• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Hayırlısı olsun

30 Mart 2019
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Dışarıda İslam düşmanlığı vahşetini artırdıkça, artırdı. Anlaşılan düşmanlar da, seçimden kendilerine pay çıkarmaya çalışıyor. Aksini düşünmeyi zorlaştıran sebepler ortada dolaşıyor. Bir kere, dünyanın her yerinde, besleme teröristler, darbeler, Müslümanları ve mazlumları vuruyor. Devletleri parçalayıp lokma yapıyor. İslam düşmanlığının körüklenmesi, akla sığar mı? Dünya bu yükü kaldıramaz. Oysa bunun tahrik fişeğini atan Amerika. Stratejik Ortağı Türkiye Başkanı BM toplantısına gelmiş, teröristlerle korumalara saldırı düzenletiyor.

Amerika’nın hali ibretlik. İstediğin kadar para basıyorsun. Yönetim çarkınız mı bozuk. Memurun maaşı askıda kalıyor. Irak’ta, Suriye’de teröristi asker yaptın. Teröristle savaş kazanılmaz. “Elden gelen öğün olmaz.” 

Siyasi partiler niçin kurulur? Devlet yönetimine talip olmak için. Mahalli seçimler için parti kurmaya gerek yok. Seçimle gelinen en yaygın makam, muhtar. Partisiz seçiliyor. Ana muhalefet, iki seçimdir, Başkent için partisinden aday bulamamış, “Ben MHP’liyim” diyen birini göstermiş. Rivayete göre CHP’liler “Yok. O, CHP’li ama MHP’den de oy almak için yalan söylüyor” diyormuş. Bu doğru ise bir değil iki kere felaket. Bir kere, milletin gözüne bakarak yalan söyleyen adam ne yapmaz? 2) CHP’nin, bir kimseyi, Başkent adayı yapması için öncelikli şartı, seçmenin gözüne bakarak yalan söyleyebilmesi midir? 

  Görülen o ki, ana muhalefet CHP, iktidar olma ümidini kaybetmiştir. Emanet milletvekili alıp satmaya başladı. Kârlı çıkmadı. Cumhurbaşkanlığına aday bulmakta sıkıntı yaşadı. Çünkü aday olan, milletvekili adayı olma şansını kaybedecekti.

 İşin garibi Türkiye’ye, dışarıdaki İslam düşmanlığı da burnunu sokmak için, mahalli seçimleri, tek imkân görüyor olmalı ki, gayretini artırdı. Gerçi, Kılıçdaroğlu da, dıştaki düşmana destekten geri kalmıyor. Yeni Zelanda vahşetinin teröristi Müslüman değildi. Bahanesi de terör değil. Osmanlı idi. Ama Kılıçdaroğlu heyecana kapılıp, terörle Müslümanları itham etmeye kalktı.

Şimdiye kadar dışardaki dost ve düşman, Türkiye’yi sığınmacılara ve mazluma dost diye övüyorlardı. Düşmanın sözü ve tavrı değişti. Hiçbir mahalli seçim, Türkiye’nin bu seçimi kadar önem kazanmadı. Türkiye küllerinden yeniden doğuyor. Saldırgan, hedef şaşırtıyor. Darbeci ve terörist besliyor. İslam’ı, Venezuela ve dünyayı tehdit; İsrail’i teşvik ve tahrik ediyor. 

Ak Parti, her seçim bölgesinde yaptığı ve yapacaklarını anlattı. Bu anlatım, laf üreten siyasetle, hizmet üreten siyasetin farkını ortaya koydu. CHP’nin, 16 milletvekilini emaneten satışı, alışı ve yeniden milletvekili listesine koyuşu aylar aldı. Gündem oldu. Vakit öldürdü. Meğer siyaset hizmet için yapılırsa ülke ve millete neler kazandırırmış. Millet bunu gördü. Nankörlüğü gördü.

Ak Parti, yaptıklarını ve yapacaklarını, ortaya koydu. Yaptıklarını gördük, görmeye devam ediyoruz. Gördüklerimizle yapacaklarına da inanıyoruz. Sayın Başkanın mitinglerindeki katılımlar da gösterdi ki, millet de görevini yaptı, yapmaya çalışıyor. Milletimiz, hiçbir zaman nankör olmadı. 

Karıncaya sormuşlar: Nereye? – Hacca! – Bu bacaklarla ulaşamazsın. –Yolundayım ya. Biz de, hükumetimizin masada ve sahada yapılabileceklerini bir an önce yapabilmek için çalıştığını görerek, millet ve devletimizin ümmet ve mazlumların tümünü kucaklama yolunda olmaya devam edeceğiz inşallah. 

“Hak şerleri hayreyler. Zannetme ki gayr eyler. Arif anı seyreyler. // Görelim Mevla neyler? // Neylerse güzel eyler.”

Hamd Allah’a! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23