seçmenin iradesi en büyük iradedir. Artık yalnızca milletin takdir ve iradesi vardır. Onun dışında konuşulan her şey boştur.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23