• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Zihniyet CHP olunca...

08 Eylül 2019
A


Ali Akben İletişim:

Değerli okurlar ülke gündemini işgal eden şeyleri kısaca özetlemeye çalışsam sayfalara sığmayacak kadar mebzul ve bir o kadar da değersiz meseleleri var. 

Soysuz medya zaten kendine yakışanı layıkı ve fazlası ile yerine getiriyor. Zeka özürlü birinin işkembeden salladığı incir çekirdeğini doldurmaz hezeyanı kar topu gibi hem çoğalıyor hem de hesaptan hesaba katmerlenerek yağlanıp cilalanarak satılıyor. Satışı yapan soysuz hesap bile bir süre sonra bu kocaman olmuş yalana inanıp oluşan algı üzerinden talan oluşturuyor. 

Bu hengame ve kaos ortamında ne Diyarbakır anneleri, ne HDPKK ne de kuzey Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör devletine karşı mücadele ruhu kalıyor. 

Aklı başında insanları bile aldatacak bu yalan -talan en çok da sahibine fayda sağlıyor. 

Ağırlıklı olarak soysuz medya trollerinin ahvaline kabaca bir göz attığımızda karşımıza bir kişiden çok bir zihniyet çıkıyor. 

Bunun adı CHP zihniyeti. 

Şahıslara işi indirgediğinizde bu zihniyetin hedef kitlesini ve zehirlemeye çalıştığı kendi bindiği dalı kesme cüreti bunları anlamlandırmak geçekten imkansız. 

Mesele şahsilikten çok ama çok ötelerde. 

Kişiselleştirmeden zihniyet üzerinden CHP’nin dününe baktığımızda yenilip yutulamayacak yalanlar allanıp pullanıp piyasaya satışa sunulmuş ve aklını kiraya verenler tarafından da büyük bedeller ödenerek satın alınmış. 

Koca koca hiçler satarak memleketi birkaç kez batak balçığına batırılışından milletini vatanını seven perverler kurtarmışlar. 

Örnekleri çoğaltmaya gerek yok 1946’ya kadar geçen çeyrek asrı eski diye tedavüle sokmazsanız, 1980 sürecine getiriliş dönemini hatırlamanızı öneririm. Bunu da bayat bulursanız 2000 yılı başında yaşadıklarımızı taze olduğu için hatırlarsınız sanırım. 

Bunu da unutanlar bu zihniyetin iktidarda olduğu belediyelere baksın. Zihniyet temiz olmadığı için kendini hep temiz dürüst ve namuslu sattığına fazla kulak asmadan ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyerek icraatlara akıl süzgecinden geçirerek baksın derim. 

Bu zihniyetin ana omurgasında bir yamukluk olmasa şeşi beş görmez. Keçisi çalınan hocayı keçi hırsızı ilan etmez. Gavur imam filmi ile müslüman memketinde salyangoz satmaz. Bayram arefesinde işçilerini ve memurlarını kurban keser korkusu ile maaşlarından mahrum etmez. Sayısız örneklerin ortak paydasında arızalı aklın zeka ile buluşarak ürettiği kinli dinsiz cibiliyetsiz hezeyanlı algı satıcılığı var. 

Basınımızın birinci kuvvet olduğu dönemlerde yenilen herzeler kayıtlı olmasa unutulabilir. Ama hepsi kayıtlı kim nerde ne demiş ne demek istemiş hepsi meraklısının bir tık ötesinde. 

Bu güruhun ağababaları için önemli olan ne millet ne de devlet. Önemli olan kendi iktidarı olduğu için bunlar her devrin adamıdır ve ön saflarda yer alır iktidarlar gelir geçer ama bu zihniyetin saf tutuşu aynı kararlılık ve tutarlılıkla devam eder. Safları öyle sıkı ve ciddi tutulur ki, aralarına sızmak gayrı mümkün. 

Bu zihniyeti tanımayanlar ya da böyle saçmalık olur mu bak biz iktidardayız işte diyenlere bir çift sözüm var. Neyi düzelttiniz? Niçin düzeltemiyorsunuz?

Sorumun cevabı içinde saklı. 

Bu zihniyet bugünlerde İBB’de araç polemiği ile yatıyor kalkıyor bir milim oynamadan hedeflediği kaos ortamına doğru gündemi sürüklüyor. Milleti enayi kendini akıllı zannettiği için de vatandaş yerse yutturacak.  Çok şükür devlet çarkı kör topal da olsa işlediği için bugün hedefine ulaşamasa da yarın yeni bir hinlik ile bulduğu bir garabeti yeniden millete satmaya kalkışacak. 

Meselenin ana ekseninde samimiyetten çok polemik ve çözümsüzlük, kaos ve kargaşa var. Bulanık havayı seven aç kurtlara yem hazırlamak gibi bir niyet var. 

