• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

İyi bir gelecek ve başarının büyüsü

05 Eylül 2019
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Eğitim öğrencilerin yeteneklerini keşfetme ve geliştirme sanatı. Yeteneklerini geliştirmek insana mutluluk verir.

Eğitim insana iyi bir meslek kazandırır. Gelir seviyesini yükseltir ve geleceğini güvence altına almasına yardım eder. 

Araştırmalar eğitimli insanların daha kolay meslek sahibi olduğunu, daha çok gelir getiren işlerde çalıştığını ve daha kolay iş bulduğunu gösteriyor.

2003 yılında İzmir-Ödemiş’te bir konferans verdim, öğrencilerle buluştum, onlara bilginin insanı yükselttiğini, ilmin insanı olgunlaştırdığını, iyi bir meslek sağladığını, milletleri yükselttiğini anlattım. Eğitim, araştırma ve çalışmaya önem veren milletlerin ötekileri geçtiğini, teknoloji ürettiğini, zengin olduğunu izah ettim.

Beş yıl sonra bir mektup aldım. Mektup yayınevine gelmişti, santraldeki Mustafa Bey, telefonla arayıp mektubumun olduğunu söyledi. Heyecanla yayınevine gittim, konuşmamdan etkilenen bir dinleyicinin mektup yazması beni hem sevindirdi hem şaşırttı.

“Değerli Hocam,

Sen beni tanımazsın ama ben seni hiç unutmuyorum. Benim hayatımı değiştirdiniz. 

Okulu bırakmış, gelecek ümidi olmayan bir öğrenciydim. Konferansınızı dinledim hayatım değişti. Size konferansınızın beni nasıl etkilediğini, nasıl değişim kararı verdiğimi, özellikle de o müthiş karar anını anlatacağım.

Okulumuza konferans vermek üzere davet edilmiştiniz, öğretmenlerimiz bizi salona aldılar. Benim konuşmadan bir beklentim yoktu. Arkadaşım Çakı Ali’nin ısrarı üzerine okula ve dolayısıyla salona gelmiştim.

Heyecanla konuşmaya başladınız, bizi etkileyici şiirler okuyordunuz:

Sen de geçebilirsin anadan, yardan, serden;

Senin de destanını okuyalım ezberden;

Haberin yok gibidir taşıdığın değerden…

Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın;

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.

Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini;

Göster kabaran sular, nasıl yıkar bendini!

Küçük görme, hor görme delikanlım kendini…

Şu kırık âbideyi yükseltecek taştansın;

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!...

Konferansın bir yerinde sıra dışı bir soru sordunuz:

“İçinizden kim İmam-ı Azam, İbni Sina, Gazali, Seyit Kutup gibi âlim olmak ister?”

Herkesin böyle bir şeyi isteyeceğini sanmıştım. Hemen elimi kaldırdım. 

Bana döndünüz:

-Seni tebrik ederim. 

Salona döndünüz:

Arkadaşınızı alkışlayın!”

Herkes beni alkışlamaya başladı.

O ne müthiş andı. Beni tanısaydınız kesinlikle alkışlatmazdınız. Ben okulu bırakmış öğrenciydim. O gün sıra arkadaşım Çakı Ali’nin ısrarı üzerine konferans dinlemeye gelmiştim. Gelecek ümidi olmayan biriydim.

Alkış sesi beni müthiş etkiledi. Demek ki olumlu karar vermek ve başarmak müthiş bir şeydi. Herkes beğenmişti. Alkıştan sonra olumlu düşünmeye başladım. 

“İsteyen herkes başarılı olabilir, başarı bedel ister ve ter kokar. Terleyen herkes önemli başarılara imza atabilir. Allah çalışana verir. Çalışırsa Hans’a da Hasan’a da verir. Allah adaletlidir,  başarı istenmediği yere gitmez. Çalışın ve başarıyı isteyin. Allah yardım eder” diyordunuz.  

O an karar verdim, okula devam edecektim. 

Başarılı olmak için plan yapmaya ve sınıf birinciliği için yarışmaya karar verdim. Mart ayının sonları idi, hazirana az bir zaman vardı. Bütün hıncımla çalıştım, o sene okul üçüncüsü oldum.

İlim Yayma Cemiyeti, ilk üçe girenleri İstanbul gezisine götürdü. İstanbul’a gitmek hayatımın en büyük macerası oldu. Gündüzleri İstanbul’u gezdik, akşamları kaldığımız yurda konferansçılar geldi. Sizden bir gaz konuşması da orada dinledim. 

Yeni bir karar daha verdim:

“Okul birinciliği için çalışacağım.”

Ertesi sene eylül ayında 3.5 saatlik çalışma plan yaptım ve okul birinciliğine asıldım.

Allah çalışana verir ya, o sene okulu birincilikle bitirdim.

Liseden sonra iki yıllık kamu yönetimi okudum, orada da okul birincisi oldum.

