• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Liderler kimseyi dinlemez mi?

18 Mayıs 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Sisi, Firavunları da aştı. Tarihe leke oldu. Bu zulüm, birçok devletin, çıkar uğruna destek verip icat ettiği bir vahşettir ve çağın ayıbıdır. Öncelikle, bu vahşeti lanetlemek, insanlık borcudur. İkincisi, Sisi vahşetine, baştan beri karşı çıkan bizim devlet ve milletimizdir. Bu idrak nimetten dolayı Allah’a hamdediyoruz. 

Millet iradesiyle ilk turda seçilen Cumhurbaşkanı Mursi’den, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi’ye kadar, Mısır’ın yetiştirdiği,106 kişiye birden idam cezası veren, çağdaş Firavun Sisi’nin, tez zamanda defedilerek, adaletin yerini bulmasını, Mısır’ın huzur ve sükuna ermesini Allah’tan niyaz ediyoruz. 

İnsanlığa yük olan bu ağır vahşeti, gecikmeden tespit ve ret etmek, vicdani ve insani bir mecburiyettir. Sisi felaketine daha geniş bakabilmeli idik. Fakat ihmali, ağır bir sorumluluk taşıyan önemli bir seçim yaşıyoruz. Pazartesi günleri yazıyorum. Seçime kadar üç yazım var. Sisi destekçileri, Türkiye’nin kaosa girmesi için çok daha gayretlidir. Bize, daha fazla gayret düşer. “Yazacaksın da ne olacak?” diyenler, haklı olabilir. Hani, Hac yoluna çıkan karıncaya, “Bu bacaklarla ulaşamazsın” demişler de, “Yolunda ölürüm ya” demiş ya! İşte öyle. Baksana CHP, bize sığınan mazlumları, soykırımcı Esat’a teslim edeceğini açıkça ilan ediyor.

Gelelim konumuza: 

“Ak Parti, nasıl olsa kazanacak” sözü, doğru. “O halde, gayrete gerek yok” sözü, ciddi yanlıştır. İstikrarın oyları, bir puan aşağı inse, fitne, çok ümitlenmiş gibi yıkım seferberliği başlatır. Oy ne kadar artarsa, millet önündeki engel, o kadar azalır.

Nereden çıkıyorsa, “Liderler kimseyi dinlemez” sohbetleri? Bir kere, lider dinlemez söz yanlıştır. Seçim atmosferinde bu yanlışı konuşmak çok daha yanlıştır.

Lider, söz dinler. Kral, sultan, imparator, halkı dinlemek için, tebdil-i kıyafete dahi girdiler. Aile reisi, ailesini dinlemez mi? Her sözün gereği yapılamaz; o ayrı. Bu gerçeğe rağmen, “Lider oldular ya, kimseyi dinlemezler” türü genelleme, iz bırakır, şartlandırır. Arkadan diktatör isnadı gelir. Ortaya konuşur gibi yapanın sıkıntısı, kaybedecekten değildir. İstikrarın reyini kırparak, istikrarsızlığa davetiyedir.

Dünya ve bölge şartlarımız, istikrar partisinin oylarını, her seçimde biraz daha yükseltmesini gerektiriyor, hatta zaruri kılıyor. “Beş, dünyadan küçük”. Bu beş, silah, sermaye, zorbalık ve fitnede dünyadan ağır. Bu dengesizliğin fay hattı Ortadoğu, kırılma noktası, Türkiye’de olsunisteniyor. Önlemenin imkanı, milletin liyakatındadır.

Beşler, farklı görünseler de, İslam’a karşı birdirler. Bir asırdır Türkiye, terör ve darbelerle engelleniyor. Kurtulmaktayız ama, onlar da ısrarla çalışıyor. Rusya, Çin, İran’ı yedeğe alıp, Suriye’yi harap etti; Batı da Mısır’ı mahvetti. 

Milletler, layık olduğu idareye kavuşurlar. Liyakatın ilk şartı, birlik, fedakarlık gibi ahlaki değerlerdir. Bir evde birlik, düzen yoksa, başka bela aramaya gerek kalmamıştır. Suriye Mücahitlerinin bir araya gelmesi çok zaman aldı. Mısır’da, İhvan ve Selefi ayrılığı, düşmana ümit oldu. Darbeyi bu ümit doğurdu.

CHP, iktidar olursa imiş, mazotun litresi çifçiye, 150 kuruş olacakmış. CHP Ecevit’le iktidardı. Hem de petrolün varili 27 dolardı. Çifçiye indirim olmadı. Tam tersi, çifçiye yapılan bütün teşvikler, toptan kaldırıldı. Yunanistan’da Çipras da, taç giymeden bol keseden atıyor, adeta, “Su altında çiflikler bağışlıyordu?” 

CHP asra merdiven dayayan bir parti. Yaptıkları? Kaç darbeye destek; kaçına avukat? AK Parti, 2023’te Fert Başına Milli Geliri, 25 bin dolara çıkarmayı planlamış. Delili, “12 yıl, kriz dönemlerinde dahi, sürekli kalkındık. Ortalama her yıl 5.3 büyüdük ve en hızlı kalkınan ülkelerden olduk. G20’lere girdik” diyor. 

CHP dönemi, 67 vilayetin çoğunda lise dahi yoktu. Ortaokulu bitirdiğim 1948 yılında koca Maraş’ta lise yoktu. Okumuş gençler iş bulamıyor. Doğru. Çünkü CHP İmam Hatip Okullarının istikbalini karartırken, bütün sanat okullarının ufkunu kararttı. Şimdi sanayi, kalifiye işçi bulamıyor. Meslek okullarını dışlayan bir eğitimde her okuyana devlette bir masa bulma imkanı yok. Bereket milletimiz müteşebbis de, kendi işini kendi kuruyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23