• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Özhaseki Ankara’yı, Yıldırım İstanbul’u alacak

11 Şubat 2019
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

Yerel seçimlere 7 hafta kala sisler dağılmaya başladı. Mart ayında netleşmiş tablolar göreceğiz. İstanbul’da HDP seçmenleri “kafa karışıklığı” yaşıyor. 

Ak Parti seçmeni ise net; Binali Yıldırım’ın çok iyi bir belediye başkanı olacağına ve İstanbul’da oyları yükselteceğine kesin gözüyle bakılıyor. Oy kaybı olmadığı gibi yeni oylar dengeleri pozitif yönde etkilemeye başladı. 

Sorular daha çok Başkent’ten geliyor. Bunun tek sebebi var: 2014 seçimlerinde Ak Parti-CHP oy farkı % 1 civarındaydı; “Acaba yine öyle olur mu” diye kulisler konuşuyor.

Biliyorsunuz Ankara’dayım ve şehri iyi bildiğime inanıyorum.

Şu anki tabloya göre; Mehmet Özhaseki Ankara Büyükşehir’in yeni belediye başkanı olarak 31 Mart 2019 gecesi balkon konuşmasında Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağ yanında duracak ve ertesi gün şehri yönetmeye başlayacak.

Başkan Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı ve büyük bir siyasi dehaya sahip olan Özhaseki, ilk kez aday olarak açıklandığında rakibi Mansur Yavaş’la oy potansiyeli açısından “başa baş” durumdaydı. Gündemi takip etmeyenler durumun hâlâ öyle olduğunu zannediyor.

Özhaseki sahaya indiği günden bugüne oyları artırarak aradaki farkı açmaya başladı; rehavete kapılmadan da emin adımlarla yürüyor.

“MANSUR YAVAŞ GENÇLİK 

MERKEZLERİ’Nİ HDP’YE VERECEK”

Mansur Yavaş’a gelince; dindarlara hakareti yine kendi tabiriyle dil sürçmesiymiş! Azıcık daha dili sürçse “camileri ahır yapmaktan” bahsedecek.

Zira geçmişte camileri ahır yapan CHP zihniyetinin bugün gelinen noktada “Gençlik Merkezlerini” HDP’nin atanmış kadrolarına peşkeş çekeceği iyi biliniyor.

MHP kökenli olduğunu söyleyen Mansur Yavaş HDP’ye verdiği “Gençlik Merkezleri” sözü ile köklerini koparıp attığını açıkça gösterdi.

Mansur Yavaş’ın açıkladığı icraat yok. Kendisi CHP, İyi Parti ve HDP’den medet umarak işi onlara bırakıyor. “Tıpış tıpış” oy vermelerini bekliyor. İcraat diye sunduğu şeyler fecaat! “Ankara’da okula gitmeyen çocuk kalmayacak” diye vaat ediyor! İyi de Mansur Bey zaten Ankara’da tüm çocuklar okula gidiyor. Siz acaba hangi “çocuklar”dan bahsediyorsunuz?

ŞİMDİ SORALIM!

HDP; ANKARA VE İSTANBUL’DA 

NEDEN ADAY GÖSTERMEDİ?

HDP bu kez turnayı gözünden vurmayı hedefliyor. İstanbul ve Ankara’da “Gençlik Merkezi” adı altında PKK’ya lojistik sağlamayı umuyorlar. İmamoğlu ve Yavaş oyların bedeli olarak buraları seve seve HDP’ye teslim etmeyi vaat etti bile! Ama çarşıya pazara çıkınca “Aman güzel teyzem, canım amcam” pozlarını vermek onlar için hiç zor değil! Darbeye tiyatro diyenler elbette tiyatro çevirmeyi biliyordur.

Evet, ülkemizde “çözüm süreci” denen bir dönem yaşandı. Hüsn-i niyetle başlayan bu girişim HDP’nin bir türlü PKK’nın silahına dur dememesi sebebiyle son buldu. Yani HDP ile “ittifak” yapılmadı. Tam tersine onlara “Siyaset yap ama içinde PKK olmasın, terörü aradan çıkaralım” denildi. HDP tabir-i caizse “şımarınca” süreç bitti ve bugün PKK’nın terörist sayısı 700’e kadar düşürüldü, belleri kırıldı. HDP’ye oy verenlerin bir kısmı “Türkiye’nin partisi” sloganının boş olduğunu gördü.

Fakat şimdi ortada “gizli ittifak” var. HDP yönetimi Ankara ve İstanbul’da aday göstermedi, çünkü İmamoğlu ve Yavaş’ı “ortak aday” kabul ettiler. HDP bu kişilerden “oylarının bedelini” istemedi mi? 

Mansur Yavaş açıkladı; “Gençlik Merkezleri kuracağım” diye! “Ne var bunda, kursun” diyebilirsiniz. Tamam da “Aile ve Gençlik Merkezleri” zaten var! Mansur Yavaş, “Yeni Gençlik Merkezleri” adı altında HDP’ye lojistik destek üsleri kuracak. Beli kırılmak üzere olan terörü Başkent’ten besleyecek. Bu kesinlikle net bir durum!

“HATAY: BİR SİNAN BURHAN 

KLASİĞİ”

Hafta sonu Hatay’daydık. 

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin (AYD) Uluslararası Kültür, Turizm ve Medya Kurultayı’na konuşmacı olarak iştirak ettik. Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’la da verimli bir basın toplantısı gerçekleştirdik.

AYD Başkanı Sinan Burhan farklı görüşlere sahip onlarca gazeteciyi “ortak platformlarda” bir araya getirerek adeta bir “beyin fırtınası” estirip sinerji oluşturuyor. Belki de asla “bir araya gelemeyecek” meslektaşlarımızla hoş bir ortamda tanışma ve fikri tartışma ortamı buluyoruz. 

Ankara’da en keyifli ve verimli medya etkinliklerini Sinan Burhan’ın başkanlığındaki AYD gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerin yurtiçinde ve yurtdışında artarak devam etmesi Türkiye medyası ve ülkemizin ideallerine bir adım daha yaklaşılması açısından önem arz ediyor. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23