Kardeşim sen kendine ve ürettiklerine bak. Bu tür oyalamalar prim yapıyor gibi görünse de bir süre sonra senin de batışını engelleyemez. 

Bu zihniyetin başındaki kukla; ulu orta bulduğu her meydanda atıp tutuyor. Efendim cumhurbaşkanı tarafsız olmalı imiş. Nerede ise 90 yıl tarafsız cumhurbaşkanları ülkemizi idare etti. Sonucunu merak edenler yakın tarihe baksın. Vesayet kimler eliyle kimlere kullandırılmış. 

Vatandaşın hali pür melali nereden nerelere doğru savrulup kötüleşmiş. O yıllarda meclis başkanına tarafsızlık durumu sorulmuştu. Cevabı dün gibi hafızamda; ben tarafsız olamam. Atatürkçülük ve laiklik taraftarıyım diyerek milletin nezdinde gülünç duruma düşmüştü. 

Sayın kukla, her bulduğun mikrofona konuşmak yerine milletin kerhen verdiği emanete ağababalarının yaptığı gibi ihanet etme. Yeni skandallar, çöp dağları olmasın. Vatandaş belediyelerin hizmetlerinden yararlanırken kendini yabancı gibi hissetmesin. 

Yok yere ekmeği ile oynanan garip gurebaya sahip çık ve verdiğin namus sözünün arkasında dur. 

Neyse ki, millet dağınık ve parçalara bölünmüş gibi olsa da toparlanmasını ve tokatı atacağı yüzsüzleri tanıyor biliyor. Nereye ne şiddette vuracağının da bilincinde. 

Beni bu zihniyetin bu aymazlıklarından çok devleti idare eden ana omurgadaki çatlaklıklar ürkütüyor. Omurga çatlak yerlerinden felç olursa birlik ve bütünlük gücünü de kaybederek, bekamız için gerekli sinerjik kinetik enerji kaybı ile bugünleri mumla arayacağı günlere doğru gerileyebiliriz. 

Gericilerin sabırsızlıkla beklediği böyle günler çok uzaklarda değil maalesef. 

Oyunda oynaşta olan idare erki, amirinden memuruna başkanından hademesine yeter artık kendi menfaatiniz için biriktirdikleriniz. Devletin malını yiyen domuzlardan olmayın artık. Ümmet ve devlet zorda. Güneyden kuzeyden doğudan batıdan sıkıştırıldıkça sıkıştırılıyor. 

Amerika binlerce kilometre uzaktan durumu kontrol etmeye var gücü ile asılmış ve dediğim dedik çaldığım düdük diyor. Rusya ikili oyunda ülkemizi zor durumda bırakacak her türlü atraksiyonu profesyonelce yapıyor. İran başka bir dert. Arabistan daha başka. 

Tarihte de hep böyle olmuş. Zayıfladığın zaman zayıf yerinden seni yakalayarak yapmadığı kötülük kalmamış. Gavur kendinden bekleneni harfiyyen yerine getirmiş ve kendine göre haklı. Yerli gavurlar içinde yüzdükleri gemiyi hangi akılla batırmaya çalışıyor doğrusu anlayan beri gelsin. 

Bugünlük de bu kadar. 

Kalın sağlıcakla. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mardinli

Sayın Ali bey dilinize elinize sağlık.Peygsmberimiz SAS şöyle buyurdu Allahümme le tecal musibetune fi dinine Ama maalesef bugün musubetimiz dinimizdedir.Cunku bugün milletin ahlakı milletin dinî imanı küfür güçlerin bozdular götürdüler.Hele chpkk bunlar küfür güçlerin piyonlaridir tamam bunlar din düşmanıdır millet devlet düşmanıdır zihniyetleri aynıdır ve herkese bellidir.Bu senelerce devletin yüksek kademesinde görev yapanlara ne oluyor bu yeni hayinlara ne denmeli hangi yuzle milletin karşına çıkacaklar mesele abgul mason Ali Babacan ahmak Davud oğlu ve diğerleri kime hizmet ediyorlar millete anlatacaklarmi yoksa kandırmaya mı yeltenecekler bana göre kandırmaya yeltenecekler ama bilsinler kendileri kandırıyorlar inşaallah Bir şey elde etmiyecek tarihin çöplüğüne gomulecekler.Bunu söylerken Akparti hatasizdir manasına gelmez elbette hataları vardır o hatalar yüzden gemiyi elimizle batirmamamiz lazım Allah korusun gemi su alırsa hepimiz bogulacagiz.Zaten küfür güçlerin ve onların işbirlikçilerin hedefi budur Aman dikkat aman dikkat küfür güçlerin oyunlarına gelmiyelim sayın Ali bey dilinize sağlık çok güzel bir yazı

Mustafa

Dr Ali abi o şiir gibi güzel yazan zihnine sağlık
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23