• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

TFF’nin; ligimizi 21 takım olarak belirlemesi de Türk futboluna zarar vermez mi?!?

04 Ağustos 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

A

rtık tamamen pandemi öncesi ve sonrası olarak nitelendirdiğimiz dönem Türk futbolumuza egemen olmuş durumda.. Geçtiğimiz hafta Türkiye Futbol Federasyonu’nun küme düşmeyi kaldırması ve daha önemlisi yabancı futbolcu kuralını 1 yıl ertelemesi sonrası artık gözümüz kulağımız eylül ayında başlayacak yeni sezona odaklanmış durumda..

Öncelikle pandemi sürecindeki dik duruşu sebebiyle TFF’yi her defasında takdirle karşılamışken, küme düşmenin kaldırılması kararını ise büyük bir şaşkınlıkla izledim.. Nedenine gelince; Süper Lig’in 21 takım olarak dizayn edilmesi demek 6 hafta daha kulüplerin borç batağına itilmesi demek.. Siz hem ekstradan 6 hafta daha maça çıkacaksınız hem de yaptığınız o bol keseden sözleşmelerdeki maçbaşı ödemeleriyle daha da kulüplerin gelir-gider bütçelerini derinleştirmiş olacaksınız.. Böylesi basit bir denklem bile kulüplerimiz için belirleyici bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.. Gelelim işin bir de hakkaniyet boyutuna... Şimdi TFF yönetimine şunu sormazlar mı? Geçen sezon düşen Akhisarspor, Erzurumspor ve Bursaspor’un günahı neydi? Tamamen bunu virüse bağlamak ise hakikaten kolaycılık olur.. Eğer siz kulüplerimizi ayakta tutmak istiyorsanız bütçelerine yardımcı olmak için yapılan gelirlere ek yapabilirsiniz ve de en önemlisi yaptıkları saçma-sapan transfer politikalarına futbolun patronu olarak müdahale edebilirsiniz.. 

Ama sezon başından beri tüm kulüplerimizin canhıraş mücadelesi sonrası küme düşen Kayserispor, Ankaragücü ve Malatyaspor’u bu çerçeveden çıkarıp farklı bir boyut kazandırırsanız ligimize bunun altından daha çok suların akacağını da bekleyebilirsiniz.. Nitekim anında bir akım başlatıldı işte.. Özellikle Play-Off oynayan Adana Demirspor’un yaptığı Süper Lig 22 takım olsun itirazı... Şimdi şunu TFF idarecilerine hatırlatmak lazım.. Seneye 4 takımın kümeye düşürülmesi ve ligimizin 20 takım olarak devam edilmesi kararını verirken acaba maddi boyutu derinleştirerek analizler yapıldı mı? Şayet yapıldıysa ne ala, ama yapılmadıysa önümüzdeki yıllarda çok daha büyük krizlerin ve çatışmaların olacağını beklemek herhalde şaşırtıcı olmaz... Ve yine Adana Demirspor’un bana göre de haklı itirazı sonrası TFF’nin yaptığı manidar açıklamadaki şu söylem hakikaten düşündürücü... TFF’den “Lig’in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor’un Süper Lig’e alınması kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açmakta, aynı zamanda Türk futboluna zarar vermektedir” açıklaması sonrası ise şu sorunun sorulması elzem olmaktadır...

Başlığımızda dediğimiz gibi TFF’nin; ligimizi 21 takım olarak belirlemesi de Türk futboluna zarar vermez mi?!? Bu sorunun cevabını önümüzdeki sezon yaşayacağız elbet ama kulüplerimizin daha da sarmala dönecek bütçelerinin altından nasıl kalkacaklarını ise ilerleyen yıllarda çok daha net görebileceğiz... Şunun altını kalın çizgilerle çizmek gerekir ki; Türk futbolunun kurtuluş reçetesi 21-22-23-24 takımlı liglerde değil, kulüplerimizin idari kadrolarındaki işbilmezliğin asgari düzeye indirilmesiyle mümkün olacağını umarım TFF’deki değerli yöneticilerimiz anlar da iş işten geçmeden gereken yapılır!.. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adanalı

Kimle ne problemimiz olursa olsun adaleti ayakta tutmalıyız. Nefretlerimiz bizi yönetmemeli. Düşmanımızda olsa..Bizim aleyhimizede olsa adaletle karar vermeliyiz.Ben akit gazetesinin yayın politikasını beğenirim. Ali koçada pek sempatiyle bakan biri değilim.Ama insanlara birşeyler anlatmak istiyorsak bunu adil bi şekilde yapmalıyız aksi takdirde inandırıcılığınızı kaybedersiniz ve bu durum daha çok karşı tarafın işine gelir ve buradan bir mağduriyet hikayesi çıkarıp günü kurtarabilirler..Vesselam.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23