• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Güngören seçimleri

04 Şubat 2019
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

İstanbul’un yüzölçümü olarak en küçük ilçesidir Güngören. Ama özgül ağırlığı çok yüksek bir ilçedir. Ak Parti kadrolarında çok önemli görevler yapan birçok ismin yetiştiği bereketli bir yerdir. Ak Parti İl Başkanı Bayram Şenocak da Güngören’in yetiştirdiği isimlerden. 

Ak Parti’nin belediyecilik anlayışının vücut bulduğu, temel belediyecilik hizmetlerinin en başarılı uygulamalarını gördüğümüz bir okuldan söz ediyoruz. 

Daha önce belediye başkanlığı yapan Yahya Baş ve Şakir Yücel Karaman iz bıraktılar. Güngören’de siyaset denildiği zaman akla gelen isimlerin başında olan Yahya Baş ile soy isimlerimiz aynı ama akraba olmadığımız gibi tanışmıyoruz da. Ak Parti Güngören İlçe başkanı Bünyamin Baş siyaset duayeni Yahya Baş’ın oğlu. Çok büyük potansiyel taşıyan genç bir siyasetçi. Siyaset kariyerine çok yatkın bir fıtratı var. Babasıyla tanışmıyoruz ama, İlçe Başkanı Bünyamin Baş’ı yakından tanırım ve siyaset şuuruna da yakından tanığım. Kendisi de belediye başkan aday alternatifi olduğu halde, aday yapılan adaşının yanında yer alan tam bir dava adamı.

Cumhur İttifakının adayı olarak Ak Parti adayı Mimar Dr. Bünyamin Demir belirlendi. Bünyamin Demir mimarlık eğitimi almış, ekonomi konusunda master ve doktora yapmış, Ak Parti’nin bütün kademelerinde görev yapmış, genç yaşına rağmen olgunluk timsali çok güçlü bir siyasetçi.

Belediye Başkanlığı için eksik bulamayacağınız bir mental formasyona sahip.

Kriz zamanlamalarında sükuneti ve olgunluğuyla en doğru kararları alacaktır. Olgunluğu kadar özgünlüğü ile de fark oluşturacaktır.

Ak Parti bilinen belediyecilik yöntemlerinde başarısıyla sınırlara ulaştı. Artık bilinenleri değiştirecek ve yeni ufuklar açacak özgün yöntemlere ihtiyaç var. 

Yeni ufuklar yeni kişiliklere ihtiyaç duyuyor. Ak Parti metal yorgunluğu olarak adlandırdığı psikolojik sınırlara ulaşmanın oluşturduğu durağanlığı değiştirecek birçok adım attı. Önce teşkilatlarda, sonra milletvekillerinde, sonra hükümette, sonra bürokraside çok büyük değişiklikler yaptı.

Şimdi sıra belediyelerde.

Değişimin hangi kriterler çerçevesinde yapılması gerektiğini sorsam. Yeni kadroların özellikleri konusunda muhtemelen şu çerçevede mutabık kalırız.

Genç olsun. İyi eğitimli olsun. Başarılı bir iş hayatı olsun. Dünyayı tanısın. Siyaset değerlerine bağlılığı konusunda şüphe duyulmayacak bir teşkilat geçmişi olsun. Toplum ve insan konusundaki duyarlılığını göreceğimiz bir sivil toplum geçmişi olsun. 

Bu kriterler çerçevesinde baktığınızda tüm Türkiye’de Bünyamin Demir’den daha uygun bir belediye başkan adayı bulamazsınız.

Cumhur İttifakının 24 Haziran’daki oy oranı dikkate alındığında seçimi Bünyamin Demir’in rahatlıkla kazanabileceğini söyleyebiliriz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23