• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

YTSAM ve Hasan Celal Güzel kardeşim

05 Ocak 2015
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Yeni Türkiye Strateji ve Araştırma Merkezi (YTSAM), değerli devlet adamı ve yazarlarımızdan Hasan Celal Güzel Beyin başkanlığında, büyük bir araştırma seferberliği ile, milli arşivlerimiz, Askeri Harp Tarihi Arşivimiz dahil, Başbakanlık Osmanlı arşivi, Cumhuriyet Arşivi, TBMM zabıtları ve o tarihteki gazeteler teker teker incelenmekten başka, Amerika Milli Arşivi, İngiliz Arşivi, Fransız Arşivi, Alman arşivi, Rus Arşivi, Azerbaycan arşivi de taranarak 5 cilt halinde 4000 sayfalık bir eser meydana getirdiler. 

Burada önemli bir husus da yalnız iki arşivin, iddia sahipleri arşivlerinin kapalı olmasıdır. Ermeni Taşnak Partisi Arşivi ve Patrikhane Arşivlerinin kapalı olması, gün ışığına çıkamamalarıdır. 

Ermeni tehcirini, yalan ve iftiralarla, Türkiye’nin huzuruna ve kalkınmasına karşı, bir asırdan beri, engel olarak kullanmak isteyenler, bazan terörle, bazan savaşta Ermenileri, kendi ülke halkına karşı düşman yaparak kullanan Cihan harbinin işgalcilerinin katıldığı türlü propaganda yöntemleri, meclis kararlarıyla heykel dikmeye vardırılan tehditlerine karşı, tarihi tahrif edenlere bu vesikalar, haklılığın tokadı olacaktır. 

Bugünlere gelişe ve bu güzel hizmete borcumuzu ödeyelim. Kısık sesimizi yükseltenlere ve kapsamlı bir çalışmayla bu eseri hazırlayan değerli kadrolarımıza... Her şeyden önce de, bu ses kısıklığımızın açılma nimetini görmemiz, nimete şükürle, temeldeki bereketi hak edip sahiplenmemiz, kaybetmememiz gerekmektedir. 

Allah’a hamdolsun Türkiye’de, insanlık, vatanperverlik hiç kaybolmadı, azalıp gitmedi. Ama, içten dıştan baskılarla, sesimiz o kadar kısılmıştı ki... Siyasi iklim,ses tellerimizi harap etmişti. Hakkı söylemenin atmosferi kaybolmuş, insan, kendi mırıltısını duymaktan irkilir hale gelmişti. Cihan harbi sonrası, hudutların tespiti konferansında, plebisit olsa, istenebilseydi, vatanı bu kadar daralır mı idi? Bu kısık ses, Ege adaları giderken de devam etti. “Sahil ışıklarımızın aydınlattığı adalar olsun kalsın” denilemedi? 

Menderes Rahmetli, halkı, “Ya taksim, ya ölüm!..” diye seslendirip, Kıbrıs’taki garantörlük haklarımızı canlandırmasaydı, Erbakan Rahmetli, neye dayanarak, Yunanistan’ın Kıbrıs’ı ilhak katliamına müdahalede ısrarlı olabilecekti?

Bizim yaşadığımız gerçekleri bırakalım, gençler de aynı ses kısıklığını gördü:

2000 yıl önce bu topraklarda dedelerimiz oturmuştu” masalıyla İsrail, gelip Filistin’i işgal etti. Hemen devlet oldu. 3-5 bin yıllık halkını, vatanından sürdü, katlediyor. Hesap sorabilecek tek ses yok? Davos’ta, İsrail Cumhurbaşkanına, Türkiye Başbakanı, “Bir dakika” dedi ve yaptıklarından tek cümlelik bir gerçek söyledi. Sen misin bunu söyleyen? Bazı kişi ve sermaye gazeteleri, İsrail’e paralel öfkelendi. İşi, “Sen görürsün!” tehdidine kadar vardırdılar.

Tank tamirimiz İsrail’e verildi. Vatanperliğin tabii gereği, “Niçin kendimiz yapmıyoruz?” dendi. Bu söz suç oldu. Sesi çıkanlarla bir general, “Yahudi düşmanlığı” diye bağırıp, bastırmaya kalktı. Oysa, Merhum Erbakan’ın, bana anlattığı iş başkaydı. İhale gereksiz ve pahalı idi. Eskişehir ve Kayseri’deki askeri tamirhanelerin generallerini çağırıp, “Bu parasıyla, tamiri siz yapamaz mısınız?” dediğini, bu vatanperver generallerin çok sevindiklerini, “Atölyelerimizi geliştirir tamiri yaparız. Gelecek sene de başka ülkelerin tanklarını tamir ederek, parayı hazineye iade ederiz” demişler. Ama Çevik Bir, onlara sert davranmış. 

Bu karanlık atmosferi şuurla yararak geçişte, oyuyla istikrarı koruyan milletimize, aldığı oyun hakkını ödemek için geceyi gündüze katarak başarıyla gayret eden iktidar ve siyasi kadrolarımıza, YTSAM kadrolarımıza, Ermeni Meselesi araştırma gruplarına, başkanı Hasan Celal Güzel Beye teşekkür ediyorum. Gençliğinden beri, millet hizmetinde hep gayret ve heyecanla koşan ve üreten Hasan Celal Güzel Beye, Allah’tan daha nice güzel hizmetlerin nasibini diliyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23