• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Ülkemin konuşulmayan gündemi

18 Aralık 2014
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Kitap fuarı dolayısıyla üç gün Kahramanmaraş’ta kaldım, konferanslar verdim, dostlarla sohbet ettim. Türkiye’nin eğitim ve kültüre verdiği önemi gördüm. Vali Mustafa Hakan Güvençer bir okuyucu gibi hanımı ve çocukları ile kitap fuarında. Yazarlara, hoş geldiniz, diyor; kitap alıyor, imzalatıyor.

Belediye başkanı, kültür müdürü, üniversite hocaları, öğretmenler, öğrenciler… Herkes fuarda… Maraşlılar Yazar Nuri Pakdil’den imza alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular, yazara gösterdikleri saygı ve vefaya imrendim.

Okullar, şehre gelen yazarları ağırladı. İki günde yedi konuşma yaptım.

Eğitim Bir-Sen Sütçü İmam Üniversitesi’nde konferans düzenledi. Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı’nı anlattım. Ziraat Fakültesi konferans salonu ağzına kadar doluydu. Biraz geç gelen dinleyiciler ayakta dinlemek zorunda kaldılar, koltuklar çoktan dolmuştu. Rektör yardımcıları, dekanlar, üniversite hocaları, öğrenciler, “beyni verimli kullanma ve zekâyı geliştirme metotları” konulu konferans can kulağı ile dinlediler, notlar aldılar, sorular sordular. Konferans sonunda bir dizi kitap imzaladım.

GELECEĞE KOŞAN LİSELİLER

19 Mayıs Anadolu Lisesi ve Fatih Anadolu Lisesi öğrencileriyle üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanma ve verimli ders çalışma metotlarını konuştuk. Bir buçuk saat boyunca konferansı dinleyen öğrenciler, kendilerini başarıya götürecek kararlar aldılar ve salondan mutlu ayrıldılar.

En önemli prensip kararı şu: 

Herkes yetenekli doğar. Allah insanı yeryüzü halifesi olarak yaratmış. Hans, Abraham, Yakop ne kadar yetenekli ise Hasan, İbrahim ve Yakup da o kadar yetenekli ve donanımlıdır. 

Allah çalışana verir. Kur’an, insan için sadece çalıştığının karşılığı vardır, buyurur.

Allah, adaletlidir ve asla haksızlık yapmaz. 

Başarı ve mutluluğa ulaşmak için Hasan’ın Hans ile yarışması lazım.

“Ben de yapabilirim, kimseden bir eksiğim yok, ben çalışırım, başarıyı Allah verir” diyerek kolları sıvamak lazım. 

Üç öğün yemek yediğimiz gibi en az üç 3-4 saatlik etüt yapmak şart. Bedenimizi beslediğimiz gibi beynimizi de besleyeceğiz. Etüt saati beynin beslenme vaktidir. Yemekler bedenimizi, dersler ve bilgi de beynimizi besler.

Öğrenciler, plan yapıp beyinlerini besleme ve başarma kararı aldılar.

TÜRKİYE'NİN KARDELENLERİ

Akşam, Türkiye’nin kardelenlerinin açtığı yurtlarda konuştum. Öğrenciler terbiyeli, edepli, çalışkan ve geleceğe hazırlanıyorlar. Bir buçuk saat süren sohbet boyunca bilginin, çalışmanın, hedef belirlemenin, rakiplerimizle yarışmanın önemini anlattım. Geleceğe koşan öğrencilerle sohbet etmek tam bir zevkti.

KİTAP SEVDALISI ORTAOKULLULAR

Gazi Ortaokulu’nda öğrenciler ile “Başarıya Götüren Yol” konulu sohbet ettik.

Mehmet Akif gibi çalışmanın insan onurunu yükselttiğini dile getirdik:

“Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası;

Dostunun yüz karası, düşmanın maskarası!”

Namık Kemal’in başarı parolasını tekrarladık:

Hükm-ü âti ne fakirin ne de şehinşahındır.”

Arif Nihat Asya’nın gençliğe seslendiği mısralarla kendimize seslendik:

“Sen de geçebilirsin anadan, yardan, serden;

Senin de destanını okuyalım ezberden,

Haberin yok gibidir, taşıdığın değerden…

Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın;

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!”

Öğrencilerin dikkati, ilgisi, karar alırken gösterdikleri heyecan ve kitaba gösterdikleri alaka görülmeye değerdi. Geleceğe daha olumlu bakmaya başladım, ümidim yüz kat arttı. 

Türkiye eğitimin önemini, kitap ve kültürün değerini keşfediyor. Gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor. Valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, üniversitelilerimiz, liselilerimiz, ortaokul öğrencilerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız geleceğin fethine koşuyor.   

Ahmet Günbay Yıldız, Vedat Sağlam, Vehbi Vakkasoğlu, Nuri Pakdil, Ahmet Tezcan, Rasim Özdenören… Yüze yakın yazar okuyucu ile buluştu, kitap imzaladı.

Medyaya yansıyamayan, sık konuşulmayan hatta unutturulmak istenen asıl gündem bu. Eğitim kalite kazanıyor, eğitim yılı 12’ye yükseldi, üniversitelerin kapasitesi artırıldı. Lise mezunu sayısı kadar öğrenci üniversite kazanıyor. Kitap okuma oranı artıyor, bilgiye daha çok önem veriliyor. Öğretmenler ve yazarlar her zamankinden daha itibarlı.

Not: Kitap fuarını düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Mustafa Hakan Güvençer, üniversitede ve okullarda konferans organize eden dostlarım Eğitim Bir-Sen Başkanı Doç. Hasan Furkan, Rektör Prof. Durmuş Deveci, Prof. Fatih Kıllı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Ali Kaygısız, 19 Mayıs Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Kisifli, Meksen Arslan, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Harun Kurt, Gazi Ortaokulu Müdürü İbrahim Gökceren, Kardelenler Yurdu sorumlusu Musa BaliHocam’a bin teşekkür eder, Allah’tan hayırlı hizmetlerde muvaffakiyetler ve gayretlerinin devamını dilerim.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23