• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ahmet Kara

30 Ocak 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Önce insan, sonra Müslüman, sonra tacirdi. Allah rahmet eylesin. Okumak isteyenlerden Fatiha talep edelim.

Ahmet Kara, yukarıda sıraladığım önceliklere tam uyan bir insandı. Geçtiğimiz Cuma gecesi Hakk’a yürüdü.

Cumartesi günü de M.Ü. İlahiyat Camii’nden (Bağlarbaşı) ikindi namazının edasından sonra cenaze namazı ifa edilerek Karaca Ahmet Mezarlığına sırlandı.

¥

Ahmet Kara’nın önce insanlığından biraz bahis açalım.

Önce insan olmayı bilenler, insan olabilmek ve insan gibi yaşamak için beş şeyi muhafaza eder ve hayatını bu kriterlere göre koordine ederler.

Kimlik sahibi olmayı, kimliğinin gereği kişilik sahibi olmayı, kişiliğini karakter haline getirmeyi, karakterini kendini bilmekle eş tutmayı ve bütün bunları, önce kalplerine sonra akıllarına kabul ettirmeyi bilirler.

İşte Ahmet Kara, “önce insan” olabilmenin içerisinde sayılan bu kriterlerin hepsine sahipti. Ve bu özelliğini; “bakışıyla, duruşuyla, sessizliğiyle, sabrıyla” karşısındakilere iletirdi.

Konuşmayı sevmediği gibi fazla konuşanları da kırmamak için dinlerdi. Ona göre bir insan ne söyleyeceğini önce kalbinin, sonra aklının süzgecinden geçirerek konuşmalıydı.

¥

Müslümanlığına gelince! Nasıl tarif edeceğimi, daha doğrusu nasıl yazıya dökeceğimi bilmiyorum.

Sanırım Ahmet Kara ile tanışan, bilişen, konuşan aklıselim sahibi her insan, onun iyi bir Müslüman, kavi bir imana sahip olduğuna şahitlik edecektir.

Nitekim cenaze namazına katılanlar bu husustaki şahitlerdi. Şahsımın tanıdıkları arasında uğurlamaya katılanların hiçbirisi, “hatır için, ayıp olmasın” diye gelmiş değillerdi.

Her biri Ahmet Kara’yı tanıdığı, bildiği ve sevdiği için gelmişti. Vefa ve vicdan sahibi insanlardı.

Biz de hem bir Kara ailesi dostu olarak hem de Akit ailesi olarak, Akit TV’nin Genel Müdürü Nuri Karahasanoğlu ile rahmete yolculuğundaydık.

¥

Üçüncü olarak “tacirdi” demiştik. Merhum Ahmet Kara, Çağrı Marketlerin kurucusuydu. Üsküdar’da 6. Dönem Belediye Başkanlığı yapan kardeşi Mustafa Kara ve diğer kardeşleri Mahmut Kara ile Çağrı Marketlerin başındaydı.

Onun nezdinde ticaret ve marketler; “satanların, alanların ve çalışanların rızık kapısıydı” ve kendisi bu kapının bekçisiydi.

Dünyadan çok ahiret hesabı yaparak yaşadığı için; “cüzdana ve mideye girenlere dikkat etmek lazım” diyen bir tacirdi.

¥

Merhum Ahmet Kara bizim nesildi. Gençlik yılları; Kars’ta, Erzurum’da ve İstanbul’da Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar ve MSP gençlik kollarında geçmiş birisiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, mazlum dünyanın sesi soluğuydu.

Darbelere, muhtıralara, ihanetlere karşı yapılan bütün mitinglerde, protestolarda Ahmet Kara’yı görmek mümkündü. Davasının eriydi.

Yatağa düştüğü güne kadar da bu erliğinden asla taviz vermeden; önce insan, sonra Müslüman, sonra tacir olarak Hakk’a vereceği hesabın muhasebesiyle yaşadı.

Rabbim ailesine sabrı cemil ihsan edip, kabrini Cennet bahçesi eylesin. Âmin! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23