• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Yeni Akit ve Yeni Şafak Medya Gruplarına saldırının, teşhisi de önemli

15 Şubat 2016
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Yeni Akit Medya Grubu ve Yeni Şafak Medya Gruplarımıza yapılan eşzamanlı hain saldırıyı lanetliyor; geçmiş olsun diyor; Hakkı savunan, millete ve insanlığa hizmet yolunda yayınlarıyla, çıkarcı, sömürgeci güç ve piyonlarını endişelendirip, saldırıya uğrayan medya gruplarına destek sesini duyuran aziz milletimize teşekkür ediyor; medyamızın, bu saldırıları, gazi madalyası gibi görmelerini; millet ve medyalarımızın, “Doğru Haber” imkanlarını, tüm insanlığa hizmet haline getirmelerini diliyor, muvaffak kılmasını Allah’tan niyaz ediyorum. 

Genelde, müspet veya menfi hükümde toplumunittifakı önemlidir. Fakat düşman planına dayanan, terörist üreten siyasi hadiselerde sebep, tohum görünmez. Asıl sebebi teşhis, görüntüye odaklanmış bir ittifaktan da önemlidir. 

Bayan Demirtaş’ın, 720 gün hasta raporuyla Roma ve Adalarda tur atıp, maaş almasını, gündeme getiren gazetelere Demirtaş’ın öfkesini,hatta eşine, “Ben onlara gösteririm” türü söz vermesini tahminde zorluk yoktur. Ama bu gibi takıntılar, derinlerdeki asıl nedeni, tehlikeyi teşhise engel olmamalıdır.

Putin’in, Türkiye’ye düşmanlığının ardından, Demirtaş’ın, Moskova’ya koşup, Putin’le yüz yüze anlaşması; daha dün Türkiye’ye sığınarak kurtulan PYD’yi, “Sırt dayanağı” bir sığınak görme hıyanet ve tehdidini gözden kaybettirmemelidir. 

Bu terör elemanı taşeronlar, anlayamasalar da, onların üst aklı, ne Yeni Akit Medya Grubu, ne de Yeni Şafak Grubu’nu korkutup, döndüremeyeceklerini bilirler. Bu terör, uzun zaman taşeronluk yapmanın tecrübesiyle, “Üst akıl beğenir” diye yapılan bir yanlışlıktır. Üst aklın büyük hedefini, kendi basit işlerinde kullanmaktır.

Burada iki zıt görev ortaya çıkmaktadır: Sömürgecinin görevi, milletleri sömürmek için, projeler üreterek parçalayıp, lokma haline getirip yutmaktır. Bu parçalama işinin projeleri, terör, darbe, ahlak ve aileyi çökertme gibi kademeli ve  yaygındır. Bilinçle hazırlanıp desteklenen, “Başka milletleri zayıf düşürürsem, güç, ben olurum” şeklindeki menfi düşünceden kaynaklanan bir sömürgeci yanılgısıdır. 

Terör taşeronları istisnasız, sömürgeciler tarafından hazırlanmış ve mutlaka düşman destekli projeler kullanırlar.Onun için her tür terör saldırı ve aktiviteleri, ne kadar ümitsiz olurlarsa olsunlar, direnerek ücret kesintisine meydan vermemek zorundadırlar. Sahipsiz kalmak, baş korkularıdır. Üst akıl da, eleman kaybı olmasın diye ümitsiz fedakarlıklara da, ödül vermek ihtiyacındadır. Demirtaş’ın, akıl dışı işlerine rağmen Putin, kabul etti. ABD, silah ve medya desteğini artırdı. 

İman, ahlak, ölümsüz değerler ve devlet şuuruyla düşünme sorumluluğuna gelince, bu,tek kelimeyle, yapmaktır. Yıkmak gibi ucuz ve kolay değildir. Projeden, işçisine kadar tutarlı gayret ister. Milletimiz bu konuda şanlıdır. İnanç, ahlak ve değerleriyle şanslıdır. İnsanlık vicdanında eşsiz bir yer edinen son Cihan İmparatorluğunun sahibi olarak şanslıdır. Bir millet, ümmet, ne kadar şanslı ise, yani iyilik yapmanın manevi imkanlarına sahipse, iyiliği hakim kılmak, tüm mazlumların yardımına koşmakla da o derece sorumludur.    

NETİCE-İ KELAM: Güçlü Karadeniz zekası, yanılgıları önlemek için dikkat çekici “Temel fıkraları” üretir: Temel, balık üzerine bulmaca yapmış, balığı tarif edip, bir de “Kavakta” ilave etmiş. Kimse çözemeyince, “Balık kavakta olur mu?” itirazına, “O da aldatmacasudur” diyor. 

Hasta olmadan, senelerce süren rapor, çalışmadan maaş almalara; düzineyle Lüks Rezidanslara bakarak mesele bunlardan ibaret zannı yanlıştır. Gezi darbe teşebbüsünde, 3-5 ağacın yer değiştirmesi, nasıl bir aldatmaca ise, bugün İslam dünyasındaki masum gösterilmeye çalışılan, karmaşık gösterilen, çeşitli yollarla desteklenen bütün terör olayları, gelmiş geçmiş savaşların en çirkini ve maskelidir. Müslümanlara karşı işlenen cinayettir, vahşettir.

3-5 yaşındaki çocuğun samimiyeti, terörünü sınırlamaya yeter. Annesi, dediğini yapmadı, canını acıttı diye bağırır, tırmıklar, yatar yuvarlanır. Ama bir düşman annesine saldırsa, her şeyi bırakır annesinden yanında yer alır. Türkiye’ye saldıran terörist, medya ve yandaşları devlet yıkılsın, Suriye’ye dönelim istiyorlar. Kendilerini zaptedemeyecek kadar kinli ve cüretliler.

Bir de esrarkeş büyük evlat var. Babasının servetini, bir an önce yağmalamak için kiralık katile, babasını öldürtür. Cenazede ağlar ki kendinden şüphelenilmesin. 

Maruz kaldığımız terörde, terörün yıkım taşeronu olan teröristin değil, üst aklın planları uygulanıyor. Üst aklın hedefi büyük, Türkiye’yi, Afganistan, Irak ve Suriye yapıp, İslamofobi ve Pegida soykırımına teslim etmektir. 

Bunlar, Allah’ın haklıya yardımından gafiller. Kendilerini perişan ediyorlar. İyiliği yok etmek, insanlığı yok etmektir. Mümkün değil. Hastalık yok olacak. 

Hamd Allah’a!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23