• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Davutoğlu’nun hükümet programı

08 Eylül 2014
A


Hasan Aksay İletişim: ,

T.C’nin 62. Hükümet Programı, icracı bir programdır. İcracı programlar, Manevi ve maddi kalkınma ile dış ilişkilerde yeni ufukları hedefler. Koltukları doldurup asayişi teminle sınırlı hükümetler de vardır. İcracı olmaya, ehliyeti veya ömrü yetmeyenler de. Hizmet kafası, laf üretip, bira festivali yapmakla sınırlı partiler, zaten kalkınmaya, yola, köprüye, hava alanına, Marmaray’a, her hizmete karşıdırlar.

1950 yılına kadar, tek parti hükümetlerinden, görüntüyü kurtarma çabası dışında icracı bir hükümet çıkmamıştır. Kaymakam, “Yüz numara açılış töreni” yapmış, gazete bunu yazmıştır. Lafa, marşa göre, nasıl yapılmışsa, 15 milyon genç yaratılmış? Ama, 1950 yılına kadar, Maraş’ta, Maraş gibi birçok İl’de bir tek lise dahi açılamamıştır. Ekmeğin karne ile verildiği; cenazeye, Sümerbanktan kefen bezi alamak  için, muhtar veya belediyeden yazı getirme mecburiyeti yıllarca sürmüştür.

Milleti kalkındırıp, etkinlik ve itibarını yükseltme gücü olmayan partiler, icracı hükümetlere karşı da, engel çıkarmayı iş ediniyorlar. Bunlar, eser çalıntısı, (irtihal) ile profesör olmuş kimseler gibi kof şöhretlerdir. İrtihalle şöhret olmuş tek parti hükümetleri yüzünden Türkiye, çok zaman kaybetmiştir. 

 Abdesthane ismi bile Fransa’dan çalmadır, irtihaldir. Kanun tercüme etmekle, “Milleti, muasır medeniyet seviyesine ulaştırdık” nutukları atılmıştır. Oysa, kopya çekip çalarken de yanlış yapmışlar. Senelerce, abdeshane levhaları, “Fransız medeniyeti” diye yanlış yazılmış. Millete iki kere levha parası ödettirilmiştir. “Sans= …sız” kelimesinin teleffuzu “Cent = 100” kelimesine benzeyince, “Sans Nümaro, “00” olacağına “Cent Nümaro, 100 Numara” olmuştur. Çalıntı medeniyet belası.

   1950’de demokrasi ile icra Hükümetleri doğdu. Hükümet Programları önem kazanmaya başladı. Bu kere de engellemeler, yetersizlik, darbe gölgesi engeller eksik olmadı. Menderes, Erbakan ve Özal hamleleri kesintiye uğradı. Erdoğan hükümetleriyle Cumhuriyet döneminin en uzun istikrar ve kalkınma dönemine gelindi ve halen devam ediyor. Her hizmet hamlesi, kendini yeniden inşa etmek zorunda bırakıldı.

Sayın Ahmet Davudoğlu, İlkeli demokrasi, insani kalkınma, Yaşanabilir mekan ve çevre, Güçlü ekonomi ve Öncü ülke başlıkları altında sunduğu Hükümet Programı ile AK Parti istikrar ve kalkınma döneminin yapısını ve hızını güçlendirmeyi hedeflemektedir. “İlkeli demokrasi” bölümüyle, Yeni Anayasa ve yoldaki engeller kaldırılarak başlayacak kalkınma, inşallah, “Öncü ülke” ufkunda noktalanacaktır.

AK Parti hükümetlerinin, teşkilatları ve milleti ile gösterdiği uyum, istikrar ve kalkınma hamlelerinin memnuniyetinin, sınırları aştığı görülmektedir. ABD ve İngiltere’den sonra, dış dünyanın sorunlarına en fazla eğilen ve yardım eden ülke olduk. Allah’a hamdolsun. Bu ilgi ve gayret, Türkiye muhabbetini yeniden yeşertti. İlk defa Sayın Erdoğan ve Sayın Gül’ün görev devir teslim törenine 95 ülkeden resmi katılım gördük. Bu katılım ve ilgi, milletimizin, hükümetimizin gücüdür. Yeni Türkiye için ümit doğuran çok şey vardır. Bir kaçı:

Her işin başı, ekmel-i ve eşref-i mahluk insan; toplum için kadrodur.

Sayın Erdoğan, daha Köşke oturmadan üç ülkeye resmi ziyarette bulundu. BM toplantısı ve Obama ziyareti sıraya girdi. Oysa, pasaportu on damga görmemişler oldu.

Cumhurbaşkanı seçimiyle boşalan AK Parti Genel Başkanlığı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu seçimleri, birlik ve bütün içinde, milletimize vakit kazandıran azami bir hızla tamamlanmıştır. Bu başarılar, ilerisi için ümittir; dosta müjdedir. 

Sayın Davudoğlu, Cumhuriyet tarihimizin en uzun istikrar ve kalkınma dönemini inşa eden AK Parti kadrosunun başarılı bir bakanıdır. Birikimiyle devam etmektedir. 

Bu hizmet kadrosu, giderek büyüyen millet desteğine sahiptir. 

Hükümet, millette ve dünyada tasvip görmüş, ilk günden, tam not almıştır.

AK Partiyle yarış ümidini kaybeden muhalefetin makam bekleyen kadroları, aklı selim ve milletle arasını açıp, ülke istikrar ve kalkınmasına düşman oldu. 14 parti, toptan yenildi. CHP Başkanlığına İnce’nin adaylığı? İki günde ortaya çıkan bir aday, kendini teklif edenlerin iki katından fazla, önemli sayıda, 415 oy olırken, teşkilattan imza toplayan, yılların Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 944 delege imzasıyla aday gösteriliyor ama, ancak 740 oy alabiliyor. Hala istifa edemiyor? Hayret! İbret! Muhalefetin acıklı durumu ve öfkesi anlaşılıyor? Ama çare? 

Türkiye’nin, değişime, hamlelere ihtiyacı vardır. Milletimiz, yıllardır icracı hükümet hasretiyle yandı.12 yıllık istikrar, değişim ve kalkınma yolundaki, devletin milletle müşterek gayreti, önemli bir güç ve imkan doğurarak devam etmektedir. 

Emeği geçen herkese teşekkürler. Allah yar ve yardımcımız olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23