• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Siyasi ittifaklar ve Cumhur İttifakı

08 Ekim 2018
A


Hasan Aksay İletişim: ,

İttifak, iman ve ahlakla besleniyorsa, her zaman her konuda ömürlü, güzel ve önemlidir. Cemiyet halinde yaşamak zorunda olan insan için ittifak, anlayış, dostluk, sulh ve sükûn; devletler için barış, güven ve imkândır. Siyasi ittifaklar çok daha geniş kitleleri, coğrafyaları kapsayan başarılardır.

Globalleşmeyle küçülen dünyada, artan nüfus, ulaşım, iletişim ve nüfus hareketleri, komşuların dahi birbirini sağlıklı tanımalarına imkân vermiyor. Bu imkânı, istismar eden çıkarcı münafıklar, yalan, iftira, fitneci eylemlerle iyiliği, kötülük; kötülüğü, iyilik; olarak takdim ediyor. İyiliği lekeleyerek, kötülüğe alan kazandırma gayretlerini, hayasızlıkla, günlük ve tabii hale getirme gayretindeler.

Stratejik dost, terörist besleyip saldırtıyor. Muhalif; alenen, yola, köprüye, ülke kalkınmasına karşı çıkıyor. “Tank tamirimizi İsrail yapacak” diye saldırıyor. Çıkarından başka değer tanımayanlar, her iyilik ve felaketi istismar için, yalan, iftira ve fitne silahıyla silahlanıp, ittifak ediyor. “Bulanık suda balık avlamaklar”, “Taksim Gezi” Darbe teşebbüsü, bir anda yıkım ittifakı. Düşman, Mısır’dan önce Türkiye’yi yakacaktı. Allah’ın lütfu, iktidarımızın tedbirleri, milletimizin liyakatiyle, asırlardır kökleştirilen fitne, doğduğu gibi bir anda toz oldu.

Ölümsüz değerlerle inşa edilen hizmet ittifakları ne kadar önemli ise, fitne ile kurulan mayınlı ittifaklar da, o derecedikkat, tedbir ve gayret gerektirir. 

Müslüman, insan ve milletlere, fıtratta bir eş ve komşu diye bakar. Allah Resulü, “Komşusu, şerrinden emin olmayan kimse, bizden değildir” buyuruyor. Yani Müslüman için savaş, bir zaruret halidir. “Haddinin bildirilmesi zorunda bırakanla” olur. Zaruret, yalnız kendimize zulümledoğmaz. İsrail ve Esat’ın soykırımları, her vicdana ve siyasi iktidara, “Haddimizi bildirin” ilanıdır.

Kısa fetret dönemleri ve düşmanların, terör ve darbelerle başlattıkları saldırı, fitne, işgaller hariç,İslam ümmeti olarak, inancımız gereği asırlarca dünya barışına öncülük ettik. Bugün, Suriye’ye giren istisnasız her ülke, zulüm, yıkım, Müslüman kıyımından başka bir metrekare huzur mekânı oluşturamadığı halde, Allah’a şükür Türkiye’nin girdiği bütün bölgeler, vaha gibi canlanıyor. Hilafet ve ümmet vahdetini kaybetmiş olmamıza rağmen!

CUMHUR (MİLLİ) İTTİFAK: Biri ismi, diğeri soyadı. Efradını cami; ağyarını mani güzel isimler. Güzel isim önemlidir. “En güzel isimler Allah’ındır.”

İttifakın güzel ismi, güzelliklere kapı açmalı. Hedefe varmayan iş neye yarar. İttifak, iman ve ahlaki değerlerle beslenmeli ki ömrü uzasın. Müslüman toplumda Cumhur, iyilik ve dinamizm doğurur. İsim, işin temel taşıdır. Selam gibi, dostluk, samimiyet ve güven iklimidir. 

