• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

5+5’ler fitne çıkarmasa göçmen sorun olmaz

07 Eylül 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

“Göçmen istemeyiz?” demeden, “İnsanı vatanından kaçmaya mecbur etmesek” diye düşününceye kadar, sorunlar büyümeye ve rahatsız etmeye devam edecektir.

İnsan için kendi köyünden, ülkesinden, çevresinden güzel yer bulunmaz. Kim niçin göç etsin? Devletinden, milletinden ayrı düşsün? Ama her toplumda ve dünyada başkasının sırtından geçinmek isteyen vardır. Bunlar yalnız kalsa, hiçbir zaman bir milleti ve insanlığı rahatsız edecek bir darbe veya terör uru olamazlar. Geçen asrın güçlü devletlerince beslenip teşvik edilen İsrail terörü ile tohumu atılan ve veba gibi süratle yayılan terör, darbe modeliyle geliştirildi, asrı işgal etti. Daima dış destek ve güvenceden güç alan terör ve darbe, insanı, insanlıktan uzaklaştıran, vahşete açılan, kan döken genel bir beladır. Maddi ve manevi kayıptır, huzursuzluktur ve göç doğurmaktadır.

Terör ve darbelerin doğurduğu göç, başından sonuna kadar felakettir. Kaçış yolunda kamyon kasasında veya denizde boğulmaya varıncaya kadar neler çeker. Bu göçler ileride rahmet de doğurabilir ama, çoğu zaman, asırlar süren problemler yaşanır. Buradaki zulüm, terör ve darbe destekçiliği, devletlerin çıkarcılığından doğan ve yanlışlar üreten yanlıştır. Mısır’da Sisi darbesi, Suriye’de Esat vahşeti desteklenmese, ne adalet, zulüm giyotini haline gelir; ne Esat’ın varil bombalarıyla yüzbinlerce masum hayatını kaybederdi? Ne insanlık, ne şehir ve medeniyetler kaybolur; ne terör böylesine üreyerek hem kendisi, hem de dünya için bir tehlike haline gelir, ne göç sefaleti ve sorunu ortaya çıkardı?

Bugün Sisi indirilip Mısır’da; Suriye’yi baştan başa harap edip, soykırımı yapan, milyonları göç ettiren Esat’ı, ortadan kaldırıp adil bir seçim olsa; Hatta, genişce bir güvenli bölge oluşturulsa, çözüm yolu açılır, göç biter.

Darbe ve terör örgütlerini doğuran, çıkar güçlerinin desteği ve fitneleridir. Kolay iştir. Çıkardıkları yangını söndürmek kolay değil. Yıkmak kolay. Fitne, kendi dolaşır. Nimet, bedel gerektirir, gayret ister. Ne gariptir ki şimdilerde, şeytan ve askerleri, ülkeler istikrarını kaybetsin diye birleşip seferber oluyorlar. Bir kısım ülkeleri ateşe veriyorlar, yangından ölümü göze alarak kaçanlar, “Bize gelmesin” kaygısıyla çırpınıyorlar. Ülkemizde istikrar olsun, yakmayalım diyenler birleşmiyor. “Yıldırım düşmek için ekser mualla taç arar; // Herkese gitmez bela, erbab-ı istihkak arar”. 

Devlet nimeti, fert, toplum ve gelecek nesiller için çok büyük nimettir. Dünyanın küçüldüğü, sınırların şeffaflaştığı bu çağda kabileden devlet olmaz. Olsa olsa geçici bir sığıntı olur. Devlet nimeti, tarih boyu birlik, istikrar, fedakarlık ve uğrunda hayat veren iman ve gayret ister. Terörist ve provokatör, yıkım için bunca gayret ederken, vatanperverin, ülke istikrarı kaygısını aşan bir bahaneye takılması, en ciddi felakettir. Irak, Suriye, Mısır örneği bir felakete davetiyedir. “Sahipsiz olan memleketin batması Haktır; // Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”

BM’ye, “Dünya bizden sorulur” diyen 5’lere ilave, bunların sabit destek ve gölgesi çıkarcıları da 5’le ifade edersek, işte bunların yönettikleri dünyanın hali? Şikayet çare değil. İyilik isteyen, imanla, ahlakla birlik olup, bedel ödeyip, güçlenip, iyiliği inşa edecektir. Türkiye, Allah’ın lütfuyla iyiliği inşa ümidini doğurduğu için, içte dışta, bilen bilmeyen bütün fitneciler, ülke istikrarına karşı birleşmiş çalışıyor. Bu seçim istikrar getirmezse, felaket gelir. Yalnız Türkiye için değil, İslam dünyası, tüm mazlumlar ve insanlık için hayati bir kayıp olur. Bu seçimdeki istikrar çıtası, hedefe yürüyüş hızımızın, güç ve imkanlarını da gösterecektir. 

Kul kusursuz olmaz. Atasözümüz, “Dünyada yarsız kalmış, kusursuz yar isteyen” der. Kaldı ki, “Kusur” gördüğümüz şey, çoğu zaman kendimizin eksik bilgi ile bakışımızdandır. Siyaset, yüz sene sonrayı da düşünmek zorunda olduğu için, kusur takdirinde yanılgı doğar. Siyasetin atmosfer farklılığı da, ışık kırılmalarını, dolayısıyla görüşü farklılaştırır. Seçimde küçük engellere takılmadan, istikrarın sağlam zeminine sahiplenmeliyiz. “Görelim Mevla neyler; // Neylerse güzel eyler”.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23