• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Emrah Savcı
Emrah Savcı
TÜM YAZILARI

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ısrarla bir radikal karar daha bekliyorum!

01 Haziran 2020
A


Emrah Savcı İletişim:

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu nihai kararını verdi ve Süper Lig 12 Haziran’da startını veriyor.. Elbette alınan tüm önlemler ve yepyeni talimatnamelerle...

Öncelikle başından beri savunduğum gibi, Türk futbolunun içine dinamit koymayan ve kararlılık içerisinde tüm sağlık kurullarıyla, Sağlık Bakanlığımızın tavsiyeleriyle dik bir duruş sergileyen Türkiye Futbol Federasyonunu kutluyorum.. Böylesi dönemlerde ayakta kalmak kolay iş değildir.. Ama ülke olarak büyük başarıyla yürüttüğümüz salgın sürecinde TFF ailesi de bence üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmiştir.. Sezarın hakkını sezara vermekte yarar var!..

12 Haziran kararının aslında fazla sürprize dönüşmediği son toplantıda bence yine federasyonunun radikal karar almasını senelerdir arzuladığım bir konu daha günyüzüne çıktı.. Günlerdir tüm gazetelerde ve spor kamuoyunda yabancı oyuncu sınırlaması üzerine yüzlerce haber etrafta dolaşmaya başladı. Tabii ki kulis bilgilerine göre önümüzdeki sezon 14 yabancı kuralının TFF tarafından 12’ye çekilmesi bekleniyor.. 8 sahada, 2 kulübede, 2 tribünde olarak yeni bir düzenin içine yavaş yavaş gidilmek isteniyor.. Bu sürecin bir zorunluluk olması da muhtemel gözüküyor.. Çünkü borç yükü altında inim inim inleyen kulüplerimiz için birde pandemi sonrası hakikaten yepyeni sorunlar yumağını görebileceğimiz bir futbol dünyasına doğru ilerlemekteyiz..

Alınacak 8+2+2 kararının Türk futbolu açısından bir kıvılcım olması kesinlikle düşünülebilirken, ben daha da ilerisine gidip Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi 2023 vizyonu çerçevesinde kademeli olarak yabancı oyuncuların kökünü kazımak için radikal kararları ben açıkçası Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bekliyorum ve her daim de bekleyeceğim..
Kesinlikle 8+2+2’nin önümüzdeki üç yıl içerisinde kademeli bir şekilde 6+2+2 ve 4+2+2’ye kadar düşürülmesi Türk futbolumuz için acilen alınması gereken bir pakettir!..
Nedenini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok!. Türk futbolunu kurtarmamız için sloganik ya da şovenizm kokan sözlere değil, gerçek rakamların bize ne getirip getirmeyeceğine bakmamız lazım..

Gerçek rakamlara baktığımızda şu anda 450 milyon TL’lik bir zararla karşı karşıyayken Süper Ligimiz, 18 kulübümüzün 30-32 milyonluk bir zararla sezonu kapatması muhtemelken, artık tek çarenin altyapı olduğunu idrak etmenin zamanı sizce de gelmedi mi?

Kovid-19’un futbola vurması beklenen daha nice problemlerin olduğunu düşünürsek, TFF’den radikal bir karar beklemek haksızlık olmaz diye düşünüyorum..

Kaldı ki; bu süreci kendi öz kaynaklarımızla, kendi genç yeteneklerimizle ne denli sürdürebilirsek, Türk Futbolunun kurtuluş reçetesini de tüm dünyaya ilan etmiş olacağız...

Darboğaz içerisinde olan kulüplerimiz için bu reçetenin devamlılığı da Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararlı duruşuyla mümkün olacaktır.. Ne diyelim o zaman yap bir radikal karar daha ey TFF yönetimi!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alvarlıefe

İlk sene 20 yaş altı 2 oyuncu 18 içinde olacak dersin seneye 4 futbolcu dersin sonraki sene bunlardan bir tansi ilk 11'de sahada olacak dersin vs. Bu işi çözersin bukadar basit
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23