Tek Parti iktidarları, isim güzelliğinin önemini fark edemedi. Ecdat Osmanlı ile araya setler çektiği gibi; soyadı uygulamasında da, köklü aile ismine izin vermedi. Milyonlarca insan, mahkeme kararıyla soyadını değiştirdi. Hükümetimizin, nüfus idaresine yetki verdi. Yine milyonlar değiştirdi.

“Sandık” ittifakından bahsediliyor. İttifak ve barışa sınır konmaz. “Üç-beş gün” denir veya sınır, “Sandık” olursa, sandıktan sonra ne olacak? 

Siyasi ittifaklar zordur. Tek parti devri ve CHP muhalefetinin, “Tek görev itiraz” anlayışı da, zorlaştırdı. Cumhur, bu zorlukları aştı. İnşallah, daha çok aşar! 

Dünya ve Türkiye şartları, bu güzel hizmetlerin devamını gerektiriyor.  Liderlerimizin tecrübe, bilgi ve devlet adamlıkları; siyasi kadrolarımızın ehliyet ve gayretleri; “Çarıklı erkan-ı harp” denen milletimizin, iman ahlak ve basiretiyle, devlet nimetini, maceralardan korumak için gösterdiği irade ve fedakarlık; Allah’ın lütfu ile milletimize, ümmetimize ve tüm mazlum dünyaya ümit kaynağı olmuş ve olmaya devam edecektir. Şükründen aciziz!

CUMHUR ittifakının mahalli seçimlerde uygulanması:

Aday tespit çalışmaları başlamadan liderler görüşeceklerdir. 

Müşterek çalışacak hazırlık komisyonları kurabilir. 

Kamuoyu araştırmalarında, araştırmacıdan ziyade, bazı partiler; ödünç oy verme ve milletvekili satma olayını, organize olarak yaptıkları gibi, millet temayülünü saptırmak için de kullanabilecekleri dikkate alınabilir.

Ak Parti, MHP ve BBP’nin yönetimde ve tabanda önemli bir anlayış ve bütünlüğün bulunması, Cumhur İttifakının, özellikle il genel meclisi ve belediye meclis adaylarından karma liste oluşturmak mümkündür. Karma liste, ittifakı güçlendirip, millet hizmetine güç katar.

Belediye başkanlıklarında böyle bir karma liste imkânı yoktur. Fakat seçimin bütününde, ittifaka istisnasız uygulama imkânı bulmak için liderler ciddi olarak düşüneceklerdir. 

Başkan adaylarının paylaşılmasında bir önemli konu da, Ak Parti’nin, 16 yıldır, siyasi bataklıktan çıkış, kalkınma ve ümidin omurgası olma gücünü, temsil ve devam ettirmenin, Ak Partinin bütün ülkede Başkan adayı çıkarmak, hiçbir iyiyi ayırmamak sorumluluğunu da yüklemesidir. Bu bakımdan, konu üzerinde önemle çalışacaklarında hiç şüphe yoktur.

Belediye başkanlığı konusu farklı nispetlerle ikiye bölünerek önce komisyonlarda taslak hazırlanarak liderlere gelebilir. 1) Fedakârlık yapılan iller. 2) İki tarafın da, kendi adayı gibi kabul edebileceği üçer aday, komisyonların müşterek toplantısıyla liderlere getirilir. Onlar altı adaydan birinde anlaşırlar. Anlaşılamayan aday, büyük ihtimalle olmayacaktır. Zira komisyonlar, müşterek çalışmayla, teklif ettikleri isimleri kendi adayları olarak kabul etmişlerdir. Anlaşılamayan iller olsa da, “İstisnalar, kaideyi bozmaz” denebilir.

İl belediye başkan adayları için bir imkân da, şüphesiz bazı il başkanadaylarını, ilçe başkan adaylarına kaydırma imkânlarını araştırmaktır. Allah’tan millet, ümmet ve insanlık için hayırlı neticeler niyaz ediyoruz. 

Hamd Allah’a! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23