• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Kulüplerimiz için yeni anlayış bu: Ayağını yorganına göre uzat!..

04 Mayıs 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Malumunuz Kovid-19 illetiyle mücadelemiz sürerken, artık bazı ülke futbollarında tesciller, yeni sezon başlangıç tarihleri iyiden iyiye belirmeye başladı..

Süper Ligimiz için de kulüplerimizin sosyal mesafeye uyarak idmanlara başlamaları sonrası artık tüm gözler Bilim Kurulu’nun vereceği son mesajlarda olacak..

Elbette çok zorlu bir sürecin içinden geçiyor futbol dünyamız... Bu yükün altından nasıl kalkılacak, nasıl bir yol haritası masaya konulacak bunu hep beraber izleyip göreceğiz..

Tam bu aşamada geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yaptığı toplantının altını çizmekte yarar var.. Sayın Bakan; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin aralarında belirledikleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

Bu toplantının gündem maddesi kuşkusuz yabancı hastalığımızın sonlandırılması ve daha çok altyapıdan oyuncu çıkararak futbolcu pazarlama ağımızı genişletmekti.. Sayın Bakan’ın da vurgu yaptığı gibi bundan sonra maliyetleri nasıl düşürürüz, harcamaları nasıl azaltırız ve nasıl altyapıdan daha fazla oyuncu çıkarırız mantığıydı...

Şunu unutmamak lazım ki; Koronavirüs illeti Türk futbolu için milat olabilir.. 35’ine merdiven dayamış ve bunun altını çiziyorum sadece “para” için ülkemize gelen yabancılardan ben şahsen bıktım!.. Biliyorum ki tüm Türk futbolseverler de bıkmıştır!.. Adamların hiçbir dünya ülkesinde görmedikleri futbolcu itibarları burada astronomik rakamlarla tavan yapıyor maalesef... Aslında Kovid-19 salgını bizim için kurtuluş reçetemize vesile olabilir... Bunu uygulamak ve bu kararın arkasında dimdik durmaksa kulüplerimizin işi.. Tam bu esnada yine sayın Spor Bakanımıza kulak verelim...

Bakan Kasapoğlu, “Ayağımızı yorganımıza göre uzatma ve tabiri caizse bundan sonra genel bir bakış açısıyla, kolektif bir anlayışla, sadece kendimizi, kulübümüzü değil, tüm camiayı önceleyen yaklaşımlarla hareket etmeliyiz. Nasıl daha fazla transfer yaparım, nasıl yabancı oyunculardan alınan vergiler düşer de daha çok yabancı transfer yaparım mantalitesindeki anlayışlar yerine, bundan sonra maliyetleri nasıl düşürürüz, harcamaları nasıl azaltırız ve nasıl altyapıdan daha fazla oyuncu yetiştiririz anlayışını egemen kılmamız lazım.”

Bu sözlerin tüm kulüplerimiz için çerçeve yapılıp duvarlara, zihinlere kazınması lazım.. Yabancı hastalığının; Türk futbolundan bir an önce uzaklaştırılıp, milyon eurolar ve üstünü üstlük imza paraları da vererek kulüplerimizin pamuk ipliğine bağlı bütçeleri sarsılmamalı!..

Avrupa’nın beş büyük liginin şu ana kadar zararı yaklaşık 4 milyar euro.. Türkiye’deki kulüplerimizin gelir kaybı ise şimdilik 500 milyon lira.. 

Geçen sezon havuzdan 1 milyar 884 milyon lira alan kulüplerimiz, bu sezon 2,1 milyar lira beklerken o hesapta altüst oldu. Bu zararlar zincirinin toparlanması için minimum beş yıla ihtiyacımız olduğunu da düşünürsek; ne yapıp edip tüm kulüplerimiz artık daha akılcıl davranmalı ve ayağını yorganına göre uzatmalı.. Başka çare yok!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rüstem Erol

İnşallah alt yapıdan oyuncu çıkartırlar ama, sanmıyorum. Taraftardan korkan yöneticiler ve teknik adamlar olduğu müddetçe hiç bir şekilde alt yapıdan oyuncu almazlar. Para da ceplerinden çıkmadığı için bol keseden harcarlar. Hepimizin ortak hayali ama hayal.

çözüm ortaya çıktı, açıklandı, meğerse..:

Kulüplerimiz için yeni anlayış bu: Ayağını yorganına göre uzat!.. Top gelerse çıkar ayağını, patlat bi dene, sonra yeniden sok yorganın içine.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23