• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Kadıköy'de derbinin galibi Medipol Başakşehir!..

16 Nisan 2019
A


Emrah Savcı İletişim:

Galatasaray, Kadıköy'de 19 yıldır yenemediği Fenerbahçe karşısında rakibinin 10 kişi kalmasına rağmen yine yenememesi büyük bir travmanın kendilerini beklediğinin işareti diye başlamak lazım..

Derbide Fenerbahçe'nin son haftalarda en etkili ismi olan Hasan Ali'nin kırmızı kartla oyun dışında kalması ve daha defansif oyunla rakibini bekleyen bir Fenerbahçe'ye karşı dönüşen bir pozisyonlar zinciri izledik.. Bu maçla Galatasaray kendi göbeğini kendisinin kesme ihtimali de çok açık ki ortadan kalkmış oldu.. 

Galatasaray için maçta şu istatistik aslında herşeyin özetiydi.. Maç boyunca 437 isabetli pas yapıp eğer siz kaleye 2 şut çekiyorsanız, kusura bakmayın ama Fenerbahçe karşısında zaten psikolojik anlamda gerideyken galibiyeti almanız da çölde su aramak gibi bir şey!..

Beşiktaş'ın, Başakşehir'i yenmesi çok net görülüyor ki, Galatasaray için negatif bir enerjiye dönüşmüş ve düşme potasındaki rakibini sürklase etme şansını da hunharca harcamış oldu...

Şu gerçeği de atlamamak lazım, Fenerbahçe'nin attığı gol öncesi Feghouli'ye yapılan müdahale sonrası VAR'a gidilmemesi de maçın kader anlarından biriydi diyebiliriz... Kadıköy'de kazananın Medipol Başakşehir olduğunu söylemek herhalde tüm bu ışıklar doğrultusunda yerini buluyor.. 

Her kaybedilen puan sonrası Fatih Terim'in de yine salvolar atmasını da artık hakikaten anlamakta zorlandığımı da not düşeyim!.. 

Son 6 haftaya girilirken fikstür avantajını da tamamen kaybeden Galatasaray; bu zorlu yarışta hem Beşiktaş ve Başakşehir'le içerde maçlarının da olduğunu eklemek lazım.. Ama bu derbi psikolojisinin Galatasaray'da handikap oluşturma ihtimalini de masaya koymak lazım!.. Ve en önemlisi artık ensesinde Beşiktaş'ı da yakından hisseden bir Galatasaray var!.. Öncelikle Fatih Terim ve teknik ekibinin şu sorunun cevabını bulması gerekli!.. İkinci devresini tamamen 10 kişi oynayan bir Fenerbahçe'yi yenemeyip zirve yarışında tüm ipleri elinize alamadıktan sonra şampiyonluktan söz etmek sizce taraftarlar nezdinde karşılığı olabilir mi?! 

Ez cümle; Beşiktaş'ın zirveye ayar vermesiyle artık Başakşehir-Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki kritik maçlar şampiyonu belirleyecektir!..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23