• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Seçim üzerine merak edilen 3 konu

18 Ağustos 2014
A


Hasan Aksay İletişim: ,

1) İktidarda; 2) Muhalefette; 3) Politikada değişim? Olacak mı? Nasıl? 

İKTİDARDA DEĞİŞİM:

Seçim, hizmetle kazanılır. Tebrik edilir. Devam demektir. Daha tecrübeli, daha verimli hizmetler beklenir. Kazanan iktidarsa, tecrübesiyle, edindiği güvenle, geçen dönemlerde oluşturduğu alt yapısıyla hizmet kalitesini ve hızını artırır. İktidarın, gücünü doğrudan halktan alması yapısal yenilenme getirir. 

Tek parti dönemi, dikta, darbe ve taklitçilikten kurtulan ülkelerde yenilenme, değişim, hayati bir ihtiyaçtır. İstikrarı yakalayan millet ve devletimiz, değişim ve gelişmesini, kendi tarihi ve ahlaki değerleriyle inşa etmelidir, edecektir.  

Siyaset, çileli ve hayati bir görevdir. Ter, başarı, sabır ister. Epikür, “Rahat yaşamak istersen siyasetle uğraşma! Fakat en büyük haz, hakkını alamayanın hakkını alıp teslim etmekle olur. Bu da ancak siyasetle mümkündür” der.

Bugün, Batı ve Rusya olarak iki kutuplu görünen dünyanın, Ortadoğu’da inşa ettiği kaos iklimine, Türkiye’yi de çekmek için elinden geleni yaptığı ortada. Allah’ın rahmeti; hükümet ve milletimizin vahdet ve gayreti; mazlumların duasıyla fitne ağları, hep parçalandı. En son, Gezi; 17 ve 25 Aralık kalkışmaları, Pensilvanya önlendi. Atmosferdeki fitne mikrobu, dikkat ve tedbir gereğini devam ettiriyor. 

Başarı dikkat ve gayretini artırabilmek, kolaylığa ulaşmak için zorluk lazım. Atmosferin önemli ölçüde temizlenmesi değerek. İnşallah bu dönemde biter.

Merhum Özal, “Cumhurbaşkanı olunca,parti ve hükümetle ilişkileri bozuldu” endişesine, AK Parti’de yer yok. 1) Şartlar ve millet, 40 yıl öncesinde değil. 2) Özal, bürokrattı; 3) Kısa günde parti kurdu. 4) Darbe gölsgesinde ehliyet gücü de sınırlanır. 5) AK Parti kadroları, ateş çemberinden geçti, pişti. 6) 12 yıl iktidar, hizmet, tecrübe, dua ve rahmet kazandırdı. Zorluk var. İmkan da var. Merak edecek birşey yok. 

MUHALEFETTE DEĞİŞİM:

Muhalefet, Erdoğan’a karşı, CHP liderliğinde birleşti. Toptan yenildi. CHP’yi teşkilatı hesaba çekti. CHP Peşindeki bunca lider? İlke ve farklarını, zafere feda etmişlerdi. O da olmadı? İnsan, yanlış yapar. Af var. Yanlış siyaset, felakettir. Affa yer kalmaz. Esat, Sisi, Maliki’nin milletine ters politikaları ibrettir. Şimdi bu liderler, “Hep birden CHP olduk, karşımızda milletimizi bulduk” diyecek? Neye yarar?

Hallerini saklamak, dikkatleri başka yerlere kaydırmak için, Twitter atacaklar? 38,4’ün 51,8’den büyük olduğunu ispat için oyalayacaklar. Milletin reyi, vicdanı, istikbali olan TBMM’si kürsüsünden. TBMM’sine, “Ayakkabı fırlatma” edep ve iz’an dışı öfke kusulacaklar. CHP, bu yozlaşmaya karşı tavır dahi alamayacaktır. 

Muhalefette iç çekişme ve iktidara karşı, “Yol, köprü istemeyiz” klasiği devam edecek görünüyor. Müspet konulardaki haline, “Yeni anayasa komisyonu” örnek. İktidarın üç katı üyeyle katılan muhalefet, 2 yılda 3 arpa boyu netice aldırmadı?

Şimdi hükümet, hızlı bir birlik, kalkınma ve değişim hamlesi başlatacak. Bu hamleler, muhalefeti hepten sıkıştıracak. Destek mi olacak? Köstek mi? 

Türkiye’de istikrar ve kalkınmayı önleyip, kaosa sürüklemek isteyen, dışarıda siyasi, ekonomik, bir güç var. Bu güç, her desteği veriyor, piyade olmak istemiyor. Ülke içinden Esat, Sisi gibi taşeronlar arıyor. Milletimiz tecrübeli, istikrar, kalkınma, ayrımcılık gibi tavırlarıyla politikacıya not verip, birliğini, gücünü koruyor!

Bu imtihan asırlık tecrübenin mahsulü. Mısır’da Mübarek vardı. Sisi’ye gerek yoktu. İktidar, Mursi ile halka geçince, Sisi’ye talep doğdu. Türkiye’de de DP ile, iktidar halka geçince, darbe piyasası açıldı. AK Parti, kalkınma hamleleriyle, taşeron piyasasını çok yükseltti. “Tesettür Köşke giremez” sloganıyla yaygınlaştı, sürekli hal aldı. Akıl almaz keşif ve Gezilerle geliştirildi. Ama milletimiz basiretli. Hamd Allah’a! 

Muhalefet, CHP oldu. CHP ise millet oyu ile iktidar olamıyor. Yeni bir muhalefet partisi doğar mı? Bu ayrı bir yazı konusu. 

POLİTİKADA DEĞİŞİM:

AK Parti, zaten değişimler yaparak ilerliyor. Bir milyon için IMF kapısında bekliyorduk; borç veriyoruz. Tanklarımızı, yeni fiyatından pahalıya İsrail’de tamir ediliyor, Avrupa’da iş arıyorduk. Kendimiz yapıyoruz. Para pul olmuştu: değer oldu. Kara tren, YHT, Marmaray oldu. Ufkumuz, 2023’lere; 2071’lere taşındı.

Beklenen, birlik içinde, mazlumların duasını alarak, hizmetleri hızlandırmaktır. Devlet millet kaynaşması, istikrar, maddi ve manevi kalkınmayı devam ettirmektir. Muhtaç değil, yardım eden ülke olmaktır. Türkiye’yi darbe ve terör üretcilerinin uğrak yeri olmaktan çıkarmak; mazlumları da bu süründüren dertten kurtarmaktır. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23