• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Terörü bitirecek öğretmeni yetiştirmeli

22 Aralık 2016
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Halkımızın % 99’u Müslüman. Kur’an haksız yere insan öldürmeyi büyük günah sayar.

“Kim bir mümini kasten öldürürse cezası ebedi cehennemde kalmaktır; Allah ona gazap etmiş ve onu lanetlemiştir. Ona büyük bir azap hazırlamıştır.” (Nisa-93) buyurur.

Sevgili Peygamberimiz (sav) Veda Hutbesi’nde insan öldürmeyi sapıklık olarak niteler:

Muhakkak ki Rabbinize kavuşacaksınız. Sizi amellerinizden dolayı sorguya çekecek! Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönüp birbirinizin boyunlarını vurmayınız!” 

Buna rağmen ülkemizde terör can alıyor, yürekleri parçalıyor. Irak, Suriye, Afganistan pazarı, Müslüman Müslümanı öldürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir milyon öğretmeni var. Diyanet’in yaklaşık 150 bine yakın imam, müezzin, Kur’an kursu hocası bulunuyor. Bir milyondan fazla insan seferberlik ilan etse ve zihinlerdeki terör düşüncesini yok etmek için çalışsa birkaç sene içinde, eminim, Silahlı Kuvvetler’den daha etkili olur.

Gönüller Sultanı Peygamberimiz (sav), kitapla gönül kazanma seferberliği başlattı ve 23 senede inkâr düşüncesini zihinlerden temizledi. Allah’a ve ahirete iman eden insan, adam öldüremez, Allah rızasını kazanma ve cennete gitmek için çalışır.

1.150 bin insan Gönüller Sultanı’nı (sav) örnek alsa onun 23 senede yaptığını ülkemizde birkaç senede yapamazlar mı?

Allah Rasulü’nün (sav) getirdiği mesajı ve eğitim metotlarını yeniden etüt eder, onu örnek alan öğretmenler yetiştirebilirsek problem kısa zamanda çözülür.

Gönüller Sultanı (sav), ben sadece öğretmen olarak gönderildim, buyurdu. 23 sene öğretmenlik yaptı. Okumayı hayatın merkezine aldı, Kur’an’ı okudu ve okuttu, ezberledi ve ezberletti. Cahil insanlar âlim oldu.

Okuma yazma bilmeyen toplum, ilim ve kitapla tanıştı; 600 sayfalık Kur’an’ı ezbere bilir hâle geldi; tefsir, hadis, fıkıh, matematik, hukuk ilimlerinde büyük hamleler gerçekleştirdiler.

Zalimler, merhamet ve şefkat sahibi oldular.

Kaba- saba insanlar zerafet ve nezaket sahibi, yağmacı ve çapulcu bedevî kabileler adaletten ayrılmayan, medenî insanlara dönüştü. Katiller, karıncayı incitmez, adaletten ayrılmaz hâle geldiler.

Yoksul deve çobanları, zengin ve dünyayı yöneten sultanlara dönüştüler.

Asr-ı Saadet; ahlaksızlıktan erdeme, zulümden adalete, küfürden imana dönüşün muhteşem destanıdır.

Vaziyet, Üstat Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi. 

“Siyaset kavas, ilim köle, sanat ihtilaç;

Serbest verem ve sıtma, mahpus gümrükte ilaç.”

Bütün mesele Kur’an’a inanan ve Allah Rasulü’nün (sav) eğitim metotlarını uygulayacak olan öğretmeni yetiştirmekte.

Geçen hafta “Terörü Önce Zihinlerden Temizlemeli” başlıklı bir yazı yazdım. 

Yankısı Muğla’dan geldi. Prof. Dr. Gürsoy Doğan demiş ki:

“Yazınızda öğretmenin performans kriterleri arasında ‘milli ve manevi değerlere bağlı olma’ kriteri 51 puanlık olmalı, bu değerlere bağlı olmayan öğretmen, sınıfa sokulmamalı” diyorsunuz. Sizi kutluyor ve yürekten katılıyorum. 

Bu işin daha da önemli kısmı, üniversitelerin eğitim fakültelerine öğretim üyesi alırken bu kriter esas alınmalı, kanaatindeyim. Üniversite eğitim fakültelerindeki öğretim üyelerinde milli ruhun olmaması ve maneviyatsızlık öğrencilerin bencil, menfaatperes şekilde yetişmesine neden olmaktadır.”

Prof. Gürsoy, meselenin bam teline dokunmuş.

MEB, YÖK ve DİYANET el ele vererek imanlı, inançlı ve idealist öğretmen yetiştirse vahiy hakikati ile kalpleri yoğrulmuş eğitimcileri yurdun dört bir yanına salsa neler olmaz?

Eğitimciler; Allah bir, dünyanın sonu var, insan ölümlü, esas hayat ahiret hayatıdır, dünyada imtihan oluyoruz, asıl vazifemiz cenneti kazanmak, adam öldürmek, ırkçılık ve her türlü fenalık insana imtihanı kaybettirir; iman, salih amel, iyilik yapmak bizi cennete götürür diye anlatsalar birkaç sene içinde başka bir Türkiye’ye uyanırız.

Aziz Cumhurbaşkanım, seferberliğe Milli Eğitim, Diyanet ve YÖK’ü dâhil edelim. 23 senede cehalet çağını, saadet çağına çeviren Gönüller Sultanı Hz. Muhammed’in (sav) mesajına inanmayan ve onun metotları ile eğitim yapmayanları sınıflardan çıkaralım.

İman, ahlak, kardeşlik seferberliği başlatalım. Bu seferberliği gönüllerde yaşatacak öğretmen, öğretim elemanı, imam, Kur’an kursu hocaları yetiştirelim.

Beyin Vitamini: Allah Rasulü’nü örnek almak isteyen eğitimcilere, öğretim görevlisi ve hocalara, Allah Rasulü’nün (sav) eğitim metotlarını anlatan Abdulfettah Ebû Güdde’nin Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed ve Öğretim Metotları adlı eserini, fakirin Öğretmeni Başarıya Götüren Yol kitabını tavsiye ederim.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23