• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Her derde deva imiş…

09 Temmuz 2020
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

Derdi veren devasını da veriyor. Bir tek ölüme çare yok. O da, ahirete geçiş kapısı. Bizim inanç ve itikadımız böyle.

Dertler, derinliğinde farklı oluyor. Kendiliğinden şifa bulabilen veya derinleşerek kansere dönüşenler gibi. Bu itibarla denize düşenler, mecbur kaldıklarında yılana yaklaşmaktan kaçamıyorlar..

Basın dünyası özel sohbet programlarında sağlık konularını fırsata çevirdiklerinde beğeniliyor. Alanında uzman kişiler konuşuyor. Bilhassa menhus hastalıkların ilk belirgin işaretleri, verdiği rahatsızlık ve kalıcı hasarlar üzerinde derinlemesine öğretici bilgiler veriliyor. Beslenme üzerindeki konuşmalar, eskilerin  (kocakarı ilacı) dediği ev yapımı nebatat müstahzarları hakkında verilen bilgiler faydalı oluyor..

Bunları izlemenin hiçbir zararı bulunmuyor. Para ve zaman israfı da söz konusu edilmiyor. Çünkü, ekran doktorları av peşinde koşmuyorlar..          

Allengirli satıcılar, bir zamanlar yaya trafiğinin çok yoğun olduğu Galata Köprüsünde tezgâh açar, bit pire-sinek sivrisinek saldırılarından çaresiz kalmış gariban halka, pire tozu niyetine kireç tozu satarlardı. 

Tezgâhtarların yaygaralarına göre bu tozu suya katıp, iki pompa basınca, sineğin uçarından kaçarına, haşeratı da bitinden piresine temizler ve kullanana uykularında rahatlık sağlarmış. Ekibin kendi elemanlarınca yapılan sahte alışverişler ve panayır şamatalarıyla denize düşürülerek afyonlanan fakir fukaralar, şeytanca soyulurdu..

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler, ev yapımlı köprü üstü ticaretini, ekranlara taşıdı.   

Bir musibet korona virüsü, dünyanın başına musallat oldu. Tabii, vardır bir hikmeti. Bütün dünya, elindeki tüm imkânıyla buna çare arıyor. Bizim devlet de, bu hummalı yarışın içinde.

Eğer bu yarışmada eller çabuk tutulamazsa, ilgili yetkililerimiz hiç şaşmasınlar, pek yakındır Molla Kasım macunları, şurup ve kapsüllerinin, şifaya ermiş Korona hastalarının yeminli billahlı tanıklığı eşliğinde, ekranlarda satışa sürülecek..

Hem koruyucu hem de tedavi edici MUCİZE İLAÇLAR..

Molla Kasım müstahzarları, evvel emirde belirtelim, eskinin (kocakarı ilacı) dedikleri türden yaprak ot, dal budak kaynatılarak hazırlanmış, her derde deva ev yapımı ilaç. Bunlar, asırlar öncesinin eli şifalı mollaların kendilerine el verip usta çıkardığı halifeleri tarafından yüzyıllardır evlerinde üretiliyormuş. Kanserden frengiye, öksürükten kabızlığa, körlükten kelliğe ve şekerinden, kısırlığa kadar her derdin devası mucize iksir İMİŞ..

Hayatın değişmez gerçeğidir. Doğuyorsun, emerek gelişip büyüyorsun. Verimli günlerinin sonunda dik aşağı geriliyorsun. En nihayet tükenip bitiyorsun. İş hayatında da grafik böyle çizilmiş. Bir zamanların yıldızları, zaman geliyor çaptan düşüyorlar. Güzellik soluyor, ses kısılıyor ve kıvraklık da donup katılaşıyor.

Peki sonrası?..

Sanatçı yıldız eskileri, dişili erkekli, ekranları paylaşıyor. Kimisi macun hazırlıyor. Şurup kaynatıp şişeleyenlerin yanında, draje formülünde ustalaşanlarla hep birlikte, ekranları şenlendiriyorlar. Kadrolarında dertlerinden şifa bulup sağlığına kavuşan yemini billahçı figüranlar da cabası..

Sanki, panayır çadırları ekranlara kurulmuş..

Efes’teki Meryem ana kilisesine kötürüm gelip de yürüyerek çıkıp gidenlerin bıraktıkları hatıra bastonlar, haltetmişler bunların yanında..

Her ekranda sohbetine bayılınan birer ikişer uzman bulunuyor. Seyircilerine sağlıklı yaşamanın özel anahtarlarını anlatarak bırakıp gidiyorlar. Ciddiyetlerine saygı duyulur..

Sanatçı eskileriyse yerleştikleri ekranları panayıra çevirip, hazırladıkları her derdin devasını adrese teslim pazarlayarak Allah’ı da şahid gösterdikleri bandlarını sürekli tekrarlanmaya ayarlayıp gidiyorlar..

Yedi gün yirmi dört saat kasetler dönüyor, kör gelenler gözlüklenip gidiyor… 

Bütün dünya, Korona’ya etkin ilaç ve aşı bulmak için yarışıyor. Sağlık Bakanımız da, Korona savaşında hal ve gidişatla ilgili günlük kısa raporlar sunuyor. Sürekli etkinlik gösterecek ilaç denemesi yapılıyor.

Fazla alıp yanlışlıkla gerisine de sürdüren 65 üzeri garibanları yerinde hoplatıp zıplatan KÖPRÜ ÜSTÜ macunlarına niye gözlerini açmazlar.. 

65’lik ihtiyarlar bu macundan birkaç kavanoz almışlar. Kol bacak mafsallarına falan sürerken, biraz geriye mi kaçırmışlar ne, maymun gibi hoplayıp duruyorlar.. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Salih

6284 sayılı hukuksuzluğu,zinanın selbestligini ,süresiz nafakayı,çocuk icrasını,ebeveyne yabancılaştırma sendromunun kullanılması,kadın istihdamının teşvikini,idamsızlığı yasaklasın muhtemelen her derde DEVA olur.

MARİO

AK PARTİYE OY VERİP VERMEDİĞİNE BAKIN. AK PARTİ BUNLARI ZATEN İSTİYOR. GERİ KALMIŞ CAHİL DUYGULARIYLA HAREKET EDEN CANLILARI İSTİYOR.İKTİDARLARINI BU TÜR İNSANLARA BORÇLULAR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23