İki yıllık okul beni kesmedi, tekrar üniversite sınavlarına girdim.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım, orada okuyorum. Fakültede okul birincisiyim. İşin en önemli yanı, kendimle barışığım ve mutluyum.

En büyük keramet çalışmaktır. Başarı ter kokar. Başarı bedel ister. 

İnsan çalışır, başarıyı Allah verir. Abraham’a veren Allah, İbrahim’e de verir. Eva’nın yaptığını Havva; Elizabet’in başardığını Elif ve Emine de yapabilir.

Bin yıl tarih yapmış ve tarih yazmış ataların torunlarıyız. Atalarımızın başarısını tekrarlayabilir; yeniden tarih yapıp tarih yazabiliriz. Allah rızası kazanma aşkıyla yeni ve insanî bir medeniyet kurma yarışına gireceğiz. 

Kimseden bir eksiğimiz yok. Herkesin sahip olduğu donanıma; bir beyin, bir kalp, iki el, iki ayak, iki göz, iki kulağa biz de sahibiz. Önemli olan karar vermek. 

Hedefi olmayan yelkenliye hiçbir rüzgâr yardım etmez.

Hedef belirleyip çalışınca da rüzgâr arkanızdan esmeye başlıyor, Allah yardım ediyor ve İlahi yardımı hissediyorsunuz. Bana ilham verdiniz, başarımı konferansınızın ilhamına borçluyum. 

Bin teşekkür eder, selamlarımı sunar, dualarınızı beklerim.” Ödemişli Fazıl Çelik. 

Üç okulu birinci bitiren Fazıl’ın hikâyesini, uyguladığı program ve metotları BAŞARININ BÜYÜSÜ adlı kitapta anlattım. Ensar Neşriyat arasında 5. Baskısını yapan kitabı, özellikle birinci olmak isteyenlere tavsiye ederim. Her öğrenci isterse ve program yapıp çalışırsa en az bir dersten birinci olabilir, sonra öteki derslerdeki başarısını yükseltebilir.

(İletişim: 0212 4911903; sipariş@ensarnesriyat.com.tr; www.kitapyurdu.com) 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Reis07

Eğitim, araştırma ve çalışmaya önem veren milletlerin ötekileri geçtiğini, teknoloji ürettiğini, zengin olduğunu izah ettim. Bunları 18 senedir eğitimin içine edenlere gönderin. 750.000 öğrenci Fen bilimlerinden , 650.000 öğrenci Matematikten , 4.690 öğrenci kendi öz dilimiz Türkçe'den SIFIR net yapmışlar. Nasıl olacak bu iş. Okumamakla övünen tarikat , cemaat sapkınlarıyla boy göster, onlara para akıt, sonra da başarı bekle. Allah çalışana verir ermişsiniz bir de? Ülkeyi yönetenler ve yandaşlarından başkasına vermiyor. Ee onlar hiç çalışmıyor. Sadece Allah ile aldatıyorlar. Çocuklar da bırakmış çalışmayı , nasıl fırlama olunur onun peşindeler. Bu kadar başarısız çocuklardan başka ne bekleyebilirsiniz ? Kimseden bir eksiğimiz yok evet yok lakin organ olarak... Fazlamız var , FAZLA MAL. OLDUK.

Veli Tanımaz

Çok mükemmel bir yazı elinize sağlık. Ben de çok çalıştım, dediğiniz gibi ben de kazandım. Tıp fakültesi bitirdim, uzman doktor da oldum. Sonra ak parti üyesi pratisyen doktor başhekim sayesinde memuriyetten ihraç edildim. Sadece ben değil, başhekim ile uyuşmayan başka uzman doktorlar da ihraç edildi. Bizden daha az okuyan, daha az çalışan başhekim bizi alt etti. Sorgusuz sualsiz savunmasız ihraç edildiğimiz için ve "yolsuzluk" kelimesine tüm devlet kurumlarının alerjisi olduğu için, başhekimin karşı çıktığımız yolsuzlukları da yanına kar kaldı. Demek istediğim adaletsiz yönetimler zamanında sadece çok çalışmak, üretmek, plan yapmak ve hedefe yönelik hareket etmek tek başına işe yaramayabiliyor. Doğru zamanda doğru yerde olmayı da bilmek lazım. Gençler bunları zaten görüyor ama konferanslarınızda siz de bunları anlatın lütfen. Yani çok çalışan ve okul birincisi olan arkadaşımız başarısını bir ak parti üyeliği ve oradan tanıdık ağı kurarak taçlandırırsa dünyada hakettiğinin fazlasını dahi alma yolu açılacaktır önünde. Gençlerimizin, bu gerçekleri de bilmesinde fayda var. Torpil, gençlerimizin çalışmalarının başarı ile taçlanmasında gerekli öğelerden biridir ve torpil için doğru zamanda doğru yerde olmak gerekir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23