• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Milli Eğitim Bakanımıza, kadrolarına teşekkür

22 Ocak 2017
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Türkiye ateş çemberinde? Zor günler. Safları sıklaştırmak, dikkatli olmak herkesin görevi. 

Zorluklar, yalnız değildir. Allah kolaylığı da karşısına koyar. 1) Münafıklar, ne kadar dikkat etseler de fitnelerine devamla kendilerini belli ederler. 2) Samimiyet halkalarında küçük ayrılıklar ortadan kalkar, birlik ve dayanışma doğar. Ve genellikle bu birlik ve dayanışma devam eder gider. AK Parti, MHP’nin memleket meselelerinde uzlaşması, düşmanlık ve saldırılar karşısında, onların kötülüklerini aşan çok önemli ve güzel şeylerdir. Kendi bünyemizin güç kazanmasıdır. 

Şimdi kendi kendime bir soru soruyor, diyorum ki, “Bu kadar zor günler ve güzel olaylar içinden başka yazacak konu kalmadı da maymun meselesi mi kaldı?

Evet, yazılması gereken şeyler çok. Yalnız Türkiye değil, bütün dünya için çok önemli bir “Dönüm noktası; değişim asrı” görülüyor. Ve bütün bu olayların merkezinde bir yıldız gibi parlayan Türkiye gözüküyor. Düşmanlıklar, ülkenin yolunu kesmek isterken yol açmaya vesile bir imkâna dönüşüyor. 

Maymun meselesine gelince? İnsani yüceliği inkâr ederek, insanı hayvanca harekete sokan bir düşünceye zorlamak, her şeyden önce insanı, “Mekarimi ahlak”, güven doğuran yüce ahlaktan mahrum kılan bir ilk yanlışa mahkûm etmek, özellikle ağır doğum sancıları başlamış, temelleri atılmakta olan bu “Medeniyet asrı”nın temeline dinamit yerleştirmek derecesinde büyük bir cinayettir

Yeni medeniyet, bizatihi insana güven doğuran, ahlakı, insani yüceliği dışlamayan, hakim kılmaya çalışan bir medeniyet olmak zorundadır. Sayın Bakanımızİsmet Yılmaz Bey’in, insanın hayvan çocuğu olduğu iftirasını, tuzağını okul programlarından çıkarması, iki bakımdan son derece önemlidir: 1) Hadise bizzat hayati derecede önemlidir. 2) Devletimiz, yani yetkili siyasi kadrolarımız, yalnız şartların zorlamasıyla gündeme oturan acil meselelerle değil, köşe bucaklara saklanmış bütün hayati meseleleri de takip ederek düzeltmeye çalışmaktadır. Bu da, millet olarak her ferdimize, devletine yardımcı olmak sorumluluğu yükler.  

İnsanı hayvan görmek, insani yüce ahlakın yoluna tuzaklanmış bir bomba gibidir. İşin ne kadar acil olursa olsun, yoldaki tehlikeli bir tuzağı halletmek ve hıyaneti önlemek öncelikli bir insanlık görevi haline gelir. 

Bu yazının başlığı, şöyle de okunabilir: Hain bir tertiple, ilim, araştırma adına kılıflanarak insanlığın önüne sürülen; insanı “Ekmel-i ve eşref-i mahluk” olan yüce fıtrat tahtından indirip, ahlaki ve insani sorumluluklarından uzaklaştırıp, aşağıların aşağısına düşürmeyi hedefleyen; bir suikast çetesinin tuzağı olan “Maymundan doğma safsatasını” okullarımızdan kaldıranlara teşekkürler.”  

Allah, insanı, yüce bir fıtratla yaratmıştır.“Ekrem-i mahluk ve eşref-i mahluk”tur. Çok verilenden çok şey istenir. İnsana, akılla beraber sayısız nimet verilmiştir. Bu fıtrat yüceliği ile beraber gelen son derece önemli ve şerefli, iman ve güzel ahlak ve insanın, “Emin; Mü’min” olması gerekmektedir. 

İman ve ölümsüz ahlaki değerler, insanlığın yolunu aydınlatır. Dünyada da ahirette de güven ve huzur içinde yaşamasını sağlayan ve sağlayacak olan tek imkândır. İman, güzel ahlak, yani insan, “Mü’min (inanılan kimse)olmadan, kimsenin, dostunu düşmanını dahi tanıması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı, titizlikle seçilmiş yaverinden emin olamazken, Kâbe’de her gün milyonlar bu güveni yaşar. ABD’nin 67 milyar dolarlık dev petrol şirketini bir anda batırırlar.

İnsan, fıtrat yüceliğini devam ettirmek sorumluluğunu unutur gereğini yapmazsa, yücelik kalmaz hayvandan aşağı düşer. Nimet-külfet dengesi vardır. Külfetsiz nimet olmaz. Padişah, padişahlığını yapacak! İnsan olma şerefi, padişahlıktan da büyük nimettir ve insan ahlakıyla insandır. Ne insanlık kalır ne güven?

Bu maymun masalı, akla ve mantığa terstir. Şöyle ki:

Bütün bitki ve canlı nesillerine bakalım: Hiçbir canlı, bir emek, dışardan bir zekâ ve irade müdahalesi olmadan kendiliğinden tekâmül etmez. 

Fıtrat kendiliğinden, çok üstün bir yaratığa dönüşmemiştir. 

Zamanla gayrı müsait şartlar altında bozulma, dejenerasyon olabilir.

Hayvanın ahlakı olamaz. Ahlaki yücelik insana özeldir.

İnsan hayvanlaşabilir mi? Ahlakını kaybederse olur. 

Tekâmülle insan olunmaz. Çünkü aynı fıtrat, hiçbir mahlûkta yoktur. 

Maymun insana benziyormuş? 

Kaz tavuğa; buğday arpaya; fasulye baklaya benziyor. 

Aklın eseri, yapay değişimler dışında böyle bir değişim görülmemiştir.

Turuncun farklı dallarına portakal, mandalina, limon aşılansa, aynı ağaçta dört çeşit meyve olur. Zamanla tek meyveye dönüşmez. Kâinat tam bir nizam içindedir.   

Maymun insan olmaz. İnsan, ahlakını kaybederse maymunlaşabilir.

Papaz okulu mezunu bu Yahudi, “Araştırma yaptığım maymunların insan bozulmasından doğduğunu tahmin edebilirdi? Hainlikle, imkânsızı ilan etti.

Bu fitneyi, okullardan kovmak için çalışmalar yapan bütün Bakanlarımıza, özellikle tatbike koyan bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Beye ve emeği geçen her ferde şükranlarımızı ifade etmeyi önemli bir görev olarak arzediyorum.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23