• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Büyüyen sorunlar: Terör, rüşvet, huzur...

23 Kasım 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Sorunsuz, sorumluksuz ne insan olur, ne de toplum. Değişmeyen sorun ise, insan ve toplumların dünde kalmaması, daha iyi, daha ileri ve huzurlu bir dünya kurma sorunu ve sorumluluğudur. Zorluklar her zaman olacaktır. Şikayet değil, gayret gerektirir. Gece gündüzle, zorluk kolaylıkla beraberdir. “Dertsiz biriyim ben diyeceksen, olamaz ki; // Günsüz gecesiz bir yeri, insan bulamaz ki”.  

Yıkmak kolay, yapmak zor. “Asr-ı saadet” nadir yaşanıyor. İnsan, başarısını kolayda; ikbalini, karşısındakinin felaketinde arama şaşkınlığa düşebiliyor. Oysa hiçbir yıkım, tek tarafa zarar vermez. Napolyon, Hitler, Musolini gibi büyük yıkımcı, sömürgelerin, ortaya koduğu bilanço ibrettir? Başta insani değerler olmak üzere, her iki taraf da güven, refah ve huzurundan çok şey kaybetti, ediyor. 

Birkaç asırdır materyalizmin, iman ve ahlak cephesinde doğurduğu hasar, soğuk-sıcak, gizli-açık fitne ve savaşlarla güven ve huzuru kaybettirmektedir. Çıkar kavgacıları, darbe ve terör besleyicileri, yıkımı zirveye taşımakta örtülü soykırımlar yapmaktadırlar. Şimdi teröre, dünyayı ayağa kaldırırcasına acil çare arayanlar, gerçekte, darbeleri ve terörist hainleri, besleyip üreten, terörü dünya gündeminin baş köşesine getirenlerdir. Çare için öncelikle aynaya bakmaları gerekmektedir.  

Terörün çirkin ve kanlı yüzünü, anladığı dilden konuşarak da olsa, ortadan kaldırmak, acil bir görev olmuştur. Ancak bu ihtiyacı, tek başına ele almak ciddi bir yanlıştır. Kanlı terörle mücadele ederken, terör teşvik ve üretimi de aynı aciliyetle ele alınıp önlenmelidir. 

Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan, “Benim teröristim” desteği felakettir. “Terör!” diye dünyayı ayağa kaldıran Fransa Başkanı, sarayında teröristle poz veriyor. Putin, Esat teröristiyle Müslüman soykırımı yapıyor. ABD, dostu Türkiye’ye karşı terörist silahlandırıyor. Devlet güçtür. Devletler, böyle samimiyet ve ahlaka yabancı kalırsa, sorunlar da ağırlaşmaya devam eder. Devlet, güçle kurulur, adaletle yaşar. 

Milyonlarca insanı vatanından süren, vatansız hale getiren, öldüren, şehit eden, vahşetlerini dünyanın gözleri önünde devam ettiren Netenyahu, Esat, Sisi, Putin ve bunların destekçileri terörist değilse kim teröristtir? 

Terörist, neticede kendini, hıyanete, kine satmış akılsız bir zavallıdır. Terörün asıl suçlusu, terör üreten güçler, sömürgecilerdir. Dış desteksiz darbe olmaz. Filistin’de terörist İsrail zulmü; Mısır’da Sisi cinayetleri; Bush’suz Irak felaketi; Rusya İran olmadan Suriye’de böyle bir yangın düşünülebilir mi? Terörü üreten, çıkarcı güçlerin desteğidir.   

Hakkı, hukuku, insanlığı bilmeyen; kendini maymun, hayvan zanneden, insani yücelik ve sorumlulukların farkına varamayan, başkalarının sırtından kolay geçinmeyi başarı zanneden, sahip olduğu imkanlarla darbeci, terörist gibi hainler üreten şaşkın güçlülerdir asıl terörist. 7 Haziran seçimlerimizde dünyanın birçok yerinden sevinçten çıldıracak derecede taşkın sesler geldi. “Türkiye kaosa giriyor. Bir Suriye de onlar olacak” diye düşmanlıkları ağızlarından taşarken 1 Kasım’da, nasıl yasa girdiler. Hamd Allah’a!

Suçluyu dışarda arayıp, kendimizi temize çıkarmak imkanı yoktur. Allah’ın İslam nimetiyle, Hakkı, hukuku, iyilik ve insanlık yolunu gösterdiği, bütün insanlık için rahmet olarak sorumlu kıldığı, bir ve bütün olup, kuvvetle ve her türlü imkanla tüm insanlığa yardımcı olma nimetiyle nimetlendirdikleri Müslümanlardır. Bu nimeti, dağınıklık, acizlik zindanına mahkûm etmek büyük vebaldir. Ölümsüz imani, insani değerlerimizle şükürcü olmamız gerekirken, şikayetçi hale düşmekten kurtulacak bir gayrete ve vahdete muhtacız. İman ve insanlık imtihanı kolay değil. Bütün mesele vakit geçirmeden sorumluluklarımızı takınıp, birliğimizi sağlayıp, tüm insanlığa iyilik sunacak diriliğe ulaşmaktır. 

Çare İslam’da. İnsanlık işin farkında. İman, ahlak, edeb ve vicdan hüküm makamına oturtulmadan huzur yok. Hamd Allah’a! 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23