• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Fener’in yenilgisinin sorumlusu Ali Koç’tur!.

25 Şubat 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Galatasaray 20 yıl 2 ay sonra, Kadıköy’de ezici bir futbolla Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek tarihi bir başarının altına imzayı attı. Elbette böyle bir baskılı maçta ufak tefek gerginliklerin olması muhtemelken bu denli kartların çıkması da bu derbinin en önemli eksikliklerindendi. Bir müsabakada 11 sarı kart, 3 kırmızı kart çıkması hiç ama hiç hoş olmadı.

Özellikle Falcao’nun penaltısı sonrası sinirlerine hakim olamayan Fenerbahçeli futbolcular ve kaotik ortamların adamı Belhanda’nın tavırları aslında bu maçın gergin geçmesinin temel nedenleriydi. 

Geride bıraktığımız 23 haftadır her platformda, her maç sonu, her tv yayınında hakemlerden dem vurarak, Fenerbahçe’nin haksızlığa uğradığını söyleyip, Fenerbahçe’nin kötü oyununu gölgeleme çalışmaları Kadıköy’de acı bir şekilde Ali Koç yönetimine iletilmiş oldu!..

Başkanlığı kazandıktan sonraki süreçte Cocu ile yola çıkan ve Comolli denilen futbol bilgisi olmayan ve sadece futbolcu satışlarıyla kulübün borcunu günbegün fazlalaştıran bir adamla ilerleyen Ali Koç ve yönetimi hakemler üzerinden devamlı algı operasyonlarını yönetti..  Ve sonunda taraftar baskısına dayanamayıp Ersun Yanal’ı görevin başına getiren Ali Koç yönetimi istediği düzeyde futbolcuları ise bir türlü kulübe kazandıramadı. Bunun altındaki temel neden yanlış transfer politikaları ve Fenerbahçe Kulübü’nü bir şirket gibi yönetirim mantalitesiyle hareket etmek oldu. 

49 maç sonra bir derbide Kadıköy’de kaybeden Fenerbahçe için, bu hezimetin baş mimarı kesinlikle Ali Koç’un yönetim anlayışındaki eksikliklerden kaynaklanmıştır.. Sadece hakemler üzerinden yapılan çatışmalar ve Zorlu Center’daki görüşmeleri bile sulandırıp kamuoyunda farklı yorumlara sebebiyet veren Ali Koç yönetimi, sınıfta kalmış ve yıllar sonra Fenerbahçe’nin tarihine kötü bir iz bırakmıştır..

Elbette tüm bunlar yaşanırken elinizdeki Zanka, Rami’leri gönderip, Falette için Sadık’ın sözleşmesini dondurup Jailson’dan stoper oluşturmak, Tolga Ciğerci’yi takımın prensi ilan etmek, Deniz Türüç’ü solda tercih etmeyip devamlı by-pass etmek, formsuz Vedat Muriç’e çare bulamamak, takımın geleceği olarak gözüken Ferdi Kadıoğlu’na şans vermemek ve artık futbol döneminin sonuna gelen Emre Belözoğlu üzerine takımı kurma gayreti; Ersun Yanal’ın teknik kariyerinin sonunu getirmiş oldu.. Bu saatten sonra Ersun Yanal ile yola devam edilmeyeceği aşikar!..

Artık Fenerbahçe’de başka bir boyuta geçilmiş oldu.. O da geçen sene kümede kalma mücadelesi veren, bu sene de Galatasaray’a Kadıköy’de geçit veren, şampiyonluk yolunda ağır yara alan ve en önemlisi de seçildiği günden beri vizyonerliği (!) ile örnek gösterilen Ali Koç’un Kadıköy’de taraftarlarıyla birbirine girmesi Koç yönetiminin de artık sorgulanabilirliğini masaya getirmiştir!..

Bu saatten sonra Fenerbahçe’ye tarihi tersten yazdıran Ali Koç yönetiminin de şapkasını önüne alıp ciddi şekilde düşünmesi elzemdir!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Maçta 3 kırmızı kart var kimlere ikisi oyuncuya birisi ersun yakala ersun yanal neden kırmızı gördü hakem sahaya girdin diyor aynı hareketi terimde yaptı cezası sarı kart.teknik heyetin sahaya girmesi veya çizgilere basmasının cezası kırmızı kartmış söylesene bi sene kaç penaltı atışı da kural hatası var ve kaçı tekrar ettirildi.galatasaray lehine verilen penaltı milli maçta aleyhimize verilse ne yazardık.galatasarayin üçüncü gölü öncesi fenerli oyuncunun yaka paça indirilmesi sizce nedir.siz tamam şampiyon trapxon olsun diyorsunuz ama bunu açık yazin

Seyfi

Hocam Ali Koç basliginj görünce yazıda futbol la ilgili olmadığını düşündüm okuyunca yanildigimi anladım ...ben din iman vatan millet üzerinden sn Ali koçu alt etmiştir yazizi düşündüm birde iki üç iktidara edilen sözleri karıştırıp çünkü teke tek dövüş kimse yapmıyor artık biriyle atisinca kurnaz olan o kişinin iktidar için yaptığı yanlışı dile getirip ardına güç alıyor oysa bilmeliki zaten iktidara karşı eleştiri yapan daha cesur bir yapıdadır arkasında bir güce gerek duymuyor ve sn yazar bu sözlerim sizlere ve akit yazarlarına kiminle polemek yapsanız arkanıza Anadolu ve iktidar cephesini almak istiyorsunuz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23