• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

En sevilen öğretmen Hz. Muhammed(sav)

17 Nisan 2013
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Türkiye Kâinatın Efendisi olan ve en sevilen öğretmen Hz. Muhammed’i(sav) okuyor. Ocak ayında Karaman’a gitmiştim. Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği, milli eğitim ile iş birliği yaparak Hz. Muhammed’in(sav) hayatını anlatan kitapları okuma yarışması başlatmıştı. Ortaokul, lise, üniversite ve yetişkinler arasında 4 ayrı dalda 4 kitap seçilmiş, kitapları okuyanlar Kutlu Doğum Haftası’nda imtihan yapılacak, başarılı olanlara 571 ödül verilecek. Birinciye araba hediye edilecek; umre, bilgisayar, cep telefonu gibi birçok cazip ödül var.
Bu hafta Osmaniye-Düziçi’nde “En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed(sav)” konulu konferans verdim. Taşımalı eğitim yapan Ali Bozlu İlkokul ve Ortaokulunun misafiri idim. Veliler 500 kişilik salonu tıka basa doldurmuşlar. Öğretmenler ve öğrenciler Kutlu Doğum etkinliği için harika bir program hazırlamışlar. Naatlar, şiirler, ilahiler okuyarak, tiyatro eserleri sergileyerek Peygamberimizin (sav) getirdiği mesajı salon dolusu seyirciye ilettiler. 3.5 saat bu programı seyrettim. Özellikle anaokulu öğrencilerinin söylediği ilahiler beni çok duygulandırdı. Arif Nihat Asya’nın Naat, Prof. Nurullah Genç’in Yağmur, Mehmet Akif Ersoy’un “Bir Gece” adlı uzun şiirlerini öğrenciler ezbere ve sular-seller gibi okudular. Sevgili Peygamberimizin(sav) hadislerinden bir demet sundular.
Okul müdürü İsmail Özdemir, çok fedakâr ve gayretli bir insan. “Başarılı projeler yapmak için şehir merkezinde bir okulda çalışmaya gerek yok. İnsan isteyince her yerde güzel projeler ortaya koyabilir” dedi ve yedi gün okula gittiğini, köy ve kasabalardan gelen öğrencilere hafta sonu kurslar açtıklarını anlattı. Müdür yardımcısı Münir Bey, matematikçi Ali Bey 350 mevcutlu okulda 200 öğrenciyi evinde ziyaret ettiklerini anlattılar. Öğretmenler, fedakârca çalışmaları sonucunda anaokulundan ortaokul  öğrencilerine kadar Peygamberimizi sevdiren çalışmalar yapmışlar.
Osmaniye’de “Onu okuyor” konulu Peygamberimizin (sav) hayatını anlatan kitapları okuma kampanyası var. Okuma etkinliğine 35 bine yakın insan katılıyor, bu sayı Düziçi’nde 7 bine ulaşmış.
Küçükçekmece’de müftülük, milli eğitim ve Eğitim-Bir-Sen iş birliği ile okullarda Peygamberimizin (sav) hayatını anlatan kitapları okuma yarışması başlatıldı. Eğitim-Bir-Sen başkanı Emin Engin Bey’in daveti ile yarışmayı başlatan öğretmenlerle tanıştım ve onlara Peygamberimizin (sav) öğretmenlik metotlarını anlattım.
Peygamber sevgisi Anadolu’da dalga dalga yayılıyor, gönüller O’nun sevgisiyle hayat buluyor, su mecrasında akıyor.
Hz. Peygamber(sav) sevgisi hayatımıza anlam kazandırıyor. En başta Rabb’imizi O’nun getirdiği Kur’an sayesinde tanıyoruz. Şefkatli, merhametli, adaletli, cömert ve güzel Rabb’imizi tanıyor, O’nun gönderdiği kitap sayesinde doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, güzeli ve çirkini öğreniyoruz.
İnsanlığı insan yapan bütün erdemleri bize Sevgili Peygamberimiz(sav) ve Kur’an öğretti.
“İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” buyurur Hz. Peygamber(sav).
İlim öğrenmenin ibadet olduğunu, ilim öğrenmekten maksadın Rabb’imizi bilmek, O’nu sevmek ve O’nun rızasını kazanmak olduğunu Kur’an’dan öğrendik. İlim, insanı ve milletleri yükseltir.
Yunus’un diliyle ilim öğrenmenin maksadını şöyle anlatır:
“İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen / Ya nice okumaktır.
Okumaktan mana ne? / Kişi Hakk’ı bilmektir
Çün okudun bilmezsin / Ha bir kuru emektir.
Okudum bildim deme / Çok taat kıldım deme
Hepisinden iyice /  Bir gönüle girmektir.”
   Bu millet ne zaman dinine sarılmış ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için hareket etmişse yükselmiş, ilim ve medeniyet yolunda ilerlemiş, tarihe destansı medeniyetler, izler ve kahramanlıklar yazdırmıştır. Dinini terk etiği zaman ise medeniyet yarışında geri kalmış; ahlak ve erdemler yönünden de fakirleşmiştir.
Dinimize sarılmak, Hz. Peygamberi(sav) tanımak, sevmek ve O’nun getirdiği Kur’an’ı okumak, anlamak ve hayata geçirmekle mümkündür. Anadolu bu yolda emin adımlarla ve büyük bir coşku ile ilerliyor.
Beyin vitamini: Sevgili Peygamberimizi (sav) tanımak ve getirdiği mesajı anlamak için O’nu anlatan kitapları, özellikle Salih Suruç’un “Kâinatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı”, Reşit Haylamaz’ın “Efendimiz” ve bu fakirin yazdığı “En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed(sav)” isimli kitapları tavsiye ederim. Kitaplara ulaşmak için 444 24 14’ü arayabilirsiniz.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23