• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Oy, sandıkta değişirse, devlet, eşkıya eline geçer

20 Mayıs 2019
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Toplum hayatını genişletip birlikte yaşama imkanıyla, hayatı kolaylaştırıp, güven ve gelişimini sağlayan, milleti, dağınıklıktan koruyan imkan devlettir. Allah milleti ve ümmeti vahdetini temsil eden, devletten mahrum etmesin. 

Her kurum için, ahlak, şeref ve haysiyetten mahrum alçakların kiralanıphainlik için maskelerle donatıldığı; evrensel politika ve medyalarla korunduğu bir devirde yaşıyoruz. Hayatı, ahlakı, ehliyet ve dirayetiyle denenmiş, güven doğuran siyasi kadrolar, çağın en hayati ihtiyacıdır. Yetmez. Millet de aynı derecede uyanık olmalıdır. Şehit cenazesinde katil; camide hain ağırlanmaz. 

Demokrasilerde, devlet kadrosu oluşturma sistemi seçimdir. Halkın ilk seçimi, siyasikabiliyetleridenemedir. Denenmişi denemek, ahmaklıktır. Ahmaklık, felaket davetiyesidir. Yaptığı hizmetlere, eserlere, heykellere bakacaksın!Çeşitli imkan ve vasıtalarla, sosyal ve siyasi şartların gölgesinde, sadece seçilmek için dayanışan, yapacağı hizmetler yerine, taklit, tenkit ve fitneden başka söz bulamayanlarınpeşine düşmeyeceksin!Düşersen, sade kendin kendinin düşmanı değil, Millet ve ümmet haini durumuna düşülür: Neyzen Tevfik, neyiyle, Mevlana gibi ikaz eder: “Reyini verdiği şahsın, kim olduğun bilmezsen? // Kendi düşmanını kendin seçmektir” der.

Allah’a şükür milletimiz, “Lafa değil, işe bakar.” Bakmış, Menderes; Özal ve Erbakan’ı beğenmişti. Onların yolunu kara kış kesti. 

Milletler, hizmetini gördüğü lideri, Kanuni; 2. Abdülhamid gibi değerleri; içte dışta bütün düşmanlar, “Diktatör! Yeter! İndirin!” diye yırtınsa da? Vatanperverler tutmuştur. Gitse? Tekrar getirmiştir. Çünkü ne kadar uzun zaman başta tutabilirse, millet, o kadar yarar görmüşür. Hitler yıkıntısından Almanya’yı, uzun iktidarıyla ayağa kaldıran Adenauer, daha önce Bismark’ı millet bıraktı mı?Şimdi Milletimiz, “Erdoğan!” diyor. 17 yıldır, imkan ve Allah’ın lütfuyla, yapılan hizmetler görülüyor. İnşallah, özellikledış düşmanTürkiye’yi dize getirmek gayret ve ümidini kaybedene kadar, biz de, bu istikrar ve iktidarı kesintiye uğratmayız. 

20. Asır 2. Çeyreğinde, CHP, “Benden başka bir imkanınız yok. Beni beğeneceksiniz!” demiş, millet, sükuta mecbur olmuştu. O da, “Sükut kabuldür” deyip, “Millet ne yapıyor? Ne yiyor? Ne istiyor” diye bakmaya bile ihtiyaç görmeden, çeyrek asır milleti, kendini alkışlamaya mecbur etmişti.  

Tek parti böyle gitti. Seçilmeyi, ehliyet ve devlet adamlığızannı yanlıştır. Halk, seçimde, “Devletimi, bu kadroya emanet edebilirimdiyorsa, seçim budur. Mahalli seçimi evrensel boyuta taşımak, ülke istikrarına pürüz çıkarmaktır. CHP muhalefeti, 70 yıldır seçim imtihana giriyor. Her imtihanı, not kaybı ve sızlanma ile sonlanıyor. 

CHP’nin öfkesi, tenkitte, yargıya kadar uzandı? Başkan adayı, noterde, “İşçi çıkarmama senedi” yazdırıp, fotokopisini dağıttırıyor.Başkan olur olmaz, 93 işçiyi çıkarıyor. “Noter senedi versek de, bize inanılmaz” demek mi istiyor?  

İstanbul Belediye başkanı seçimini, YSK, neden bozduğu açık. YSK gerekçeyi yazıyor. Bekle.Veya Ak Partinin bir aydır konuşulan 4 bavul dolusu deliline bak: “Oyları çaldılar!” CHP, sandık dışı yollarla kazanmayı, güç gösterisi sayıp, bunun yaygınlaşmasından zevk mi duyuyor? Dört örnekle somutlaştıralım: 

CHP, tekparti iktidarının, “Açık oy gizli tasnif” seçim sisteminin millet seçimi ile alakası var mı? 2- Motel’deki pazarlık. 12 milletvekili transferiyle kurulan CHP iktidarı seçimle mi kazanıldı? 3- Ecevit’in komutu ve bütün CHP milletvekillerinin ayağa kalkarak bağrışlarıyla, yemin etmesi engellenen Kavakçı’ya verilen oylar, CHP tarafından çalınmış değil midir? 4- 16 milletvekili, Kılıçdaroğlu emriyle, yani, yüz binlerce millet oyunun, Akşener’e devrinde, oy, millet, seçim saygısı var mı? 

Bunlar da, gösteriyor ki, CHP’nin, tek meselesi seçimdir. Ülke istikrarı, yönetimi, kalkınması diye bir meselesi yoktur. Hava alanı, Yüksek Hızlı Tren, savunma sanayiini zaten istemiyor? Hayret değil mi? CHP’nin yapabileceği, “İşin kolayı, Esat’la, Sisi ile anlaşalım” demek mi kalıyor? Suriyeli, 500 yıl tek devlet olduğumuz kardeşlerimiz, Çanakkale şehitlerinin torunları? Katil mi olalım?

Türkiye, ölümsüz değerler mecrasında, Allah’ın lütfuyla, bütün insanlığa yarar sağlamaya; insani değerleri hayat yapmaya gayret ederek ilerlemektedir. Siyasetten maksat, şehadete kadar ne bedel varsa ödeyerek, millete, ümmete ve tüm insanlığa yararlı olmak, hizmetler üretmektir.

“Mevlam görelim neyler

Neylerse güzel eyler.”

Hamd Allah’a! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23