• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Fahrettin Dede
Fahrettin Dede
TÜM YAZILARI

Pazar akşamı YSK önünde 50 bin avukatla...

29 Mart 2019
A


Fahrettin Dede İletişim: [email protected]

Türkiye, pazar günü yani yalnızca 2 gün sonra yerel yöneticilerini seçmek için sandığa gidiyor. Ama başta CHP olmak üzere muhalefetin en ağır yenilgilerinden birini ve sonuncusunu aldığı 24 Haziran genel seçimlerinden bu yana muhalefet cephesinde değişen hiç bir şey yok. Hoş, benimki de kuru beklenti, değişimin emaresi dahi yok!

ÇOKTAN HAVLU ATMIŞ OLMALARI GEREKİRDİ AMA...

Dün CHP’nin Edirne Belediye Başkanı ve adayı Recep Gürkan’ın 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesini destekleyen konuşması sızdı internete... Buna rağmen Gürkan halen CHP adayı etiketiyle konuşabiliyor. Özellikle Millet İttifakı’nın aday listeleri siyasilerden oluşan bir listeden ziyade PKK-Pensilvanya kollektifinin izdüşümünü andırıyor. Strateji; ittifakın yasal üyeleri CHP-İYİ Parti’nin dışarıdan el sıkıştıkları, HDP’nin eşbaşkanınca açıklandı: Kaybettirmek! Cumhur İttifakı ise kazanma temelinde bir propaganda yürütüyor. Ancak herşeye rağmen Millet İttifakı’nın İstanbul ve Ankara adayları; yani Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yarışta çoktan havlu atmış olmaları gerekirken, halen kazanmaktan bahsedebiliyorlar.

KADERLERİ MUHARREM İNCE’YE Mİ BENZEYECEK?

Mansur Yavaş, yenilmesine rağmen güreşe doymayan pehlivanlardan; ilk günden bütün propagandasını kazanmak üzerine kurgulamış. Ekrem İmamoğlu, “Aramızda kalsın, vallahi de billahi de kazanıyoruz” diyor. Diyor ama çekingen bir ses tonuyla... Ama şu takdire şayan ki; her şeye rağmen çok da büyük konuşmuyorlar. Çünkü kaderlerinin günlerce 24 Haziran akşamı için meydanlardan gümbür gümbür “50 bin avukatla YSK önünde olacağım” deyip de o gece büyük bir çöküş yaşayan Muharrem İnce’ye benzemesinden korkuyorlar.

Neyse ki, bizim muhalefet hiç yenilmiyor; en önemli misali aldığı her yenilgi sonrası yenilgisine kulp takan Kemal Kılıçdaroğlu... Muharrem İnce, yenildi mi zannediyoruz? 1 Nisan sabahı itibariyle yeniden “Ben Cumhurbaşkanı adayınız Muharrem İnce...” nidalarıyla yollara düşecek, Kılıçdaroğlu’nu hedef alacak: “Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş!..”

Sanki kendisi yenilmemiş gibi...

Yine de ben çağrımı yapayım; eğer o kadar kendinizden eminseniz, tıpkı İnce gibi “50 bin avukatla YSK önünde” diye meydan okuyun... Ama zor iş, gecenin sonunda “Adam kazandı” mesajı atmak var.

 

Bana 2 hafta izin...

Seçim sonuçları ben olmasam da analiz edilebilir heralde... Ne de olsa bütün siyasi analistler ve yazarlar, Pazar akşamından itibaren seçmene kendilerinin aslında attıkları oylarla ne mesajı verdiklerini anlatacaklar. Seçmen de “Hmmm, o mesajı mı vermek istemişim?” diyecek.

Şaka bir tarafa...

Seçime ve gündemin bütün yoğunluğuna rağmen sizden sadece iki haftalık müsaade istiyorum. Allah’tan bir mani çıkmazsa iki hafta sonra tekrar görüşürüz inşallah...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23