• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Cumhurbaşkanımıza mektup

04 Aralık 2014
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Aziz Cumhurbaşkanım,

19. Milli Eğitim Şûrası’nda yaptığınız konuşma demokrasi açısından hârikaydı. Darbe kalıntısı kurumlar, milletin seçtiği Meclis’ten rol çalmak istiyorlar, onun iradesine el koymak istiyorlar.

28 Şubat 1997 yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu, darbecilerden güç alarak bütün okullara, kurslara ve dershanelere karma eğitim mecburiyeti getirdi.

12 senedir desteklediğim Ak Parti Milli Eğitim Bakanları, çocuğuna karma eğitim aldırmak isteyen veliye tanınan hakkı, ayrı eğitim aldırmak istemeyenlere vermedi.

Kızımı ayrı eğitim aldıran okula gönderemedim, torunumun öğretmeni karma sınıfta kız torunumu bir erkekle oturtmak için ısrar ediyor.

Çocuk, erkek arkadaşı ile konuşmuyor, yardımlaşmıyor, kız arkadaşı ile daha iyi iletişim kuruyor, diyorum. Öğretmen hanım, kafasındaki dogmayı torunuma yutturmaya çalışıyor.

Yüzyılın Pedagojik Yanlışı Karma Eğitim” kitabımı verdim, kanaati yine değişmedi.

KARMA EĞİTİM PEDAGOJİK HAM ÖLÜ

Karma eğitim, 1968’li yıllarda feminizmden hız ve ilham alarak kadınlarla erkekleri toplumda eşit hâle getirme hareketiydi. 

Sosyal bir proje, 20 yılda toplumda netice verir. 1988-90’lara gelindiğinde Almanya, İngiltere, Kanada ve Amerika’da eğitimciler projeyi yeniden masaya yatırdılar. 

Kadın-erkek eşitliği sağlanamamıştı.

Ya proje yanlış veya sonuç…

İncelemeler, kız ve erkeklerin farklı yeteneklere sahip olduğunu, ikisini eşitlemeye çalışmanın yaratılışa aykırı olduğunu ortaya koydu. 

Cambridge Üniversitesi hocası Prof. Simon Baron-Cohen, kız ve erkeklerin yaratılıştan farklı programlandığını, altı aylıkken bile kızların bebek oyuncağa, erkeklerin arabaya uzandığını söylüyor ve ekliyor:

“Hormonlar yoluyla cinsiyetin getirdiği şekillenme doğumdan önce meydana geliyor.” 

Colorado Üniversitesi öğretim görevlisi Psikoterapist Gurian:

“Erkekler ve kızlar, farklı öğreniyorlar” diyor. 

Beynin öğrenme bölümleri farklı. 

Prof. Hennig Scheich kız ve erkeklerin farklı öğrenme stratejileri takip ettiğini söylüyor.

“Görünen o ki erkekler, daha fazla ayrıntı ile ilgileniyor, kadınlar bütünü kavramaya çalışıyor. Erkekler, bir ödevi yaparken beynin bir lobu aktif olarak çalışıyor, kadınlarda ise iki beyin lobu da çalışıyor.”

Kızların beyinlerinin sosyal zekâ bölümü erkeklerden % 11 daha büyük. Dil, sözel zekâ ve sosyal derslerde kızlar erkekleri geçiyor.

Erkeklerin beyni kızlardan daha ağır; fizik, kimya, bilgisayar, spor, matematik gibi alanlarda kızlar erkeklerle yarışamıyor.

Kızlar matematiği kendi aralarında daha iyi öğreniyor. Tıpkı bayan voleybol takımı gibi.  Kız ve erkekleri aynı takıma aldığınız zaman kızların erkeklere rekabet etmesi imkânsızlaşıyor.

Bayern Kültür Bakanlığı dergisi Schule-Aktuel şunları yazdı: 

“Pedagojik bir ham ölü. Karma okul kızları aptallaştırıyor.”

Schule im Patriarchat -Schulung fürs Patriarchat kitabının yazarı Doç. Dr. Ilse Brehmer, şu tespitleri yapıyor:

“Tekrar tekrar yapılan araştırmalar gösteriyor ki radikal çözüm kız okullarının açılmasıdır. Geleneksel kız okulları korunmalı, kız okulu isteyen inisiyatif engellenmemeli. Karma okullar, mutlaka reforma tabi tutulmalı.”

KIZLARA TACİZ ÖNLENEMİYOR

Schule Lebendig Gestalten kitabının yazarı Prof. Maria Anna Kreinbaum okullardaki cinsel tacizleri inceledi ve karma eğitim yapan okullarda cinsen tacizin önlenemediğini ortaya koydu. Sözlü ve fiili tacizler hiçbir ülkede önlenemiyor.

Dr. Palzkill’in tespitleri oldukça ilginç:

“Eğer bilinçli bir gözle ve cinsiyet ayırımı göz önünde tutularak takip edilirse güç kullanımı ve cinsel tacizin okul içinde yapıldığı görülür...”

Yüz Yılın Pedagojik Yanlışı kitabımda karma okullardan organize olarak yapılan cinsel tacizlere bir dizi örnek verdim. Karma eğitimde cinsel taciz önlenemiyor.

EŞİT HAK İSTİYORUM

Aziz Cumhurbaşkanım,

Pedagojik ham ölü karma eğitimden vazgeçilmesini, isteyen vatandaşın çocuğuna ayrı eğitim aldırma hakkına sahip olmasını istiyorum.

Almanya vazgeçti, Amerika’da son araştırmalardan sonra kız okulları öğrenci akınına uğradı.

Bu konu; kamuda başörtüsünü serbest bırakmaktan, milli güvenlik derslerine son vermekten, katsayı adaletsizliğini kaldırmaktan, imam-hatip orta okulu açmaktan, okullara seçmeli Kur’an, siyer ve temel dini bilgiler dersi koymaktan, kılık kıyafet yönetmeliğinden vazgeçmekten daha zor değil.

Not: Karma eğitimin yol açtığı pedagojik yanlışları ve Batı’daki karma eğitim araştırmalarını merak edenlere Nesil yayınları arasında çıkan Yüz Yılın Pedagojik Yanlışı Karma Eğitim’i tavsiye ederim. (İletişim: 0212/ 5513225)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23