• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Süper Ligimiz en çok kaybeden liglerin başını çekerken bu serzeniş niye?!?

11 Mayıs 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Kovid-19 illeti sonrası normalleşme hayatımızın her alanında sürerken, TFF’nin 12 Haziran’da ligleri başlatma kararı sonrası akılalmaz bir şekilde her kafadan ses çıkmaya başladı..

Malumunuz çok başarılı bir dönem geçirerek bu pandemi sürecini en az hasarla geçirmeye çalışırken, normalleşme yönünde de ciddi adımlar atılıyor.. Kahraman sağlık çalışanlarımız ve Sağlık Bakanlığımıza bir kez daha teşekkür etmekte yarar var...

Geçtiğimiz hafta içerisinde Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir biraraya geldiler ve liglerin geleceği üzerine bir toplantı yaptılar...

Bu toplantının ardından telekonferansla açıklama yapan Başkan Özdemir, ligleri 12 Haziran’da şimdilik başlatma kararı aldıklarını ve takvimimiz için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağıyla ilgili karar vereceğini açıkladı..

Evet bu karar sonrası o kadar yorumlar yapılıyor ki; bir kargaşa kapladı tüm futbol camiasını.. Tüm kulüpler kendi bulundukları mevkiden ötürü de olsa gerek TFF’nin kararını destekleyenler de var, yerin dibine sokup tarihin erken olduğunu söyleyenler de var..  Yine TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekipleri tarihin temmuz ayına çekilmesi için başvuruda bulundu.

Evet ciddi bir sorunla başbaşayız. Geçmiş haftalarda da söylediğim gibi, bu krizden çıkmanın tek yolu hayata dönmekten geçiyor..

Tüm bunları söylerken de şu ayrıntıyı unutmuyoruz.. O da insan hayatının herşeyden ama herşeyden önemli olduğunu... Kontroller ve tedbirler alındıktan sonra da hayata bir şekilde adaptasyonumuzu sağlamamız gerekiyor... TFF’nin verdiği kararı bu aşamada son derece anlamlı ve yerinde bulanlardanım.. Bakınız, geçtiğimiz günlerde çok kapsamlı bir araştırma yapıldı.. Ligimiz ve Avrupa’nın 8 büyük ligi kıyaslaması ortaya çıktı.. Ve bu çalışmada en çok değer kaybını yüzde olarak Süper Lig yaşayacak. 687 milyon Euro’luk oyuncu değeri olan Süper Lig, öngörüldüğü gibi 12 Haziran’da başlarsa değeri 536 milyon Euro’ya (-21.9) gerileyecek. Eğer lig iptal edilirse değer 485 milyon Euro’ya (-29.4) kadar düşecek. Süper Ligimizi, İspanya La Liga eksi 28.7’yle, tescil edilen Fransa Ligue 1 eksi 27,1’le, Liga Nos eksi 26.4’le, Serie A eksi 26.1’le, Premier Lig eksi 25.4’le, Bundesliga eksi 25.4’le, Eredivisie eksi 24’le, Jupiler ise eksi 23.6’la gelir kayıpları yaşayacak.. Şunu da atlamayalım, bu sekiz büyük ligin yayın gelirleri, sponsorluk gelirleri ne denli büyükse bizim yayın gelirlerimiz ve sponsorluklarımızın da aşağıda olduğu gerçeğini paranteze alalım.. Yine Fransa’da PSG’nin şampiyon ilan edilmesi sonrası Fransa Futbol Federasyonu bir bankayla anlaştıklarını ve yaklaşık 224.5 milyon avro kulüplere yardım yapılacağını söyledi!..

Tüm bu bilgiler ışığında hâlâ ama hâlâ, işte ligler erken başlıyor, yok efendim tehlike atlatılamadı diye binbir türlü mazeret ortaya atıp serzenişler ve hayıflanmaların artık geride kalması lazım..

Elbette son olarak Beşiktaş ve 2. Lig’de Sancaktepe’de çıkan pozitif testler ve daha birçok kulübümüzde yapılan testlerin nasıl geleceğini merakla bekliyoruz.. Ama şunu unutmamak lazım ki; yangına körükle giderek olayları daha da krize dönüştürmemek hepimizin elinde...

TFF Başkanı Özdemir’in de işaret ettiği gibi futbolcularımızın da tek bir görevi var. Takımlarımızda verilen görevi yapmak, sahaya çıkıp tam randımanla futbol oynamak!.. Artık bu verilen karar üzerine farklı şekilde gündeme gelmek de hem futbolcularımızın ve hergün kanal kanal dolaşan teknik direktörlerimizin işi olmamalı..  

Sonuçta TFF’nin almış olduğu bu karar; Türk futbolunun geleceğini kurtarmaktan başka birşey değildir!.. Bu böyle biline...

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Türk futbolu zaten batmış kulüpler batmış . Hangi futboldan bahsediyoruz . Oynansa da oynanmasa da değişen bir şey olmuyor . Şimdiye kadar hep kandırdılar . Virüs te işte tuzu biberi oldu .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23