• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

İmam hatipler ve geleceği inşa etme davamız

18 Nisan 2019
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Hafta sonu ÖNDER (İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği) Genel Kuruluna katıldım. Ali Emirî Kültür Merkezi’ndeki salon dopdolu idi. Salonun girişinde ÖNDER eskimez Başkan İbrahim Solmaz ile selamlaştık. Eski günleri andık.

28 Şubat sürecinde imam hatip ortaokulları kapatılmış, imam hatip liselerinin önüne polis konarak başı örtülü öğrenciler okula alınmamış, üniversite sınavlarına girişte imam hatipli ve meslek liseli öğrencilerin 15 puanı (katsayı engeli) kırılmaya başlanmıştı. 

2001 yılı şubat ayı. Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde öğretmendim. Okulun önüne polis kondu ve başörtülü öğrenciler okula alınmadı. Öğrenciler yasağı protesto eylemlerine başladılar. Vicdanımın sesine kulak vererek öğrencileri destekledim. Öğrenci eylemlerini yazıya dönüştürdüm, Yeni Akit’te yazı ve haber yaptım. 

O günün İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey bizzat okula geldi, öğretmenleri topladı ve başörtüsü yasağına karşı çıkanları tehdit etti:

“Kızların başını örtmesini savunanlar, İstanbul’da benimle çalışamazlar, İstanbul’dan sürülmeleri için iki satır yazı yazmaktan çekinmem.”

Benim okuldaki görevime son verdi. Başörtüsü yasağının okullardaki milli güvenlik dersine giren subay öğretmenlerin raporları doğrultusunda konduğunu anlattı.

Okul önündeki protesto eylemlerini engellemek için gelen İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı, Müdür Yardımcısı Ünal Mamur ve bana, yasağın Genelkurmay’dan geldiğini, Genelkurmay’a telefon edebileceğini ve orayı ikna edebilirsek yasağın kalkabileceğini söyledi.

Okulun önünde kala kaldık, dizlerimizin bağı çözülmüştü. Sendikalı da olsak iki öğretmen, Genelkurmay Başkanını nasıl ikna edecek?

Eylemler uzun sürdü, eylem günlüğünü Akit’te ÇIĞLIK başlığı altında yayınladım, sonra da romanlaştırdım.  Başörtüsü yasağı başlamadan önce 600 bin olan öğrenci sayısı yasaktan sonra 60 bine düştü, birçok okul kapandı.

İbrahim Bey, o zor günlerde bizi desteklemişti. Zor zamanlarda dostluk yapmıştık. 

Daha sonra görüşme fırsatı bulamayabilirim düşüncesiyle dedim ki:

“İbrahim Bey, imam hatip programlı meslek liselerinin açılması lazım.

Hocam, bütün okulların imam hatip lisesi programlı olmasını istiyoruz. Her okulda Kur’an dersi olmalı, İslamî şuur veren dersler okutulmalı, bunu istemeyen veli dilekçe verip çocuğuna ahlak dersi aldırabilmeli. Çocuklarımızı İslamî kültür ve inançlarla donanmış olarak yetiştirmeliyiz.

Genel kurulda köklerine bağlı bir nesil yetiştirmeye vurgu yapıldı.

Toplantıya katılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Önder eski Başkanı Halit Bekiroğlu, yeni başkan Kamber Çal, imam hatip nesli yetiştirmenin önemini vurguladılar. 

Cumhurbaşkanımız özellikle “ASIM’IN NESLİ” yetiştirmek istediklerini vurguladı.

İmam hatip neslinden beklenenleri kısaca şöyle sıraladı:

“Salih insanlar yetiştirmek istiyoruz. Evlatlarımızı dava şuuruna sahip olarak eğitmeliyiz. 

İmam neslinden bu millete ışık, önder, örnek olmalarını bekliyoruz. 

Gençlerimiz hakikat arayıcısı olmalı, hayatlarını İslam davasına adamalı, örnek olmalılar, milletimizin yolunu aydınlatan meş’ale olmaya devam etmeliler. 

Köklerine bağlı bir nesil ile aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. Geleceğe ümitle bakacak ve yürüyüşümüze devam edeceğiz.

28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının orta kısmını kapattılar, üniversiteye girişte katsayı engeli koyarak öğrencileri bu okullardan soğuttular, birçok binaya kilit vurdular. Medeniyet ağacımızın köklerini kurutmak için çok uğraştılar.

Allah’tan başka galip yoktur.

Bugün 536 imam hatip okulumuzda 1.300 000 öğrencimiz var. Toplum öğrenci içinde % 11.8’lik bir oran. Asım’ın Nesli yetiştirme gayretiyle çalışıyoruz. Sayıdan ziyade nitelikli insan yetiştirmeye önem veriyoruz. Karşımda güneşli günler görüyorum.

“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor;

Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!” der Mehmet Akif.

Bir hilal uğrana batmayı göze alacak, en ufak bir sarsıntıda başka taraflara savrulmayacak, rükûdan başka hiçbir yerde eğilmeyecek nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendisine, ailesine, milletimize ve insanlığa faydalı olacak dava adamları yetiştirecek; medeniyet davamızı zirvelere taşıyacağız.”

Başkan Halit Bekiroğlu imam hatip neslinin samimiyetle, hikmetle çalışması gerektiğini, milletimizi yeniden kökleri ile buluşturmak istediklerini, yeniden büyük Türkiye inşa etme gayretinde olduklarını, imam hatip neslinin Türkiye’nin sosyolojisini değiştireceğini vurguladı.

Köklerimize bağlı yeni bir medeniyet kurma dava ve düşüncesiyle toplantıdan ayrıldım.

Yeniden başlıyoruz; ümitle, azimle, heyecanla…

Makamlara, mevkilere, mala, mülke, paraya, dünyanın gönül çelen güzelliklerine aldanmadan… Allah rızası için çalışacak; aşk ve şevkle geleceğe yürüyeceğiz inşallah.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23