• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Bayram ve anne babalar, okullar açılıyor (1)

04 Ağustos 2013
A


Hasan Aksay İletişim: ,
Ramazan Bayramına girerken İslam dünyası, yine şehit kanlarıyla yıkanmaya, arınmaya devam ediyor. Müslüman,  uyanıp, diriliyor. Suriye’den sonra Mısır da, şehit kanıyla sulanıyor.
Geçmişteki zalimlerin halinden yeteri kadar ibret alınamayınca Neron’dan beter Neronlar çıkıyor. Bush, Irak’ı; Esat, Suriye’yi; Sisi, Mısır’ın yalnız bir şehrini değil, baştanbaşa yakıyor.
Günümüz zalimi, ibret alamıyor. İbret için, asgari utanma duygusu gerekiyor. Eski zalimler, vicdanını düşmana kiralamazdı. Ya şimdi? Düşünebilseler, sonlarından irkilecekler. Şehit kanı, Allah’ın rahmetini celp eder ve zalimin sonunu kötü bitirir. 
Ecdat, bu dünyaya, “ölümlü dünya” der. Ölümsüz dünyaya, “ahrete” dikkat çeker. Bu iki dünya birbirinin zıddıdır. Fanide kalıp, düşüncesine çıkardan başka temel bulamayan kimse, hayattan üstün değerlere eremez.
Zulüm ve gurur, insani değerlere geçit vermez. Zalim Esat, Suriye’de, halkı, camileri, İslam tarihini uçaklarla bombalayıp yok ediyor. Sade halkına değil, vatana ve tarihe hıyanet. Hz. Musa’ya karşı Firavunları; İslam’a karşı, Ebu Cehil’leri temsil ediyor. 
İman, ahlak ve edeple, çıkar engellerini aşar ve ölümsüz değerlere ulaşır. Yunus’lar; Bilal-i Habeşi’ler; Fatih’ler, bu diyarın kahramanlarıdır. Ahret diyarının, ahlak ve edep ikliminde, dünya geçici bir imtihan yeri olunca, hedef ebediyeti kazanmaktadır. Aklı ve inancı, geçici dünya imkanlarını aşamayan çıkarcı ise, inatla faniliğe sarılır. Şahsiyeti dahi önemini kaybeder. Geriye, gurur, mevki, servet ve kaba güçten başka bir şey kalmaz.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir aydır Rabiatül Adeviye meydanında, oruçlu olarak çöl güneşinde yanan milyonları; namaz kılarken alçakça şehit edilenleri göremiyor. Daha bir yıl önce, dünyanın onayladığı adil seçimlerle % 52 oyla Cumhurbaşkanı olan Mursi’yi, silah zoruyla indiren darbeyi alkışlıyor. Gözleri, ne demokrasi görüyor, ne binlerce yaralıyı, ne şehitleri, ne insanlık değerlerini görüyor? Darbeye, darbe bile diyemiyorlar.
Adeviye’de hanımları gösteren bir resim var gazetede: Ellerinde Kur’an ve kefenleri, ağızları bantlı. Bantta, “askeri darbe” yazılı. Bunları görmeyen Kerry, Mısır ordusu, ülkede demokrasiyi yeniden inşa etmekte olduğunu, söylüyor. İslam’a karşı, Rusya ve İran’ın, Esat yandaşlığı; İsrail ve Batı’nın, Sisi yandaşlığı ne ifade ediyor? Adeta, “Utanmadıktan sonra, her şey mümkün” deniyor? Taleplerime zemin olsun için girişi uzunca tuttum. Önce iç veya dış zulme maruz bütün ümmete ve mazlumlara Allah’tan zafer, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa, haftalardır edeple, irfanla direnen bütün kardeşlerime, Allah’tan güç, kuvvet vermesini, iki cihan saadetiyle ödüllendirmesini niyaz ediyor;  bütün Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.
OKULLAR AÇILIYOR, HER YER
OKUL VE HEPİMİZ SORUMLUYUZ
 İnsanın beden sağlığı için çevre kirliliği asrın meselesi oldu. İnsan ruhunu asıl etkileyen, Gezi çevresi değil, dünya ve ahret hayatını güzelleştiren veya tahrip eden çevre, seçilen arkadaş, kitap ve toplum denilen çevresidir.             l DEVAMI YARIN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23